Как ДА си напишем обявата

От: Как ДА си напишем обявата

Естествено че е стока :)
Едно и също ли е:

- да си купиш готов и оптимизиран сайт

и

- да си поръчаш някой да ти направи и оптимизира сайт

Второто е услуга, която в зависимост от изпълнението си ще даде като резултат някаква стока.

Ебаси безсмисления офтопик.
 
От: Как ДА си напишем обявата

@rombeca
Трябва да има някакъв шаблон, не е еволюцията. Както има бланки за CV, за мотивационно писмо, може да има и за обяви да се улесни процеса. Този шаблон трябва да е масимлано уростен и гъвкав, защото всяка една фирма или физическо лице има различен модел на работа. Примерите са много но даден клиент иска да му се извърши услуга и е написал какво иска и му се вклучва 13 год. младеж и клиента му казва аз искам фактура или граждански договор. Да не кажа, че повечето си нямат на идея за какво подписат догора и за какво служи той, какво е фактура или проформа. Трябва ти специалист на opencart или на magento и пише трябва ми интеграция на модул за елетроенен мгазин но не уточнчваш платформата и познай вклучват се 100 човека, хайде ако е някой от тези платформи добре, ама ако е summercart . Аз ти гарантирам, че ако не си работил с тази платформа абсурд да напише плъгин или някаква доработка (платформата е с лиценз и не се разпространвя свободно, ровиш в кода и я направиш нещо я не).

За това е хубаво да се направи това за да се избягват такива недуразумения.
 
Re: От: Как ДА си напишем обявата

@ktomov

Ами да, за мен е изнудване, след като се поставят условия "или-или" или просто те толерират?

Подобни условия къде са били поставяне, че нещо съм извън филма ти

Аз вижда последния ред, че е обида, защото каза, че се отнася и за мен.

Отнася се както за теб, така и за всички други потребители на форума. Такъв ми е стила на писане, така съм решил да го напиша. Все ми е тая за твоята наранена душица и за подкастреното ти его, защото видиш ли някой ти е казал нещо на въпреки в някой форум. Градивна критика не хващаш, вижда се още от темата ти, за това продължава и цирка. Аз трябва да се съобразявам с теб ли?

Поисках темата да се изтрие, не да се заключи - мое право е след като бе така осрана. Естествено, админите не уважиха молбата ми, защото ги интересува само твоето мнение и да не би да се лишат от прекрасното ти присъствие.

Поискала си, ама не се е случило, защото не това е практиката на форума, защото и предишни теми са отнасяли тонове критики, но са получавали и адекватно разрешение. И най-вероятно си права, да. Админите се интересуват от присъствието на всички във форума, защото без мен, теб, и който и да е било писал в тази тема, а и във форума .. форума просто няма да го има, схващаш ли или трябва да ти се обясни по-бавно?

Както ти каза, това е форум - във форума всеки има равни права, както казваш - има свободата да се изразява, в която и да е тема "защото е форум", НО също така се очаква и еднакво отношение към потребителите - такова, каквото не получих - говоря, че ти си казал темата да остане, да не се трие и един ред от твоя коментар или еди-какво си.

Моята молба бе или да се изтрие темата, или да се изтрие грубото подчертано изречение, насочено към мен в другата тема, което го виждам и в това ти мнение. Естествено, молбата ми НЕ БЕ уважена! Единствено се "локна темата".

Да, виждам, че моята кореспонденция с Coolice е излязла от някъде, та за да направим цирка пълен - да, признавам си. Казах въпросните неща и мога да копирам точните ми думи от всяко едно съобщение. По-рано днес казах, че ще очаквам разрешение от събеседника ми да споделя само едно съобщение, но след като държиш мога да споделя и повече, ако искаш разбира се. Молбата ти не е уважена, защото това не е практика във форума, поне не и в този форум.

Та ще си позволя да цитирам едно от снощните съобщения, които обмених с Coolice:
Държа повече от всичко да го има. То обяснява цялата тема, както и написаното в нея. Като има проблем, препрати я към мен, ще и кажа защо съм казал и написал каквото и да е било. Мисля, че вашата задача като администратори на този форум е да следите за правилната му работа, както и да триете спам съобщенията, които биха довели до некомфортно изкарване във всеки един от нас. До тук си вършите добре работата.

Останалото - като лични дразги, пререкания, не са ваша работа, а и не са ваши задължения. Дали го чувства лично или не, не трябва да бъде нито твой проблем, нито на Банко. Казал съм каквото мисля като потребител, като човек, част от форума. За кой точно съм го казал, е МОЙ проблем, не ВАШ. Като не му/и харесва, без значение, кой е потребителя трябва да се обърне към МЕН, защото аз съм го казал, не вие. Ще е обидно за мен да ми променяте мненията, защото те винаги са били целенасочени, без значение дали някой се е засегнал или е получил съвет от мен. Все пак, пак ще го кажа - това е форум.

Не е ваша работа да се месите в пререкания, а и не мисля, че е ваша работа да го правите, освен ако нещата не излязат от рамките на добрият тон. В случая не съм обидил пряко нея, а просто визирам 99% от потребителите публикуващи теми тук. Еми да, редактирайте ми това мнение, и във всяко следващо подобно на нейното тип:

"спререте да ми пишете в темата, щото я съм кралица/цар"

Ще го публикувам като отговор. Не заплашвам, просто споменавам, защото смятам, че като част от форума имам правото да изказвам мнение. Мнението ми не винаги може да е миродавно, за това и имаме система за репутация, която би трябвало да рефлектира върху нещата, които казваме. Мисля, че разбираш на къде бия?

Разбра ли каква трябва да предполагаемата роля на администраторите или според теб трябва да ти угаждат на специфичните желания?!

Така като гледам си доста осведомен относно това, което съм си писала с админите? Позволено ли е да се разпространява личната кореспонденция? И спри да се мазниш на админите, изтъквайки тяхната работа.

Така като гледам явно и двамата сме достатъчно осведомени в нещата които се случват между админите. Не бих казал достатъчно, даже напротив - не знам нищо какво си писала с тях. Но ти ми показваш ;) А си личи, че и получаваш повече информация. И ти ли правиш проблем за личната кореспонденция, като в предишния цитат говорим точно за това?! Мисля, че почна да прекаляваш. Къде съм се мазнил на който и да е било? Да ти извадя целият разговор от вчера заради твоите простотии желаеш ли? Всъщност, боли ме к*ра за твоите желания, това е лична кореспонденция, а сега сме в шах - хем тъй, хем инак.

Аз също имах някакво мнение добро, което се е запазило но само наполовина...

Тяхната работа е следната - освен техническа поддръжка, те трябва и да следят темите и да не допускат спам - какъвто се изсипа в моята тема. Бутона "репорт" би трябвало да значи нещо - аз го натисках неколкократно, но уви без резултат.

На въпроса "Защо....?" , ми отговориха "...той каза, че ако.... ще спре да .....". Това беше част от ЛС-то.

После знаеш ли какво ми каза единия от админите? Че си точен и ако имахме възможност да работим или общуваме заедно, щяхме да си допаднем. - Попитай аз какво отговорих.

След поредната болдната обида, която "се отнасяла и за мен", ми не мисля.
1) Мен не ме интересува твоето мнение.
2) Тяхната работа няма нищо общо да следят, какво ти точно дефинираш като спам. Форум е, правилата са написани, ако не си ги чела - направи го. Всеки има право да коментира офертите в който и да е било раздел от пазара. Аз лично не бих нарекъл градивна критика и въпроси към заданието като спам. Ама щото на тебе не ти изнася е "Спам" нали? :)
3) Изобщо не се интересувам какво си отговорила, защото не съм заинтересован от работа с теб, само от видяното отношение към колегите писали в твоята тема. Клиенти като теб .. боже пази!


Това е много тъпо изказване. Явно доста си се охрантутил или просто "се правиш", за да си позволяваш да гледаш от толкова високо... За какви бизнесмени, кви пет-лева говориш? Сигурна съм, че ако не си "охрантутен", ще искаш да разговаряш с дадения клиент. Едно е възложителя да не знае какво иска, съвсем друго възложителя да се държи налгло.

Просто съм един потребител, който има някакви пари, които иска да вложи в нещо си и има идея - като смята, че тук ще намери кадърен специалист, предвид опита, който има във форума с други потребители.
Не знам какво разбираш под охрантутен, и как точно се разбра, че трябва да съм такъв. Ценя времето си, ценя работата си, имам критерии за заплащане и т.н. Гледам от високо, защото имам някакво самочувствие. Дали се покритие или не, колегите които работят с мен ще кажат, аз не мога да го коментирам. И именно - ти уж знаеш какво искаш, ама всъщност не знаеш, поне не показваш, че знаеш, след като не даваш пълно задание за проект, а после се репчиш като ти зададат въпрос. DAFUQ бе госпоице?!

Пратих ти ЛС, нали? Видя за какво става въпрос, нали? Следователно от това, което видя може да се разбере нагледно какво се иска, нали + имената на сайтовете - това ще ти даде представа как да стане или да не стане.

Точно 1 ЛС. А не "3-4-5-6", както изобразяваш.
Прати ми ЛС, който днес видях, но поради липса на време не успях да нито да погледна сайта, нито да разбера за какво става дума. Сега разбра ли защо тръгна цялата тема и защо загубата на време е нещо важно? В момента дори, пишейки толкова дълъг отговор, губя време, което можех да го ползвам за много по-полезни неща, примерно да шибна 3 напитки с приятелите ми.

Плюс това не виждам за какви часове говориш, след като ми отне около 2 минути да изпратя аз 1 ЛС. И вероятно ти е отнело не повече от 5 минути да видиш за какво става въпрос. Така, че ПРЕУВЕЛИЧАВАШ за "часовете с ЛС".

За ей тези часове за уговорки и разправии, за доизясняване на нещата. Пак ще ти задам един въпрос - да не мислиш, че всички седят и чакат твоята мега оферта, за да ти се "включат" и да обсъдите детайли за неща, които трябва да ги има в самата тема?! Колкото и странно да звучи - исках да вляза цял ден във форума, но съм затрупан с работа, която трябва да свърша, което не ми позволи нито да ти отговоря на личното съобщение, нито да се намеся в публикациите тук. Ама не, Госпоицата е жестоко обидена, за това, че някой и е казал че офертата и е непълна и има нужда от още информация (ПАК ПОВТАРЯМ - ПЪРВОТО МНЕНИЕ НА NOKE). Та какво следва за мен, да се разправям с някой в съобщения за непълната им оферта? Ей за това е тази тема създадена.

А относно моята тема, която твърдиш, че "отбягвам", да вметна, че единствената ми грешка бе неспоменаването на сайтовете за оферти - нищо повече!

Ми именно де, ти не каза най-важното.

Защо влязох остро ли?

Какво обясни в "моята тема"? Че имало еди-какви си структури, трябвало да се взимат фийдове и т.н. и т.н.

Защо това не се обясни в коментара на колегата - втория отговор (след на Noke)? Че това би отнело еди-колко си време, ЗАЩОТО... и не може да струва по-малко..., ЗАЩОТО...

?

Същия този сега се скатава - а точно след неговия коментар, влязох остро.

Когато Noke ме попита откъде ще се взимат офертите - отговорих ли му като хората? Мисля, че да.

Не изброих сайтовете, но и не му отговорих остро или нападателно.

Дадох пример - грабо, вип оферта... - ТАКА ЛИ Е?

Казваш, че имаш 5-6 сайта. Даваш пример с 2. Добре. Много добре си отговорила!

Утре ще пусна оферта за следното: Търся агрегатор на новини от 5-6 сайта. Най-известните са BBC, CNN .. и т.н. Отговорите в темата ще са същите, каквито получи и ти, ама ти така упорито се стараеш, да не се опиташ да разбереш, че положението е различно ;)

Толкова от мен с отговори към теб. Мисля бях повече от ясен за всяко едно отношение. От тук нататък ще коментирам публикациите на колегите, защото тяхното мнение, поне ми представлява интерес.

Поздрави!

@Останалите писали в темата - ще се включа възможно най-скоро в дискусията, че явно съм изтървал доста ;)

П.П.: Аз приключих с темата още, когато бе заключена, но явно на колегата му е в повечко егото, та реши да продължи с цирка в нова тема...

Егото ми е напълно достатъчно, признавам си. Цирка продължава не поради друго, а защото реши да помолиш администратор да ти затвори темата. Само погледни секцията и ми кажи, колко от последните 100 теми за затворени, щото на някоя принцеса и е писнало от "спама", макар да съм сигурен, че дефиницята ти за спам се различава в пъти от моята, а и на много други хора.

И впрочем, колкото и да се чувстваш център на светлината в цирка, НЕ СИ. И по-рано го написах. Целта на темата е да се избегнат пререкания между потребители и да се намери начин, пък било то и шаблонен да се представи оферта по възможно най-достъпен вариант, за да не си губим времето един на друг. Ти понеже явно си в женската част на месеца, реши да го приемеш прекалено лично и продължаваме. Аз проблем с това нямам. Ще отстоявам позицията си, защото като изпълнител, знам, че и аз имам поне някакви права, а едно от тях, което е задължително е правото на информация. Некадърно написани обяви и такива с неточна или пък недостатъчна информация, винаги са получавали неприятни отговори, вчера се сблъска с такива. За да го разбереш правилно - Боли ме к*ра за твоята обява и изпълнението и, надявам се новите потребители, които може би ще прочетат тази тема да си вземат поука и да публикуват обяви като хората.
 
Последно редактирано:
От: Как ДА си напишем обявата

Само като прочетох първото мнение в темата, си представих второто...
И следващите. :lol:
 
От: Как ДА си напишем обявата

redrum, според мен твоят проблем идва от това, че ти надценяваш парите. Те са просто стока, а едно нещо дали е стока или услуга често е спорно и затова не е от голямо значение. Всяка стока или услуга коства на някого (или повече хора) нещо. Той си плаща цената за това (труд, храна и т.н.). Ти също плащаш (пари). Накрая правите проста размяна. Какво точно разменяте (стоки/услуги) си е ваша работа. Това, кой доколко какви претенции може да предявява би трябвало да е написано в договора. В него се описва максимално детайлно какво точно трябва да се направи и в какви случаи какво се предвижда. Ако не ти харесва резултатът, но той отговаря на описаното в договора, нямаш право на възражения освен ако не желаеш да се разхождате до близкото съдилище. Ако той ти предложи нещо различно от описаното, договорът не е изпълнен от негова страна. В този случай освен неплащане има варианти и за търсене на компенсация за неизпълнен договор.
Темата кой на кого е длъжен да лиже подметки я намирам за безмислена. Нормалните цивилизовани отношения се базират на някакъв вид договореност (договор). Всеки си поема своите задължения и очаква същото от другата (другите) страна по договора. При нарушение или се разбират помежду си как да продължат съвместната си работа или се обръщат към компетентния отсъждащ орган.
 
Re: От: Как ДА си напишем обявата

@redrum - Ти си от онези компетентите, където пишат глупости и си вярват. Първо дали ще е стока или услуга е едно и също. Ти го смяташ за различно (услугата е нематриалния еквивален на стоките). Доста са ти объркани представите за работодател. На принципа си който плаща сметката той поръчва музиката.
Това тук е Freelance общност и тя иска да се въведе някакъв стандарт за обяви. Така ще бъде по лесно и за двете страни.

Ето и един пример за шаблон:
1. Вид заетост: постоянна/временна
2. Умения: уменията който се изискват от кандидатите
3. Заплащане: ДА/НЕ
4. Описание на проекта: описание, връзки, изображения и прекачени файлове.
5. Брой хора: Не е задължително, ако са повече от 1

You have given out too much Reputation in the last 24 hours, try again later.

Извади късата сламка, приятелю. Напълно подкрепям мнението ти, и благодаря за предложеният шаблно.

@Redrum, като чета разсъжденията ти и нещата които си написал, бих казал, че ти би бил идеален ако не президент, но поне градоначалник на стара Америка. Онази Америка, в която да наречеш някой "чернилка", не е било обидно, а просто ежедневие. От казаното до момента, аз лично, разбирам само едно - ти не си работодател, ти си робовладелец ;)

Абе като не ви кефи някоя обява, що се тормозите да я коментирате?
3 страници до тука се карате кое е първо: яйцето или кокошката?

Целта на темата не беше да си чеша пръстите, а да се даде един вид шаблон, който да се ползва от бъдещи възложители на услуги, за да избегнем вариантите с нацупените госпоици, които искат заключване, триене и прочие промени по темите им. И под госпоици, визирам и господата във форума, да не се почувства някой обиден, отново.

Добавка: Да си призная, за мен мненията на florinadev и Unwise, са възможно най-близките до моите разбирания. Най-накрая нещо да ме зарадва и тук ;) Ако не друго, поне има мислещи хора, макар да са малка част.
 
От: Как ДА си напишем обявата

Томов, не знам това за негрите и някакви робовладелски глупости защо го пишеш. Явно имаш някакъв комплекс на тема расизъм. Аз съм българин и ние никога не сме имали роби за разлика от бащите на демокрацията ;)

Та, пичове, развивате ми теории, но истината е една. Тоя който дава парите, той определя правилата. От време оно е така. Както Адсенс ти казват какво да имаш на сайта си и ти се съобразяваш без да философстваш, защото ако философтваш, просто спираш да работиш за тях. Така е и в бизнес отношенията, винаги тоя който върши услугите и на който му се плаща се съобразява повече. Това е нормално, защото целият процес зависи от това дали на тоя който плаща ще му трябва нещо или не. Т.е. ти може да си супер специалист, ама ако никой не му трябват услугите ти, ще си стоиш с уменията и ще си смучиш палеца.

Радвам се, че тук има такива специалисти, които могат да си избират за кой и по колко да работят, а също и да отказват работа. Ама повечето хора не са така. Иначе, това е чудесно, дано да ставате повече. Когато обаче започнете да работите с хора и 10 пъти ви скроят разни номера, ебат ви с кода, пратят ви зле написани текстове, отбият номера с нещо, ще разберете че не просто трябва да се знае кой поръчва музиката, а също така да се хвали/критикува справедливо. Та някак си никога няма да почувствам човека, който работи за мен като равен, щом аз го хваля или критикувам. Това не пречи да го уважавам, ценя и плащам, ама йерархията си е чисто вертикална.
 
Re: От: Как ДА си напишем обявата

Тоя който дава парите, той определя правилата.

Е само заради това го казвам. Моето мнение е, че това е напълно грешно мнение, но както казах и преди мое мнение.
 
От: Как ДА си напишем обявата

На мен такива шаблонни еквилибристики не ми харесват по принцип. Достатъчно е възложителя да опише в свободен текст ясно какво иска в обявата и условията за това. Между възложител и изпълниел трябва да има взаимно уважение и да се спазва елементарен етикет за делова комуникация. Безкрайните ЛС-та с ''уточнения'' идват точно от смотано написаната обява от възложителя, защото и той самия не знае точно какво иска.
Искам такъв сайт, ама малко по-различен, пращайте ми цена и срок на изпълнение:D
 
От: Как ДА си напишем обявата

Ще се радвам, ако подкрепиш тезата си с реален пример. Разбира се, не трябва да приемаш думите ми прекалено буквално. Всеки един специалист може също да постави условията при които работи, а също и да даде предложения за оптимизация/доразвитие на проекта, но главната дума е на този който плаща.
 
От: Как ДА си напишем обявата

@ktomov

Както казах неколкократно, грешката за имената на агрегаторите си я видях. А темата исках да се изтрие да, най-вече защото едно изречение в твоето последно мнение ме обиди. И да, това не трябва да се толерира.

Пази боже да трябва да работя с такива хора като теб - не знам как изобщо би прочел една оферта след като носа ти е толкова вирнат, че освен него не знам виждаш ли нещо друго!

Относно моята оферта, не съм ти някой нафукан бизнесмен с егати голямата фирма, който се има за голяма работа, че да пуска професионално изготвени оферти. Ми съжалявам нещо нямам опит в подбора на персонал и методологията при изготвяне на оферти.

Казвам какво искам, съответно очаквам да получа някаква оферта, а след като ми е "непълна" обявата - и въпроси. Щом нямаш време да кликнеш върху един линк откъде го намираш това време да се заяждаш в две теми за нещо, към което не проявяваш интерес?

Пак казвам твоя "колега", който съм нападнала - къде се скатава сега, а? Защо и една дума не написа? Или и той е твърде зает, за да се занимава с мен?

Какъв си ти, че да раздаваш справедливост?

От другата тема, която се локна, когато започнах да чета, ми стана по-ясно от твоя коментар къде ми е пропуска и казах, че така трябваше да се изкоментира още в началото - а моите отговори щяха да бъдат съвсем други!!!

Обаче финала ти - онова подчертаното изречение, много ме издразни. Както и да е. Локнаха темата - молбата ми бе след като не е практика да се делийтва, поне да бъде изтрит този твой коментар (не целия, разбира се, а само въпросното изречение - ЕМИ И ТОВА не беше уважено), въпреки, че изречението не е градивно, а едно просташко изказване.

И ПАК КАКТО И ДА Е. Реших, че въпроса е приключен.

Ти, обаче явно държиш на драмите и пусна нова тема, в която да си избиваш комплексите колко си прав, пък аз колко съм крива. КАКТО И ДА Е. Вярвах, че темата ще е полезна, но финалното изречение, отново ме накара да ми паднеш тотално в очите.

Не ми пука какъв ти е езика. Намираш се на публично място - макар и онлайн, макар и във форум. Длъжен си да спазваш някакво възпитание и изрази като "П*ТКИ МАЙНИ". Е повече от обидно.

Пази боже да се наложи да работя с такъв човек! Може да си кадърен, точен, грамотен, помагач, както те описват другите, но това си беше чисто ПРОСТАШКО ИЗКАЗВАНЕ. По-долно и от селяндурска проява!

Това един уважащ себе си човек, който се има за специалист в дадена област не би посмял да го напише. Това може да го напише само един охранен комплексар, който се има за нещо повече от останалите, но е на нивото на един селяк.

И под "охранен" имам предвид - човек, който се е специализирал в дадена област, но се е самозабравил заради високото заплащане (ако това, което говориш за себе си е истина изобщо) и решава, че може да обижда наред и е прав, защото видиш ли е специалист и взима много пари.

И не ми изнасяй тези, че се държа като "ощипана госпожица", защото няма по-долно нещо от човек, който слага подобни определения, отнасящи се И за момиче. Това отношение е повече от кръчмарско.

В случая май ти си "ощипаната госпожица", защото отвори цяла нова тема, която беше ясно, че ще се превърне в бълвоч!

И знаеш ли кое е най-жалкото - че смяташ във форума за равни - за една общност, в която всеки има право да изрази мнение, но в същото време потавяш определение "П*ТКИ МАЙНИ" на група хора от този форум.

А защо си комплексар ли? Неколкократно изтъкна колко си зает, как нямаш време да се занимаваш с глупости, как не си обръшал внимание на еди-какви си оферти, как нямаш време да цъкнеш на един линк, как ти губя времето с моята оферта, как ти се губи времето да цъкнеш на ЛС и да си прегледаш кореспонденция и т.н. Постоянното наблягане на ж.р. - отново селяндурска проява.

Точно заради ей такива като теб, някой нов юзър да го е страх да пусне тема - просто, защото все се намира по някой "велик", който е най-умния в тълпата (това малко отклонение).

Другите "програмисти", отдавна спряха да коментират, спрях и аз. Разправяха се други потребители, по въпроси свързани със самата тема - както бе и замислено, а не със моята оферта.

Обаче ти си продължаваш. И кое те прави селяк ли? Умалителните, обидите, които директно или индиректно отправяш. Мислиш, че ще ме засегнеш с тях ли? Ами не си прави труда - няма да успееш.

Нека се аргументирам и за това

Мнението ти не ме вълнува, защото един "специалист", който си позволява да употребява подобен вулгарен език (отново припомням израза "П*ТКИ МАЙНИ"), не може да бъде обект на подражание, а оттам, "господинче" и няма как да се очаква какъвто и да било респект!

И знаеш ли каква е разликата? Че аз съм допуснала грешка в обявата, но при следващо пускане на такава, ще съм си взела поука и ще е както трябва - "тип-топ" и вярвам ще си намеря човек, който да изпълни молбата ми.

Обаче селяка си остава селяк за цял живот.

Сори, това е положението.

Знам какво ще кажеш сега - че и на мен не ми отива този език и че аз те обиждам. Да, обиждам те! Но обиждам само теб и използвам по-меки обиди, а не вулгарни, отнасящи се за определена група от форума, с които се предполага, че сме равни.

И моето мнение ще си остане такова, докато не се извиниш И на мен, И на потребителите от форума за израза "П*ТКИ МАЙНИ". Когато го направиш, аз също ще се извиня и ще си "стиснем" ръцете (образно казано), за да приключи този нелеп бълвоч!

В противен случай, ще продължа да съм на същото мнение за теб!

Да видим дали ти, който ми говориш за разно "его" може да преглътне своето и да се извини на всички за използвания израз или отново ще намериш за какво да се захванеш - точно като "ощипана госпожица" и ще продължиш да обиждаш, и да твърдиш колко ти е ценно времето, колко голям специалист си и колко ти е остър езика.
 
От: Как ДА си напишем обявата

Фифи, ти си била голяма ''кибритлийка:)
 
Re: От: Как ДА си напишем обявата

Не ми пука какъв ти е езика. Намираш се на публично място - макар и онлайн, макар и във форум. Длъжен си да спазваш някакво възпитание и изрази като "П*ТКИ МАЙНИ". Е повече от обидно.

За да не си губя повече време в изясняване на неща, които така упорито се опитваш да докажеш, дори сама на себе си, ще ти отговоря на бомбата, която заложих още в първото мнение ;)

Питка е традиционен кулинарен продукт, произведен от замесено тесто.
Майна е човек родом от Пловдив в разговорният език.

Как ти си го разбрала?! Ами все тая :) Какво си разбрала? Отново все тая! Какво съм имал предвид - няма как да знаеш! Виждаш ли как дори само една единствена дума, а и разбирането на една единствена дума, може да обърка целият разговор. С това мисля, че доказах становището си - В темата ти нямаше ясно задание. Ако не го разбираш, твой проблем. Наистина нямам нужното мнение да ти го разяснявам повече ;)
 
Re: От: Как ДА си напишем обявата

Ще се радвам, ако подкрепиш тезата си с реален пример. Разбира се, не трябва да приемаш думите ми прекалено буквално. Всеки един специалист може също да постави условията при които работи, а също и да даде предложения за оптимизация/доразвитие на проекта, но главната дума е на този който плаща.

Няма как да дам пример за разбиранията ми. И наистина си прав, наистина приех казаното от теб, прекалено буквално, а най-вероятно има разминаване между разбиранията ни :)
 
От: Re: От: Как ДА си напишем обявата

За да не си губя повече време в изясняване на неща, които така упорито се опитваш да докажеш, дори сама на себе си, ще ти отговоря на бомбата, която заложих още в първото мнение ;)

Питка е традиционен кулинарен продукт, произведен от замесено тесто.
Майна е човек родом от Пловдив в разговорният език.

Как ти си го разбрала?! Ами все тая :) Какво си разбрала? Отново все тая! Какво съм имал предвид - няма как да знаеш! Виждаш ли как дори само една единствена дума, а и разбирането на една единствена дума, може да обърка целият разговор. С това мисля, че доказах становището си - В темата ти нямаше ясно задание. Ако не го разбираш, твой проблем. Наистина нямам нужното мнение да ти го разяснявам повече ;)

Не го губи, че е много ценно.

Много умело се измъкна, но въпреки това разтълкуването на въпросния израз е крайно неадекватно и неприемливо.

Това твое твое изказване

В темата ти нямаше ясно задание. Ако не го разбираш, твой проблем.

направено след това мое

Както казах неколкократно, грешката за имената на агрегаторите си я видях.

ме кара да си мисля, че си като ей онова животно с капаци. Четеш ли изобщо какво пиша? Или нямаш толкова свободно време и преглеждаш просто на 2-3. Щото все пак 5 минути за четене... много работа може да свършиш за този период... :twisted:

Между другото, това затвърди окончателно твърдението ми

И моето мнение ще си остане такова, докато не се извиниш И на мен, И на потребителите от форума за израза "П*ТКИ МАЙНИ". Когато го направиш, аз също ще се извиня и ще си "стиснем" ръцете (образно казано), за да приключи този нелеп бълвоч!

В противен случай, ще продължа да съм на същото мнение за теб!

Да видим дали ти, който ми говориш за разно "его" може да преглътне своето и да се извини на всички за използвания израз или отново ще намериш за какво да се захванеш - точно като "ощипана госпожица" и ще продължиш да обиждаш, и да твърдиш колко ти е ценно времето, колко голям специалист си и колко ти е остър езика.​



Очевидно гърлото ти е твърде малко за П*ТКИТЕ МАЙНИ и егото - да ги преглътнеш и да се извиниш, както си му е реда. Отново се опитваш да изместиш фокуса, ръсейки ми теории, надявайки се да се "щипна" и да се заобяснявам.

Вече обясних - мнението на човек като теб, не ме вълнува - то просто няма стойност! Поне не и вече! И горната ти "женска" постъпка, чрез която се опитваш да се измъкнеш, изопачавайки фактите и отново опитвайки се мен да изкараш виновна, го потвърждава. Даже и не се опита да постъпиш мъжки и да се извиниш за "израз", с който обиди "равните потребители", които пускат неясни оферти? Чак ме развесели с това глупаво определяне на болднатия израз, който е записан и с главни букви... ХАХАХ

Смятам темата за приключена (от моя страна).
 
На втори прочит си заслужаваш пълен отговор, защото .. абе имам време за губене

@ktomov

Както казах неколкократно, грешката за имената на агрегаторите си я видях. А темата исках да се изтрие да, най-вече защото едно изречение в твоето последно мнение ме обиди. И да, това не трябва да се толерира.
Признава се грешката. В този форум теми не се трият до колкото знам, освен ако не са на всепризнатите идиоти. Обидена или не, все ми е тая. Форум е. Ай сиктир от виртуално наранени душици. А и не мисля, че има нещо обидно в написаното. Get used to it or go to fuck off.

Пази боже да трябва да работя с такива хора като теб - не знам как изобщо би прочел една оферта след като носа ти е толкова вирнат, че освен него не знам виждаш ли нещо друго!

Бог опазил. Вярвай с мен няма да работиш. Дали ще попаднеш на подобни като мен - съмнявам се :) Какво виждам - небето. Защо го виждам - защото имам достойнството да си вирна главата.

Относно моята оферта, не съм ти някой нафукан бизнесмен с егати голямата фирма, който се има за голяма работа, че да пуска професионално изготвени оферти. Ми съжалявам нещо нямам опит в подбора на персонал и методологията при изготвяне на оферти.

Още предният път като го прочетох смятах да ти се извиня за резкия тон, който имах, но впоследствие прочетох и последвалото ти мнение, което ме разубеди. Та все ми е тази каква си - света не се върти около теб. Ти така и не разбра, че тази тема не се върти ОКОЛО или ЗАРАДИ теб, а беше с насоченост да се ИЗБЕГНАТ теми като твоите. Но понеже си упорито животно (и не се изненадвам), се стига до подобен род разговори с много цитати.

Казвам какво искам, съответно очаквам да получа някаква оферта, а след като ми е "непълна" обявата - и въпроси. Щом нямаш време да кликнеш върху един линк откъде го намираш това време да се заяждаш в две теми за нещо, към което не проявяваш интерес?
Каза какво искаш на 20% точка. Получи въпроси под формата на мнения в темата. Нямам време да кликна един линк, проблем? Кликнал съм на линка с надпис "Reply to thread" защото така ми е било по-лесно. А после ми твърдиш, че не си била шефка ли? :Д Ало началство, защо си помисли, че всеки е длъжен да ходи по гайдата ти?

Пак казвам твоя "колега", който съм нападнала - къде се скатава сега, а? Защо и една дума не написа? Или и той е твърде зает, за да се занимава с мен?
[/quite]
За кой колега става дума?

Какъв си ти, че да раздаваш справедливост?
Къде съм го правил? Аз си изказвам мнението. Това не е раздаване на справедливост. А да, забравих, че голяма част от хората не приемат чуждо мнение и критика.

От другата тема, която се локна, когато започнах да чета, ми стана по-ясно от твоя коментар къде ми е пропуска и казах, че така трябваше да се изкоментира още в началото - а моите отговори щяха да бъдат съвсем други!!!

Ако в самото начало беше отговорила човечно на въпросите, най-вероятно нещата щяха да се развият по различен начин, ама не би.


Обаче финала ти - онова подчертаното изречение, много ме издразни. Както и да е. Локнаха темата - молбата ми бе след като не е практика да се делийтва, поне да бъде изтрит този твой коментар (не целия, разбира се, а само въпросното изречение - ЕМИ И ТОВА не беше уважено), въпреки, че изречението не е градивно, а едно просташко изказване.
Все още не разбирам какво против пловдивските питки имаш.

И ПАК КАКТО И ДА Е. Реших, че въпроса е приключен.
Решила си, че въпроса е приключен, защото нямах възможност да пиша във форума през продължителността на деня. След като въпроса е приключен за теб, защо изобщо си написала тази публикация?!

Ти, обаче явно държиш на драмите и пусна нова тема, в която да си избиваш комплексите колко си прав, пък аз колко съм крива. КАКТО И ДА Е. Вярвах, че темата ще е полезна, но финалното изречение, отново ме накара да ми паднеш тотално в очите.
Драма за мене няма. Дали съм прав или не съм, едва ли АЗ съм човека който да го определи. Хубавото е, че се получи добра дискусия с останалите потребители. Някои от тях са на подобно на моето мнение. Та? Две различни мнения, нали? Проблеми с комплекси мисля, че нямам, но все пак е възможно да имам, идея нямам - хората, които четат мненията най-вероятно могат да си направят преценка сами за себе си БЕЗ НЯКОЙ ДА ИМ НАТРАПВА мнението си.

Не ми пука какъв ти е езика. Намираш се на публично място - макар и онлайн, макар и във форум. Длъжен си да спазваш някакво възпитание и изрази като "П*ТКИ МАЙНИ". Е повече от обидно.
Това вече го коментирах.

Пази боже да се наложи да работя с такъв човек! Може да си кадърен, точен, грамотен, помагач, както те описват другите, но това си беше чисто ПРОСТАШКО ИЗКАЗВАНЕ. По-долно и от селяндурска проява!
Пак казвам - опазил Бог! До момента нямам недоволни клиенти, защото поддържам стандарт, който се опитвам да държа висок. И не е като да не се е случвало да отказвам работа, поради достатъчно количество ангажименти. Може да съм простак в твоите очи, ама все още не разбирам питките, защо са просашки.

Това един уважащ себе си човек, който се има за специалист в дадена област не би посмял да го напише. Това може да го напише само един охранен комплексар, който се има за нещо повече от останалите, но е на нивото на един селяк.
Добре, а за питките какво стана?

И за останалите личностни нападки, които си написала по-долу не мисля, че е нужно дори да отделя време да ги коментирам. Ясно се вижда, кой е селяка, егоцентрика, комплексирания и т.н. в цялата ситуация :) Обидена си заради едни пловдивски питки. Похвално!

Признавам, Томов е комплексар, селянин и т.н. от остатъка от написаното ти. Доволна?

Не го губи, че е много ценно.

Много умело се измъкна, но въпреки това разтълкуването на въпросния израз е крайно неадекватно и неприемливо.

Твоя работа. Ти от къде знаеш аз какво съм искал да кажа?!


ме кара да си мисля, че си като ей онова животно с капаци. Четеш ли изобщо какво пиша? Или нямаш толкова свободно време и преглеждаш просто на 2-3. Щото все пак 5 минути за четене... много работа може да свършиш за този период... :twisted:

Между другото, това затвърди окончателно твърдението ми



Очевидно гърлото ти е твърде малко за П*ТКИТЕ МАЙНИ и егото - да ги преглътнеш и да се извиниш, както си му е реда. Отново се опитваш да изместиш фокуса, ръсейки ми теории, надявайки се да се "щипна" и да се заобяснявам.

Вече обясних - мнението на човек като теб, не ме вълнува - то просто няма стойност! Поне не и вече! И горната ти "женска" постъпка, чрез която се опитваш да се измъкнеш, изопачавайки фактите и отново опитвайки се мен да изкараш виновна, го потвърждава. Даже и не се опита да постъпиш мъжки и да се извиниш за "израз", с който обиди "равните потребители", които пускат неясни оферти? Чак ме развесели с това глупаво определяне на болднатия израз, който е записан и с главни букви... ХАХАХ

Смятам темата за приключена (от моя страна).

Чета какво пишеш, но в 99% са пълни глупости и целиш единствено да се окажеш права. Хубаво - права си. Моя грешка е, че изкоментирах темата ти. Нямах това право. Също е грешка и на останалите потребители, това че се опитаха да ти дадат съвет.

Що се отнася до извинението. Извинявайте драги колеги, приятели, съмишленици и хора които ме мразите, че ви нарекох Питки Майни. За съжаление, колежката явно ви има за нещо друго и е прекалено засегната от изказването ми. Та, Извинявайте!

И госпоице, вие вече сте щипната, то си ви и личи. Обясненията ги правиш вече ... в три-четири публикации, аз просто отговарям както на нападките ви, така и на провокативните ви въпроси.

Добре. Добре. Добре. Добре. Радвам се, че съм те развеселил.

Разговора между теб и мен, наистина е приключил, темата обаче е друга и не е.
 
От: Как ДА си напишем обявата

И за останалите личностни нападки, които си написала по-долу не мисля, че е нужно дори да отделя време да ги коментирам. Ясно се вижда, кой е селяка, егоцентрика, комплексирания и т.н. в цялата ситуация Обидена си заради едни пловдивски питки. Похвално!

И отговора ееееее.... --------> KTOMOV! Честито на печелившите.

Сега предлагам да отидеш в bgmama и да си изплачеш мъката. Това твое ТОЛКОВА ГОЛЯМО ЕГО, просто не ти позволява да се спреш. ПИТКА МАЙНА. :)

П.П.: Не, недоволна. Доволна, когато се извиниш на мен и хората от форума, към които се отнасяше вулгарното изказване - аз ще направя същото, защото за разлика от теб, моето его е в умерени количества.
 
Re: От: Как ДА си напишем обявата

И отговора ееееее.... --------> KTOMOV! Честито на печелившите.

Сега предлагам да отидеш в bgmama и да си изплачеш мъката. Това твое ТОЛКОВА ГОЛЯМО ЕГО, просто не ти позволява да се спреш. ПИТКА МАЙНА. :)

П.П.: Не, недоволна. Доволна, когато се извиниш на мен и форума - аз ще направя същото, защото за разлика от теб, моето его е в умерени количества.

Не виждам за какво да се извинявам, драга. Обосновах се по-горе в остатъка от редакцията на мнението. А ти, точно ти, извинение от мен, мога да ти гарантирам, че никога няма да получиш, просто защото не заслужаваш такова.

Друг ако се е почувствал обиден и ако се е вързал на първоначално саложената мина в изречението ми в първата публикация, моля да приеме извиненията ми. Целта ми се оправда, доказах теорията си, че дори една неясна буква е важна, а какво остава за изречения. Толкоз по темата с Фифи.

И впрочем, похвално е, че премахна цветущите си епитети, които ми лепна от мнението си. Жалко, че не ги бях цитирал :D
 
От: Как ДА си напишем обявата

А ти, точно ти, извинение от мен, мога да ти гарантирам, че никога няма да получиш, просто защото не заслужаваш такова.


Ох, ще се разплача, колко ми е тъжно, че ще бъда лишена от твоето извинение, драги:

От 0:51-0:58 само, че в ж.р. да приемем, че се отнася ;D

[video=youtube;ScAz_R8qxlE]http://www.youtube.com/watch?v=ScAz_R8qxlE[/video]

Радвам се, че най-накрая се изяснихме.
 

Горе