Какво стана с банка ДСК

то проблема е, че това съобщение дойде от уж официалние смс номер на дск, ако беше на имейла от имитиран друг имейл на дск разбирам ама от официалния номер
ОББ също имаха такива, с AI глас, който искаше собственика на сметката да посети офис, за да потвърди някакви данни. От началото помислих, че е спам, но после влизайки в мобайл банкирането излезе съобщение, че трябва да се посети офис. Така, че направете двойна проверка. Масово в момента се ползват такива AI-та и доста изглеждат на не добре направен скейп, но е добре да се прави двойна проверка.

ОББ също имаха такива, с AI глас, който искаше собственика на сметката да посети офис, за да потвърди някакви данни. От началото помислих, че е спам, но после влизайки в мобайл банкирането излезе съобщение, че трябва да се посети офис. Така, че направете двойна проверка. Масово в момента се ползват такива AI-та и доста изглеждат на не добре направен скейп, но е добре да се прави двойна проверка.
не , не това е скам на 100% , аз се обадих в банката и ми казаха, че такъв домейн не ползват .info всичко е само на официалните БГ домейни

не , не това е скам на 100% , аз се обадих в банката и ми казаха, че такъв домейн не ползват .info всичко е само на официалните БГ домейни
Да, супер. Все пак проверката е нужна, за такива инфо и очевадни - не толкова.

Да, цъфнали и вързали с всичките си криви услуги, та почнали да ги автоматизират, пълна каша. Да звъниш с чат бот, за да обясниш на клиента да отиде до офис да си завери данните по сметките е малко наивно, имайки предвид колко измами са плъзнали по всевъзможен начин да се леят от нета, телефона, телевизията. Явно и там не работят много умни хора. В приложението на ОББ например има ИИ асистент, който не става за нищо. Обикновено, ако имаш проблем те праща на телефония номер да се оправят. С пълна силна може да сложат един скриин с телефони и отдели, и това е.

Горе