Ти поне си се добрал до онлайн банкирането им. Аз за 3-4 години не успях и всичко в клон на каса. И така докато не си намерих банка без да тегля сертификати, да ги слагам на компа, от там да си разреша мобилното, и схеми, които дори и служителите им не успяха да правят за толкова време. Може и да съм карък, не казвам нищо, но при другите ми две банки се получи от първия път, дори ми го направиха още с откриването на сметката.
По спомен, докато им бях клиент (до преди 2 години някъде) - сертификати не искаха. Ползвам Apple техника, та ако искаха можеше драмата е да е още по-голяма. Особенността при тях беше, че си регистрираш телефона с imei и всичко и когато преинсталираш телефона си или го смениш - трябва да влезеш в банкирането и да го регистрираш наново. Интерфейса бе по-подреден и разбираем отколкото на ПИБ или ОББ. Но това с безкрайните им прекъсвания за поддръжка, синхронизация и не знам още какви глупости едва се търпеше.
а сега с влизането ни в Европейската зона нещата стават още по елементарни .... представям си само колко Европейски банки ще изпищят на умряло от българите
Няма страшно, почти всички банки в България са дъщерни на европейски такива, та би трябвало да си знаят стоката.
Аз за това ползвам Bulbank. ...
Още помня какви ядове бра жена ми с Булбанк и банкирането им (а и не само). Първо - искаха да инсталираш сертификат, после - ама не може с тази версия на Firefox, трябва с Х версии по-стара. Преместихме се на нов адрес и жена ми, в късна бременност, отиде да им подаде декларация с новите си данни (телефон и адрес - сменени), минава време - не ги завеждат. Слиза пак - пак не завеждат новопостъпилата информация. На третия път слязох с нея, вдигнахме скандал - пак нищо. Жалвахме се до централата им в София, та чак тогава ги обновиха, а през цялото време - е-банкирането бе невъзможно.
Минават няколко години и наш роднина, живеещ в Германия получава искане от Булбанк да посети офис за да потвърди, че е той (изискване на банката за актуализиране и поддръжка на личните данни). Да, но човека е в Хамбург и решава да отиде когато е планирал (след месец и малко, близо два месеца). Кавалите му блокираха сметката. Не ги интересувало, че говорили с него по телефона и живее в чужбина, трябвало когато му кажат - да иде в офиса във Варна. Точка по въпроса.
Отиваме с жена ми в Западна Европа за някоя-друга седмица. Позволи си да си плати с карта и чат - сметката блокирана. Не им съобщила, че ще напуска Народна Република България.
Ами...не мога да кажа хубаво нещо и за тези.
ОББ и те са трагедия, но няма да пиша повече, че темата е за ДСК все пак.