Какво е Affiliate Marketing (Affiliate Programs) - Как се изкарват пари със сайт

Повечето добре направени програми не мисля, че биха сложили такова правило като Амазон, но всеки си преценява. То до време (не знам сега) Shareasale имаха подобно правило за продажбите. Ако нямаш продажба до определен период от време, те режат или търговеца спира да работи с теб. Тук не съм забелязал някой. Но определено при много фрауд поръчки, ще имаш проблем.
А би ли препоръчал някой български афилейт?
 
Здравейте!

Колебаех се дали да пиша тук, или да отворя нова тема, но гледам има подобни постове в тази (ако кежете, че не е е на място, ще я преместя).
Занимавам се от година и нещо с Media buying (кажи-речи) в голяма българска фирма и работим с доста чуждестранни афилиейти. И като гледам какви комисиони им плащаме, почнах да се замислям и аз за подобна домашна доработка, за нещо допълнитено (поне в началото). Записах се на курс по дигитален маркетинг (с Content, SEO, Adwords, Facebook, Email модули) и изчетох доста неща в нета относно Affiliate. За съжаление, колкото повече чета, толкова повече се обърквам и искам да задам няколко въпроса.
1. Възможно и уместно ли е да се работи за чужбина? Примерно Америка? Все пак няма как да познавам пазара и манталитета на потебителите, така както бих ги познавал тук, а и тук не съм сигурен колко е развит този бизнес модел.
2. Ако чужбина е добър вариант за новак като мен, към кои affiliate платформи бихте ме съветвали да се обърна за начало? Clikbank я хвалят сред най-големите, но като разгледах offer page-овете на няколко продукта, ми изглеждат доста скамерски. Сигурно кълват хора, щом ги има, но мислех нещо legit, с възможност за развитие, ако съм уцелил нисша.
3. Най-големият зор ми е да си избера нисша. Имах някаква първоначална идея, но като видях какви продукти има за нея в clickbank се отказах и се върнах в начална позиция. А за да се захвана с това изобщо трябва да си направя сайт на конкретната тема и да започна с оптимизцията му и привличането на трафик.
Извинявам се, ако въпросите ми са глупави и неуместни! Всякаки насоки към новак в тази посока ще са ми полезни. Просто искам да използвам и доразширя познанията ми от работа, за да създам нещо лично.
Поздрави
 
Здравей и добре дошъл при нас. Радвам се, че проявяваш интерес и веднага ще помагаме. :) такива хора са ни нужни.

Почвам по точите, по мои скромни виждания:

1. Да, препоръчително е даже да се работи за чужбина, ставайки дума за каквото е и да е около печеленето на пари онлайн. За да се запознаеш с пазара винаги, не само в Америка, се прави проучване. Повечето успешни бизнеси са стъпили на това - проучват какви проблеми има дадена аудитория и предлагат решение на тях....ако има конкуренция, което е в повечето случаи - те предлагат нещо различно, уникално и/или с водеща характеристика пред другите продукти на пазара. Звучи лесно, но не е - нишите са позапълнени, но хубавата новина е, че иновативни неща излизат постоянно.

2. Има много афилиет мрежи, но не се почва от продукт. Почва се от аудитория. Виж в кой бранш искаш да оперираш, къде хората имат проблеми и не намират адекватни решения, след това измисли какво да им предложиш. Логичното навлизане в всяка една сфера се случва по този начин - пазар -> продукт, а не да намериш продукт и после да търсиш пазар. Ако започнеш с продукта, може да те изненада пазара - неговия малък обем, пренаситеността на предлаганите в него продукти, неплатежоспособността му и други фактори.

3. Да, почни от пазара, после е продукта. Както споменах, има много афилиейт мрежи. Достатъчно е да потърсиш affiliate + <niche product> или <problem solver> и ще ти изскочат доста опции. ;)
 
Здравейте !!!
От около 3 месеца трупам познания за АФФ и дропшипинг и разни други схеми свързани с правенето на пари онлайн.Та въпроса ми е какво мислите за АФФ-то на Амазон. Аз живея в германия и нямам проблем с това да го използвам. До сега планът ми е да си направя сайт с помощта на WorldPress.След дълго търсене намерих ето тази програма http://azonauthority.com/ която намирам за доста интересна и най големия пакет струва около 100 евро заплаща се само веднъж което също е доста добре. може ли някой по разбиращ да хвърли едно око на плана ми и да даде мнение. през това време аз ще си щета из форума защото определено има какво да науша тук. СУПЕР ПОЛЕЗНИ СТЕ МИ БЛАГОДАРЯ
 
За какво точно става дума в този сайт. Какво точно ти продава? Аз малко ме объркват сайтове, които се опитват да ти вземат парите, обещавайки ти, че в рамките на няколко седмици ще станеш бест селинг афилиейт евър. :) изглежда да ти спестява време с направата на сайта и прочие, но малко ми изглежда на никак.

Това намерих: https://themetix.com/pbtheme

Слагат ти тема, продукти....виж какво предлагат, но е добре сам да си ги подбираш нещата и да се научиш да си ги правиш. Ще ти е по-лесно в бъдеще. ;)
 
Ок благодаря за отговора имам още един въпрос за сега живея в Германия но след около година две ще се прибирам за винаги в България и искам да попитам дали там ще мога да продалжа с Афф-то на амазон или ще трябва да премина ана друго. И имате ли предложения за други Афф-та от които мога да избера защото търся но нещо все не ми вдъхват доверие
 
Да, ще можеш. Даже повечето така правят, като дори не са излизали навън, а просто печелят от тук. Това къде си няма никакво значение, дори още по-добре като се върнеш, защото освен, че ще печелиш а тамошен пазар, тук ще доходите ще са ти по-големи, а да не говорим, че и интернета ще ти е в пъти по-добър от там и от където и да е по света, което е идеална предпоставка да нямаш никакви бариери. Колкото до други афф. програми, може да видиш тук: associateprograms.com/directory (я тия са си сменили дизайна, ама нормално, то минаха 100 години). :)

Има още много афилиейт директории, в които има ревюта на хиляди програми. Да, сайтовете препоръчват тия, които си плащаш и имат някакво 2nd level tier, но все пак са си направили труда да листнат добро програми.
 
И на мен ми е любопитно за affiliate към Amazon. Дали някой е пробвал. Грубо идеята ми е:
1. Избор на нисша с продукти
2. Създаване на блог, ФБ страница
3. Генериране на трафик към страниците с предложение за безплатен подарък при subscribe.
4. Захрванване на страниците и развитие на имейл листа.
5. След месец и нещо - два на създаване и развитие на списък, постепенно пускане на информативни/рекламни имейли към листа.

Плюсове, които виждам:
  • Амазон е доказан търговец с висок trust, за разлика от безименните aff програми от clickbank, примерно.
  • Лесна ориентация в нисша, както и ясна потребителска популярност, чрез системата им за рейтинг, коментари и тн.
  • Лесна ориентация в теми за блога и болки за решения пак от топици и коментари в платфрмата.
Минуси:
  • Платформа с нисък комисион. Трябва да се залага на количества, което отнема оперативно време.
Но пък, уцели ли се добра нисша, след развитие на имейл листа и блога нищо не пречи да се пускат и програми на други платформи
Кажете ми къде бъркам.
Поздрави
 
Последно редактирано:
Просто наистина комисионите отказват повечето афилиейти от Амазон, но пък те от своя страна гледат да компенсират с повече продажби. А от своя страна имаш Амазон на среща със силната си репутация и добрите цени. Бъркаш само в едно - clickbank също е доказана афилиейт мрежа, но с друг тип продукти. Там имаш добри комисионни, но вече и конверсиите трудно буха стъпили на тези от Амазон. Но за всеки влак си има пътници, както се казва.
 
Аз продължавам да се задълбочавам в това, изчетох доста литература и в един момент, докато се регистрирах в аффи платформа, въведох местоположение България, в Европа ми зареди една камара оферти, а в Америка - 0. Платформата знам, че е предимно с американски продукти, така че, вероятно не ми дават достъп до тях, понеже съм извън страната. Ще си направя нова регистрация през прокси, като посоча адрес там.
НО, това което се питам, какви други трудности ще ми представлява това, че се боря от треторазрядна държава, за която повечето хора там не са чували?
Примерно, има ли ограничение, да не се допускат афилиейти извън Америка? Или, да речем потръгне и трябва да си взема изкараните пари, как става това? В Щатите повечето работят с чекове. Предполагам ще чакам по месец докато хартиеният чек пристигне до адреса ми в БГ. Има ли вариант да не пристигне, или банка да не иска да го осребри? Няма ли начин за банкови трансфери? Изобщо възможно ли е да си афилиейт в Америка, от България? Ако примерно говорим за Амазон.
Ако някой има точно такъв опит, ще съм благодарен да сподели. Да не се втурна в направата на сайтове и една камара време за нищо.
Мерси
 
Примерно, има ли ограничение, да не се допускат афилиейти извън Америка? Или, да речем потръгне и трябва да си взема изкараните пари, как става това? В Щатите повечето работят с чекове. Предполагам ще чакам по месец докато хартиеният чек пристигне до адреса ми в БГ. Има ли вариант да не пристигне, или банка да не иска да го осребри? Няма ли начин за банкови трансфери? Изобщо възможно ли е да си афилиейт в Америка, от България? Ако примерно говорим за Амазон.
Ако някой има точно такъв опит, ще съм благодарен да сподели. Да не се втурна в направата на сайтове и една камара време за нищо.
Мерси
По принцип нямат такава практика, защото много хора извън УСА продават там, имат сайтове там. Вече не знам дали имаш право да виждаш поне такива, които да кандидатстваш за техните продукти и те да те одобрят. Странно е като цяло, но не е изключено да има такива мрежи, които не допускат просто външни лица извън USA, по ред причини, като едната е просто по настояване на самите програми, които с отметки още при листването позволяват или не присъединяването на афилиейти извън USA.

Парите. Чек, чек, нямаш голям избор, ако това им е единствения начин. Идва тук след като достигнеш минималната сума, за да ти го пуснат, осребряваш го в някоя банка, която има такава услуга в рамките на 15-20 дни и са ти по сметката, след естествено удържаните такси. :) Но за твое успокоение, повечето аф. програми и мрежи имат алтернативи на чека - wire, paypal, skrill.

Възможно е да си аф. в USA от BG, просто не си попаднал на мрежа или програма (каквото си намерил там), която да е много симпатична за уебмастърите. Не всички са такива, да не кажа малък брой. Коя точно мрежа си захванал, тази на амазон ли?
 
Ясно.
Не, тази конкретната е markethealth. Моментално одобрение, но не виждам офертите от САЩ
 
Здравейте,

Аз съм един от основателите на Simvoly.bg и наскоро бяхме поставени в топ 3 платформи за сайтове в света. В момента се опитваме да навлезем на българския пазар и започваме Affiliate и White Label програми. В момента в България и световен мащаб над 60% от бизнесите нямат сайт, а може да си представите, какъв процент от тези, които имат са с модерен и актулен сайт.

Affiliate програмта ни е стандартна - за всеки докаран плащащ клиент се изплаща комисионна от 25% докато клиента използва платформата (може да е 5 месеца, може и 5 години). Комисионните са между 54лв и 192лв на година от един клиент. Към това има и 15% комисионна за индивидуална направа на дизайн - 37лв или 72лв в зависимост от големината на сайта - https://content.simvoly.com/s/24444282803329/uploads/A-Home/Affiliate-9197218.pdf

White Label (WL) - за тези, които не са запознати това е възможността да наемете платформата като ваша. Можете да я предлагате на ваши клиенти като платформа за сайтове или да правите сайтовете на клиентите си на нея. Общо взето имате абсолютна свобода:
  • Използвате вашия бранд
  • Вашия домейн
  • Слагате ваши цени към клиентите си
  • Ваши дизайни и цялостна бизнес стратегия
Това са само част от преимуществата. За WL има годишен абонамент от $199 и за всеки ваш активен клиент (плащащ) се заплаща 65% от оригиналната цена. Какво имам предвид: нашият Персонален план е 18лв с ДДС на месец и за клиент, който е на този план, към нас плащате 11.7лв с ДДС на месец. А в самата ви платформа, за този план, може да сложите каквато цена пожелаете.

Пазарът е голям и има нужда от лесен и бърз начин за създаване и управление на сайтове и онлайн магазини. Ще се радвам да отговоря на всякакви въпроси отностно платформата и партньорските ни програми.
 
Последно редактирано:
Здравейте, колеги.

И тук споделям линк за двудневното събитие с Robert Kiyosaki и други легендарни ментори. Събитие, което би заинтригувало всеки, който желае да има успешен онлайн бизнес!

Бихте ли инвестирали $1, за да присъствате на 2-дневно онлайн събитие, на което легендарни предприемачи ще ви покажат стъпка по стъпка как да изградите успешен ...дигитален бизнес?

Детайли:

Дати: 19-20 май 2018
Продължителност: 2 дни (около 16 часа практическа информация!)
Формат: Онлайн на живо (ще има повторения)
Главен лектор: Аник Сингал, основател на Lurn Inc.
Гост-лектори:
– Робърт Кийосаки, автор на “Rich Dad, Poor Dad”
– Боб Проктър, автор и световноизвестен оратор, The Secret
– Кевин Строубридж, CEO на ClickBank
– Котън Грамър, основател на Kotton Grammer Media
и др.
Основна тема: Как да изградите успешен дигитален бизнес
Достъпно за гледане: по целия свят, включително България
Език: Английски
Цена: $1

Линк за регистрация: Click
 
Здравейте! Имам два въпроса:

- Афилейт маркетинга актуален ли е все още?
- Има ли смисъл и съществуват ли читави афилейт мрежи в България?
 
Аз наскоро не съм виждал някакви агресивни или каквито и да е реклами на наши афф. мрежи. Даже не знам кои още работят и кои дават добри условия и комисионни. Ако някой работи нека сподели. Според мен тук нещо не върви много много по незнайни причини. ;) Знам единствено, че хостинг провайдърите ни се справят много добре в това отношение, но все пак и те са си IT насочени, така че там е горе долу нормално да има нещо повече....което не е оправдание като цяло и в други ниши да не е добре развито. ;)
 
Аз също търсих БГ афф програми, но вариантите са базови. Наистина евентуално някаква хостинг оферта, но трябва сериозно приканване към действие.
Имах идея и аз да направя подобна програма към един от сайтовете ми www.3dlaserfotos.com, но се изискват доста знания и е сложно.
В момента правя друг сайт с много полезна информация за афилиейт маркетинг и интернет бизнес, като цяло. Може да му хвърлите по едно око (все още е в началото) startibusiness.com ;)
 

Горе