Как ДА си напишем обявата

От: Как ДА си напишем обявата

Както възложителя избира, така и изпълнителя избира с кого да работи.
Ти може да си много добър възложител и да се работи лесно с теб, но ако пускаш кофти обяви няма как да се разбере нали.
Скоро си правих ремонт на къщата. Отидох в едно дизайн студио, не знаех какво точно искам и те ми предлагаха варианти. Питаха ме - това искаш ли, това искаш ли да е така или така, това как ти се струва - 10 срещи докато обсъдим всичко. 3д визуализации как ще изглежда предварително, всичко както си трябва. Накрая разбрах какво искам. Платих си разбира се. Щом човекът не знае какво иска, ти трябва да му помогнеш. Дори трябва да му покажеш какво иска и да му го пробуташ дори първоначално да не го е искал, нали си специалист :)
 
От: Как ДА си напишем обявата

@ktomov

Ами да, за мен е изнудване, след като се поставят условия "или-или" или просто те толерират?

Не виждам къде има обиди в публикацията ми.

Аз вижда последния ред, че е обида, защото каза, че се отнася и за мен.

Поисках темата да се изтрие, не да се заключи - мое право е след като бе така осрана. Естествено, админите не уважиха молбата ми, защото ги интересува само твоето мнение и да не би да се лишат от прекрасното ти присъствие.

Както ти каза, това е форум - във форума всеки има равни права, както казваш - има свободата да се изразява, в която и да е тема "защото е форум", НО също така се очаква и еднакво отношение към потребителите - такова, каквото не получих - говоря, че ти си казал темата да остане, да не се трие и един ред от твоя коментар или еди-какво си.

Моята молба бе или да се изтрие темата, или да се изтрие грубото подчертано изречение, насочено към мен в другата тема, което го виждам и в това ти мнение. Естествено, молбата ми НЕ БЕ уважена! Единствено се "локна темата".

И като спомена админите, разбираш ли, че загуби не само моето време, а и това на админите? Снощи репортнах темата ти с въпрос защо е заключена?! Такава практика във ФОРУМА не съществува, т.е. тема се заключва само когато поръчителя поиска да се направи, след като е намерен кандидат. Ти се държиш нагло, защото получи полезни съвети и въпроси - не отговори на въпросите, не си взе бележка от съветите, не си коригира и без друго оскъдната откъм информация обява. В последствие разменихме няколко ЛС с администратор на форума (отново загуба на време). Е?! И за да бъда напълно честен и коректен, ще помоля въпросният администратор да ми даде разрешение да извадя 1 от моите мнения от кореспонденцията ти в което казвам каква според мен е тяхната работа и каква не е, пак казвам моето мнение.

Така като гледам си доста осведомен относно това, което съм си писала с админите? Позволено ли е да се разпространява личната кореспонденция? И спри да се мазниш на админите, изтъквайки тяхната работа.

Аз също имах някакво мнение добро, което се е запазило но само наполовина...

Тяхната работа е следната - освен техническа поддръжка, те трябва и да следят темите и да не допускат спам - какъвто се изсипа в моята тема. Бутона "репорт" би трябвало да значи нещо - аз го натисках неколкократно, но уви без резултат.

На въпроса "Защо....?" , ми отговориха "...той каза, че ако.... ще спре да .....". Това беше част от ЛС-то.

После знаеш ли какво ми каза единия от админите? Че си точен и ако имахме възможност да работим или общуваме заедно, щяхме да си допаднем. - Попитай аз какво отговорих.

След поредната болдната обида, която "се отнасяла и за мен", ми не мисля.

Даваш половината от заданието, губиш времето на хората, които дори се опитват да я прочетат, защото в нея няма нищо съществено от заданието. След това се получава въпросното ходене по мъки в размяната на ЛС. Боли ме за онзи с тлъстия джоб. След като са му неточни изискванията - няма да работя с него. Абе хора, що си мислите, че всички тук седят и чакат подаяния от някой, та са готови да си губят часове от живота, само за да разберат какво искате срещу тези подаяния?! За някакви мега-бизнесмени ли се почувствахте? Мега-началници?

Това е много тъпо изказване. Явно доста си се охрантутил или просто "се правиш", за да си позволяваш да гледаш от толкова високо... За какви бизнесмени, кви пет-лева говориш? Сигурна съм, че ако не си "охрантутен", ще искаш да разговаряш с дадения клиент. Едно е възложителя да не знае какво иска, съвсем друго възложителя да се държи налгло.

Просто съм един потребител, който има някакви пари, които иска да вложи в нещо си и има идея - като смята, че тук ще намери кадърен специалист, предвид опита, който има във форума с други потребители.

Пратих ти ЛС, нали? Видя за какво става въпрос, нали? Следователно от това, което видя може да се разбере нагледно какво се иска, нали + имената на сайтовете - това ще ти даде представа как да стане или да не стане.

Точно 1 ЛС. А не "3-4-5-6", както изобразяваш.

Плюс това не виждам за какви часове говориш, след като ми отне около 2 минути да изпратя аз 1 ЛС. И вероятно ти е отнело не повече от 5 минути да видиш за какво става въпрос. Така, че ПРЕУВЕЛИЧАВАШ за "часовете с ЛС".

А относно моята тема, която твърдиш, че "отбягвам", да вметна, че единствената ми грешка бе неспоменаването на сайтовете за оферти - нищо повече!

Защо влязох остро ли?

Какво обясни в "моята тема"? Че имало еди-какви си структури, трябвало да се взимат фийдове и т.н. и т.н.

Защо това не се обясни в коментара на колегата - втория отговор (след на Noke)? Че това би отнело еди-колко си време, ЗАЩОТО... и не може да струва по-малко..., ЗАЩОТО...

?

Същия този сега се скатава - а точно след неговия коментар, влязох остро.

Когато Noke ме попита откъде ще се взимат офертите - отговорих ли му като хората? Мисля, че да.

Не изброих сайтовете, но и не му отговорих остро или нападателно.

Дадох пример - грабо, вип оферта... - ТАКА ЛИ Е?

@Noke

Смееш се, ама въпросната ти реплика отключи портите пред тълпата.
Аз вярно нямах никакъв професионален интерес към обявата ти - просто темата ми е интересна, а мярнах онва култово "лесно е за който разбира и няма да отнеме много време" и ме напъна да си доизясня картинката...

По-надолу се разбира че uphero ти е бил "моделът" за "който разбира" . Той може и да разбира, ама доста глобални и прибързани заключения си си извадила от факта че набързо е скалъпил нещо работещо и криво-ляво наподобяващо настоящото задание.

Ето затова говоря - всичките коментари бяха спамърски на незаинтересовани лица!

И не, не се смея, просто съм съгласна със колежката. Това е усмивка - не смях - или бъркам значението на емотиконите?

Uphero не ми е моделът, който разбира, но в случая, беше човек, който разбира нещо СИ повече от мен в тази сфера - независимо много ли е, малко ли е. В този ред на мисли, това ми изказване, бе провокирано от неговото "скалъпване набързо", което стана за няма и седмица.

Нормално е да си помисля, че ще стане "бързо и лесно", след като имам някакъв пример - и след като не разбирам от програмиране - откъде да знам, че не е правилен примера? След като пак се тръгна директно да ми се обяснява колко трудно било, колко скъпо било - като пак казвам - нито срок обявих, нито цена.

Дори и 2-3-4-цифрена сума да беше предложението, ако ми единия ми предложи булшит за 20лв, а другия добро решение струващо 5000лв? Кого ще избера? Естествено, че кадърното, а ако бюджетът ми не отговаря, ще се търси алтернатива, примерно.

@AMitrev

Не, не е написано всичко - в случая не ме интересува твоята тема, просто ти я дадох като пример, че човек може да намери винаги за какво да се захване. Ако започна да ровя из всички теми, винаги има къде да се напише по един отрицателен коментар, щот нещо "ни тъ кефи" в темата, примерно.

Така се получи и в моята "бля-бля" са около 80% от коментарите. А самите препоръки (срещаха се такива в последното съобщение на ктомов и мисля, че и на макс) - ако се беше започнало с такива обяснения, а не на въпросния юзър, който се покри и сега само гледа сеир, щях да отговоря по друг начин.
 
От: Как ДА си напишем обявата

redrum, странна ми е твоята логика като цяло. Работодателят е просто едната страна по сделката. Другата е изпълнителят. Варианти на този вид отношения бол. Може да бъде и размяна на услуга за услуга (стандартното е услуга за пари). Тогава кой на кого е работодател?
Като цяло тези отношения са проста размяна (нещо за друго нещо). Възможно е както едната страна да не е съвсем сигурна какво точно иска, така и другата. Нали затова са доуточняващите разговори. За да има такива разговори задължително общата картинка трябва да е ясна. Трябва да ти е ясно, че искаш пребоядисване на една стая с конкретни размери, а не да се чудиш дали не е по-добре да си надградиш допълнителна стая към къщата. Сам се сещаш, че за двата вида услуга ти трябва различен специалист.
Аз като видя оферта от типа "Искам някой да ми направи сайт. Повече инфо на ЛС." просто се отказвам да се занимавам. На такива обяви се ловят предимно гладни некадърници дето не им дреме много за условието и проекта и се надяват да отбият номера за поредното подаяние, което някои наричат "заплата", а щом работодателят не може да си дефинира ясно какво иска, има голяма вероятност по време на изпълнението на работата да променя многократно условията и да иска още и още.
С малко от тукашните съм работил, но с този, с който работих най-дълго (от тукашните), започнах почти на шега. Когато преглеждах офертите попаднах на неговата, която беше учудващо грамотно и ясно написана. Това ме накара да го поздравя за офертата и така в движение реших и да участвам като кандидат, макар предварително да нямах сериозно намерение да се занимавам с такъв вид работа.
Колкото и смешно да звучат на пръв прочит петте точки на Noke, те са си много реални. Истински добрите специалисти често са заети с друга работа и ако като работодател не му докажеш, че си достатъчно значим, просто те прескача или ако много настояваш, най-любезно те препраща да си търсиш друг (ако си му антипатичен, дори да не е много зает, ще ти обясни, че е). Макар да звучи особено смешно петата точка, има случаи, в които на изпълнителя му се струва особено интересен даден проект и/или работодател и в такива случаи е готов дори да работи по-евтино и/или да добавя повече безплатни бонуси.
 
Всички сте прави, но просто давате за пример различни ситуации.

Занимавам се с уеб дизайн от 10 години и мога да кажа, че работата ми е на високо на ниво за българския и международния стандарт. В същото време с интернет маркетинг се занимавам от 2 години. В първият случай ми плащат за услугите, във втория аз плащам да ми вършат услуги.

Като дизайнер обаче от няколко години много внимателно си подбирам клиентите. Отказвам доста проекти, които или са нискобюджетни, или имат кофти брийф или нямат изобщо, куца комуникацията и т.н... В този случай аз като добър специалист си подбирам клиентелата. Имам стаж през годините, добро портфолио и контакти и мога да си позволя да избирам. В началото обаче, когато още се учих и нямах тази репутация съм приемал всички проекти на ниски цени, колкото и главоболия да ми създаваха клиентите впоследствие. Най-важно беше да си взема парите и клиента да остане доволен. Това естествено понякога коства доста нерви особено с некоректите възложители, които могат да те направят на луд. Но когато нямаш избор си слагаш главата в торбата.

Когато имаш репутация вече си цениш усилията и времето.

Давам пример: имам херния и се нуждая от операция и искам да отида при най-добрия хирург във ВМА. Той обаче е прекалено зает с други операции. Трябва по някакъв начин да му привлеча вниманието - или с някаква връзка или с много пари. Реало този специалист ти извършва услуга, за която ти си плащаш, но не е лесно да се добереш до него.

Сега, когато се занимавам от няколко години с интернет маркетинг - с цената на много усилия и на принципа проба-грешка намерих няколко човека и от форума и извън него, на които им плащам редовно и ми вършат перфектна работа. АЗ ИМАМ ИНТЕРЕС да ги задържа по всякакъв начин и за мен ще е много голяма загуба ако спрат да работят с мен: първо защото вече са наясно с методите и процеса на работа, с времето, с условията и т.н... и второ най-важно - изградили сме взаимно доверие, а довериоето се печели най-трудно! Качествени хора за работа трудно се намират, за това е важно като ги намерите да ги задържите. В този случай ако се приемаш като голям началник просто един ден ще ги изгубиш...а те щом са добри в това, което правят, лесно ще си намерят други "началници". Така, че теоритично този, който дава хляба може да се нарече "началник", но реално той е много зависим от служителите си и ако не го осъзнава, може да ги изгуби.

@fifi, както и да го въртиш, не може да промениш факта, че повечето хора не са съгласни с поведението ти нито в тази, нито в другата тема. Може да си права за себе си, но колкото повече се оправдаваш, толкова повече затвърждаваш лошото впечатление. Не, че е нужно да ти пука винаги за мнението на другите, но ако смяташ, че твоята гледна точка е единствена, няма смисъл да доказваш каквото и да е повече. Забелязвам у доста съфорумци излишък на его, което не им позволява да осъзнаят кога трябва да спрат да пишат по дадена тема. Не мога да разбера огромната необходимост да убедиш останалите, че ти си прав и да им натриеш носовете. Прекалено много време отделяте за тези неща, а принципно трябва да сте над тях.
 
От: Как ДА си напишем обявата

Сега, когато се занимавам от няколко години с интернет маркетинг - с цената на много усилия и на принципа проба-грешка намерих няколко човека и от форума и извън него, на които им плащам редовно и ми вършат перфектна работа. АЗ ИМАМ ИНТЕРЕС да ги задържа по всякакъв начин и за мен ще е много голяма загуба ако спрат да работят с мен: първо защото вече са наясно с методите и процеса на работа, с времето, с условията и т.н... и второ най-важно - изградили сме взаимно доверие, а довериоето се печели най-трудно! Качествени хора за работа трудно се намират, за това е важно като ги намерите да ги задържите. В този случай ако се приемаш като голям началник просто един ден ще ги изгубиш...а те щом са добри в това, което правят, лесно ще си намерят други "началници". Така, че теоритично този, който дава хляба може да се нарече "началник", но реално той е много зависим от служителите си и ако не го осъзнава, може да ги изгуби.
Ами приятел, когато някой служител осъзнае тия неща в повечето случаи започва да те изнудва и да ти се качва на главата. Такава е човешката природа просто. Трудно се намират хора, на които можеш да имаш доверие на 100%. Тоеоритично, щом се занимаваш с уеб и имаш пари, винаги ще си намериш хора да ти свършат нещо. Милиони хора има по света, които се занимават с това. Смисъл, тук не става въпрос за кой знае колко сложни и специализирани услуги. Няма незаменими служители и хора. Както мога да сменя олигофрена, който ми реди плочките в банята накриво, така мога да сменя и всеки друг и да намеря по-качествен. Ако попадна на професионалист, винаги ще съм коректен с него и ще работим заедно.
 
От: Как ДА си напишем обявата

@fifi, както и да го въртиш, не може да промениш факта, че повечето хора не са съгласни с поведението ти нито в тази, нито в другата тема. Може да си права за себе си, но колкото повече се оправдаваш, толкова повече затвърждаваш лошото впечатление. Не, че е нужно да ти пука винаги за мнението на другите, но ако смяташ, че твоята гледна точка е единствена, няма смисъл да доказваш каквото и да е повече. Забелязвам у доста съфорумци излишък на его, което не им позволява да осъзнаят кога трябва да спрат да пишат по дадена тема. Не мога да разбера огромната необходимост да убедиш останалите, че ти си прав и да им натриеш носовете. Прекалено много време отделяте за тези неща, а принципно трябва да сте над тях.

Не се и опитвам да го променям, нито пък да се оправдавам. Изтъквам фактите, но понеже ми писна всеки път да ги изтъквам, просто повече няма да го правя.

За лош работодател не ми говори - патила съм си преди - на принципа "колкото повече работиш, толкова по-малко ще получиш".

А относно "специалистите" си абсолютно прав! Колкото повече години трупаш опит и знания, толкова по-ценен става труда ти и съответно скъпо платен.

П.П.: Не се опитвам да убедя никого в правотата си. Аз съм права - НО ДОНЯКЪДЕ САМО... и си го признах. ;)

И за още нещо си прав. Изгубих (лично аз), но вероятно и другите твърде много време с глупости колко бил кадърен и заплатен единия, колко му била крива офертата - на другия. Аз лично си взимам бележка и спирам да се занимавам с идиотщини.

П.П.: Аз приключих с темата още, когато бе заключена, но явно на колегата му е в повечко егото, та реши да продължи с цирка в нова тема...
 
От: Как ДА си напишем обявата

Колкото и смешно да звучат на пръв прочит петте точки на Noke, те са си много реални. Истински добрите специалисти често са заети с друга работа и ако като работодател не му докажеш, че си достатъчно значим, просто те прескача или ако много настояваш, най-любезно те препраща да си търсиш друг (ако си му антипатичен, дори да не е много зает, ще ти обясни, че е). Макар да звучи особено смешно петата точка, има случаи, в които на изпълнителя му се струва особено интересен даден проект и/или работодател и в такива случаи е готов дори да работи по-евтино и/или да добавя повече безплатни бонуси.
Ами щом са заети с друга работа тия добри специалисти, не е ли по-логично въобще да не проявяват интерес към обявата ти? Много ми е интересно, когато някой почне да ми обяснява колко бил зает и колко друга работа имал. Какво ме интересува мен това? Щом си зает и не ти харесва работата - пас и следващия поема. Нещо ми се струва, че обръщаш процеса, който е не работодателя да ходи при работника и да му се моли, а работника да кандидаства по дадена обява. Нали темата тук е за това как да напишем обявата си.
 
От: Как ДА си напишем обявата

Ами щом са заети с друга работа тия добри специалисти, не е ли по-логично въобще да не проявяват интерес към обявата ти? Много ми е интересно, когато някой почне да ми обяснява колко бил зает и колко друга работа имал. Какво ме интересува мен това? Щом си зает и не ти харесва работата - пас и следващия поема. Нещо ми се струва, че обръщаш процеса, който е не работодателя да ходи при работника и да му се моли, а работника да кандидаства по дадена обява. Нали темата тук е за това как да напишем обявата си.
Ако някой истински специалист не ти хареса обявата, няма изобщо да ти обърне внимание. Ако си работодател, първото доказателство за твоята читавост е това как си написал обявата си.
Темата наистина е за това как да си пишеш добре обявите. Проблемът е, че ако не ги напишеш добре, трудно ще разбереш това, защото тези дето си ги изпуснал няма изобщо да ти се обадят.
 
От: Как ДА си напишем обявата

Всеки получава такова отношение като пусне оферта, не си само ти.
И аз съм имал такива случаи, и аз се пених и тръшках . Затова сега въобще не ми пука за бизнес интересите на никого и си коментирам дето намеря за уместно. Пък седнал някой да ме определя като "спамер"... :rolleyes: Ше се трогна едва ли не.

Като реша да пусна обява тук, я оглеждам убаво от всички страни за слаби места. Щото знам че ще има 200-300 мераклии да обходят и да видят дали има дупка, отдето да си пробутат простотията.
 
От: Как ДА си напишем обявата

И аз съм за да се добавя повече инфо в такива обяви, за да не си губим времето взаимно.
Пресен пример беше как 3 дена си писахме ЛС с един потребител тук, и накрая не се разбрахме





Извън темата:
И целия тоя цирк щеше да си го спестиш ако беше пуснала един линк към сайта,а не да го даваш на ЛС.
И работата можех да я свърша и за 2 дена, ако знаеше какво точно искаш и не си менеше мнението на 2 часа
 
От: Как ДА си напишем обявата

Какви работници? Някой ти е работник, когато сключиш трудов договор с него и поемеш ангажимента абсолютно всеки месец да му даваш заплата и отделно да внасяш от негово име здравни осигуровки, социални осигуровки, вноски за втора пенсия и куп други простотии. После трябва да го пускаш в отпуска, а и гледаш да не се разболява, защото пък тогава още повече ще ти се спъва работата. Тогава получаваш право да се държиш с него от позицията на по-силния, тъй като влагаш много пари и грижи. Работниците са ти като деца.

Фрийлансърите не са работници, а изпълнители на поръчки, които са напълно равнопоставени на клиентите си. Като дадеш 10 лв. на някой да ти добавя сайта в директории или да пуска обяви това не те прави работодател, а обикновен тарикат, който гледа да спести някой лев. Работодател ставаш ако сключиш срочен или безсрочен трудов договор с някой, който изпълнява по 8 часа на ден задачите, които си му поставил. В тарикатлъците няма нищо лошо, ама не са и повод за големеене.

Настоящата тема наистина е полезна, защото е изключително важно как комуникираш с подизпълнителите, които наемаш и ако обявата ти е тъпа или се надуваш пред хората е напълно логично да те налазят само некадърници. Неслучайно народът е казал, че каквото повикаш, такова ще се обади. Много е важно при бизнес комуникацията да не се правиш на такъв какъвто не си, защото отсрещната страна със сигурност би отговорила със същите номера и крайният резултат ще е непродуктивен.
 
От: Как ДА си напишем обявата

Извън темата:
И целия тоя цирк щеше да си го спестиш ако беше пуснала един линк към сайта,а не да го даваш на ЛС.
И работата можех да я свърша и за 2 дена, ако знаеше какво точно искаш и не си менеше мнението на 2 часа

Uphero, отдавна знаех какво искам и ти казах, но че ти не можеше да го направиш, това вече е друг въпрос. И все пак се съобразих - както правя винаги! В момента пишеш коментари, които никога не си споделял в скайп - да разбирам, че си постъпвал двулично ли? - И между другото ми отговори в скайп, за да не стават сапунки в темата - тя е за друго.

@Noke

Вероятно липсата ми на опит като възложител за каквото и да било, ми изигра лоша шега. Нищо за другия път ще знам. :cry:
 
От: Как ДА си напишем обявата

Фрийлансърите не са работници, а изпълнители на поръчки, които са напълно равнопоставени на клиентите си. Като дадеш 10 лв. на някой да ти добавя сайта в директории или да пуска обяви това не те прави работодател, а обикновен тарикат, който гледа да спести някой лев. Работодател ставаш ако сключиш срочен или безсрочен трудов договор с някой, който изпълнява по 8 часа на ден задачите, които си му поставил. В тарикатлъците няма нищо лошо, ама не са и повод за големеене.
Фрийлансърите могат да работят и на граждански договор. Щом вършат работа, значи са работници. Ако не си чувал има и такова нещо, като граждански договор. Повечето обаче не желаят да сключват каквито и да било договори, защото това ще им удари възнаграждението.
 
От: Как ДА си напишем обявата

Uphero, отдавна знаех какво искам и ти казах, но че ти не можеше да го направиш, това вече е друг въпрос.
Не мога или не искам?
И все пак се съобразих - както правя винаги! В момента пишеш коментари, които никога не си споделял в скайп - да разбирам, че си постъпвал двулично ли?
Не можеш да ме вкараш в сапунаката по никакъв начин.
- И между другото ми отговори в скайп, за да не стават сапунки в темата - тя е за друго.
Задай ми въпрос за да ти отговоря?
И мисля, че е време да спреш да се чекнеш с мен в форума и какво мога и не мога.
Ти ако имаш въпроси пиши в скайп.
И между другото ми писна от претенциите ви, работел съм по съвместни проекти с още един потребител и работа вървешче по следния начин - тук това така направи другото иначе, ама не върни старото.... и след месец посещенията и изпълнението на вашата част от работата клонят към 0.
И колкото и да не искаш да повярваш за всеки фрийленсър ти си "лош" клиент
 
От: Как ДА си напишем обявата

Не мога или не искам?

Не можеш - поне така каза. И затова ли си излъгал освен всичко друго?

Не можеш да ме вкараш в сапунаката по никакъв начин.[/QUOTE]

Сам се вкарваш.

Задай ми въпрос за да ти отговоря?

Нямам какво да обсъждам с теб.

И мисля, че е време да спреш да се чекнеш с мен в форума и какво мога и не мога.
Ти ако имаш въпроси пиши в скайп.

Никой не се чекне с теб. Драматизираш.

И между другото ми писна от претенциите ви, работел съм по съвместни проекти с още един потребител и работа вървешче по следния начин - тук това така направи другото иначе, ама не върни старото.... и след месец посещенията и изпълнението на вашата част от работата клонят към 0.
И колкото и да не искаш да повярваш за всеки фрийленсър ти си "лош" клиент

Да не говориш за онзи потребител, който бил несериозен? За него ли става въпрос?

Не, няма как да съм лош клиент, след като не е работил всеки фрийлансър с мен по даден проект, но за сметка на това, аз не препоръчвам на когото и да е да работи с теб (най-малкото, защото си двуличник и се отказваш) - пък де да знам... като е за пари, може и сериозен да си, а също да не ТИ дава какъвто и да е достъп до негов сайт - че знае ли се...
 
От: От: Как ДА си напишем обявата

Не можеш - поне така каза. И затова ли си излъгал освен всичко друго?

Не можеш да ме вкараш в сапунаката по никакъв начин.

Сам се вкарваш.



Нямам какво да обсъждам с теб.



Никой не се чекне с теб. Драматизираш.



Да не говориш за онзи потребител, който бил несериозен? За него ли става въпрос?

Не, няма как да съм лош клиент, след като не е работил всеки фрийлансър с мен по даден проект, но за сметка на това, аз не препоръчвам на когото и да е да дава ТИ дава какъвто и да е достъп до негов сайт - че не се знае...
Какво не се знае? Кажи де, няма да ти дърпам с чингел думите от устата.
Имам достъп до много сайтове на хора от форума, да си чула някой да се оплаква? Или реши да се изсереш едно лайно само а ?
С твоите драми сама показваш колко ти е акъла, поне не завличай и мен с твоите душевни проблеми.

// и това за общата работа важи и за теб
 
От: От: От: Как ДА си напишем обявата

Какво не се знае? Кажи де, няма да ти дърпам с чингел думите от устата.
Имам достъп до много сайтове на хора от форума, да си чула някой да се оплаква? Или реши да се изсереш едно лайно само а ?
С твоите драми сама показваш колко ти е акъла, поне не завличай и мен с твоите душевни проблеми.

// и това за общата работа важи и за теб

Ти да не се изнерви? Ми няма да кажа, да не съм клюк станция като теб...

Ти ли си тръгнал да говориш за драми, дето изкара сумати юридически лица с обратна резба и навъртя един куп драматични теми?

Казах ти, ако искаш или имаш нещо да казваш, можеш да го направиш в скайп, а не тук.
 
От: Как ДА си напишем обявата

Абе хора, никой не иска да ви чете глупостите, оправяйте се в скайп, моля!
 
От: Как ДА си напишем обявата

Фрийлансърите могат да работят и на граждански договор. Щом вършат работа, значи са работници. Ако не си чувал има и такова нещо, като граждански договор. Повечето обаче не желаят да сключват каквито и да било договори, защото това ще им удари възнаграждението.
Много добре знам какво е граждански договор и бъркаш, че като сключиш такъв с някого той ти става работник. Разликата между трудов и граждански договор е в това, че при първия става въпрос за предоставяне на работна сила, а вторият е строго ограничен до предоставянето на дадена услуга или продукт. Само при гражданския договор страните са равнопоставени. Изпълнителят не е отговорен почти за нищо пред поръчителя, освен за предоставянето на продукта/услугата в договорения срок. Така че когато поръчаш нещо по граждански договор не си работодател и нямаш работник.

Сключването на граждански договор е по съгласие на двете страни и не е задължително за работа с фрийлансър. Има и други правни методи да поръчаш нещо законно от фрийлансър.
 

Горе