Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

Re: От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

Аз мога да ти кажа от хората, с които съм говорил. Определено са далеч от 'И.Т. експерти', но имат някакви базови познания. Та мнението на повечето, е че е много разхвърляно и не могат да се ориентират от къде да почнат... Фирма ли да правят, каква идея да развият, какво представлява онлайн магазин и как работи, какви са всички варианти за печелене от интернет, как аджеба идват трафик, какво представлява трафик и как се монетизира.
Давал съм им конкретни теми да четат, но в общи линии повечето казват, че не могат да се ориентират. coolice, удари една чистка в секцията SEO, но май трябва да се направи такава навсякъде. :)

принципно и в други секции почистих но не съм стигнал до края че имам и други ангажименти значи :)

в Парите в Интернет важните теми са специално подбрани всяка да е някакъв начин за печелене просто начините са повече от един и затова всеки сам за себе си трябва да реши какво му пасва най много и за какво ще се справи като двете най лесни неща са афф и адснес... мазин с /без дропшипиниг
директни продажби на реклама (което е много изкривено на бг пазара за разлика от на запад) и фрилансване с/ без специфични умения ама няма начин да решим на кой какво му подхожда всеки човек е различен
 
От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

Здравейте,
Бих искал да се включа и аз с мнение.Извинявам се предварително, ако засегна някой с него, искам наистина да е градивно.
Така, идеята според мен е много добра, но изпълнението и не мисля че е толкова лесно, просто да наслагаме банери насам натам, и хората да прочетът няколко теми, и всичко да потече :).Второто, което бих искал да кажа е, че с кампанията единствено се прави услуга на форума да бъде популяризиран, но не и на потребителите и ще се аргументирам:
Първо искам да кажа, че ползвам форума от доста време и съм благодарен че го има и на създателите му , тъй като често намирам неща които са ми нужни, но те рядко са информация.Така, да продължа с аргументацията, за да сте от полза на хората трябва да има ноу хау, а както знаем и сме забелязали никой не си споделя как точно прави пари, от какво точно и така нататък.Има доста информация кое как работи, но най-трудно е да ги свържеш и точно за това хората с висше образование и т.н. ви обясняват, че не могат да се ориентират.Начина по който някои нов потребител може да си докара някакви доходи чрез тази кампания е единствено да пише статии или други freelance jobs, но според мен, това нещо ще ощети сегашните потребители, защото ще се увеличи конкуренцията и съответно ще паднат цените на услугите.И в този ред на мисли, печелившите отново са основните играчи във форума.(Нищо лично към никой, аз не се оплаквам, просто обективно мнение)
Второ според мен е малко лицемерно, хем да мислим за потребителите чрез тази кампания, хем аз например като потребител от 3 години днес срещнах ограничение да прочета няколко теми, защото нямам 50 поста.А нямам 50 поста за да не пиша глупости по на хората темите, които в повечето случай се опраделят като спам.
До тук с критиките, не искам по никакъв начин да дискридитирам идеята, просто ви давам гледна точка и ще предложа мое виждане, как би работила една толкова добра идея по добре, според мен.
Моето предложение е следното:
Да се направи секция в форума в която да се предлагат нещо като стажове или с други думи хора, които имат идея как се правят пари онлаин да събират някакви екипи от хора които могат да помогнат за реализацията на даден проект.Хората които са наясно как се правят пари онлаин обикновенно не им стига времето да огреят навсякаде, а другите имат време но не знаят какво да го правят.Така начинаещите ще разберът как стават нещата практически, а предприемачите няма да губят време.И както знаем стажовете в повечето случай са безплатни, и с право тъй като получаваш най-ценното там, а именно опит, моето предложение за да са стимулирани хората да работят да им се предоставя процент от проекта според заслугите за реализирането му или както се разберете там.Както се казва трябва да си бил чирак за да хванеш занаята :).
Ако ви допада идеята описана по-нагоре, би могла да бъде свързана с кампанията "Успей с нас" под формата на някакво състезание, на различни екипи с различни проекти и с хубави истории за успял онлайн бизнес, които биха били истинската реклама на кампанията.
Така мисля, че форума би бил най-полезен и хората които искат да се занимават наистина с онлайн бизнес ще се потрудят за да разберът тънкостите, а хората които вече се занимават ще продадът по някакъв начин опита си.

Търпя критики, от спора се раждат идеи :)
 
От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

Да се направи секция в форума в която да се предлагат нещо като стажове или с други думи хора, които имат идея как се правят пари онлаин да събират някакви екипи от хора които могат да помогнат за реализацията на даден проект.Хората които са наясно как се правят пари онлаин обикновенно не им стига времето да огреят навсякаде, а другите имат време но не знаят какво да го правят.Така начинаещите ще разберът как стават нещата практически, а предприемачите няма да губят време.И както знаем стажовете в повечето случай са безплатни, и с право тъй като получаваш най-ценното там, а именно опит, моето предложение за да са стимулирани хората да работят да им се предоставя процент от проекта според заслугите за реализирането му или както се разберете там.Както се казва трябва да си бил чирак за да хванеш занаята .
Ако ви допада идеята описана по-нагоре, би могла да бъде свързана с кампанията "Успей с нас" под формата на някакво състезание, на различни екипи с различни проекти и с хубави истории за успял онлайн бизнес, които биха били истинската реклама на кампанията.
Така мисля, че форума би бил най-полезен и хората които искат да се занимават наистина с онлайн бизнес ще се потрудят за да разберът тънкостите, а хората които вече се занимават ще продадът по някакъв начин опита си.

Това да не е детската градина, та да се организират игрици?

И за какъв процент изобщо говорим?

"Успелите" във форума са успели, защото са си блъскали главите по няколко години, за да разберат кое работи, в кои са добри и от кое се изкарват пари. Освен това естествено, че ноу-хау-то никой няма да си го каже.

Виж какво стана със сео-то? Написаха няколко урока в интернет и всеки стана SEO гуру. :D

Тук има достатъчно инфо. Примерно за афилиейт.

1. ИЗБИРАШ СИ АФИЛИЕЙТ ПРОГРАМА

2. ПРАВИШ ПРОУЧВАНЕ НА ПАЗАРА

3. ПРАВИШ СИ САЙТ

4. ПУСКАШ АФИЛИЕЙТ ПРОГРАМАТА

5. ЧЕТЕШ ЗА СЕО И КАК ДА СИ РАЗПРОСТРАНИШ САЙТА

6 РАЗПРОСТРАНЯВАШ СИ САЙТА

7. ПРАВИШ ПАРИ

Какво по-нагледно от това? Искаш някой да ти направи сайта, да го монетизира и да ти го подари ли?

Обяснено е, но има една дейност РАБОТА - сори, но ако ще да имаш ноу-хау или хау-ноу, ключовото тук е много работа, много положени усилия. Иначе освен Alexander84, не знам дали някой е успял да прави лесно пари, но и затова се иска "тарикатлък" - и все пак дори и той не е забогатял.
 
От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

Мерси много за мнението ти. ;) Ще го вземем в предвид казаното, като ще се помъчим и да направим всичко, което граничи с логиката.

Първо, винаги, когато някой ми е искал банери, съм му давал и някой друг текстов материал, ако има възможност да публикува. От банер реално трудно ще разбереш всичко, освен нещо доста основно и повърхностно. ;) Реално банерите видят към страницата, която реално трябва да ги накара да се запишат и да полюбопитсват. Сори, ама ако не си направиш труда да се поровиш, малко трудно ще се оправиш като цяло с правенето на интернет бизнес. :)

От както кампанията върви, съм отговорил на около 5-6 лични и няколко поста, на нови потребителя (а мисля, че и други го правят - поне за темите съм сигурен), което малко елиминира вероятността форума да има една единствена цел - да трупа популярност. И само за протокола, това реално създава пазар на останалите тук - дизайнери, фрилансъри, програмисти, контент райтъри. Сори, ако така мислиш, но конкуренцията поражда качество. Нарича се пазарна икономика. Мисля, че това важи за всеки сектор, за какво тук да е по-различно? Странно, че не намираш информация. И да, трудно ще дойде някой да ти обясни всичко на 100%, от А до Я как да правиш точно по определен модел пари, особено, ако той за този ноу хау е блъскал и си е плащал. Виж, насоки, препоръки, напътствия, ресурси - да, но другото е малко странно, ако се случи. :) Макар, че съм го виждал тук и то напоследък беше с Click Bank. ;)


Второ според мен е малко лицемерно, хем да мислим за потребителите чрез тази кампания, хем аз например като потребител от 3 години днес срещнах ограничение да прочета няколко теми, защото нямам 50 поста

Тук нещо си се объркал. :) Нямаме такова ограничение. Имаме ограничения за спамарите - 10 поста и 10 дни във форума. За такива не съм чувал, а уж съм админ. :) http://www.predpriemach.com/faq.php

Втората част ми допадна. Не съм отказал на никой помощ, но реално това с курсовете и т.н. изисква инвестиция. Ако форума може да прави, генерира такива ресурси, бихме се замисли, защото определено е добра идея. Аз съм много за, както стана с кампанията, да се задейства нещо такова. Няколко екипа развиват всеки собствен проект след време, се тегли чертата. Даже преди време мислехме да има аф. състезание, но ни спря закона за хазарта, не може да държиш награден фон.

Мерси за критиките, и се надявам това, което съм ти отговорил, не те обиди или засегне.
 
От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

etom,
На първо време новите потребители ще пишат статии, ще правят банери и така кой каквото може.
За да станат интернет предприемачи и да правят пари се изисква много четене и работа. Във форума има достатъчно информация за всичко, включително и как да се изкарат пари от нета.
Но трябва упоритост, амбиция, постоянство и много четене. Иначе ще си останат само за писане на статии.
А за броя на мненията - ако потребителят има амбиции да покори някакви върхове, той ще пита каквото го интересува без да спами.
 
От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

Явно не съм се изразил правилно, аз лично не искам, нито проценти, нито ноу хау от никой и коментарът ми не е за да искам от някой нещо(и все пак ако някой предлага няма да се разсърдя:)).Аз също съм си блъскал главата и съм чел доста от много време и мога да кажа че съм доволен от онлайн бизнеса.Просто исках да предложа вариант в който, начинаещите да не се отказват толкова бързо и в същото време другите да имат полза от тях.Благодаря на Blinky за отговора, нямам предвид курсове наистина, просто място на което да се събират екипи, от по няколко човека които да са си полезни един на друг.Няма значение, явно не е добра идеята, съжелявам че опънахме нервите на fifi и Десислава
Screen Shot 2013-07-22 at 4.16.51 PM.png
 
От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

Няма значение, явно не е добра идеята, съжелявам че опънахме нервите на fifi и Десислава

Какви нерви си ми "опънал"? Я пак помисли?
 
От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

@etom, това е направено за тези, които искат да търгуват със социални фен страници и подобно. Ограничението е направено, защото адски много злоупотреби има точно там. Даже се стига до големи разправии. Искам да благодаря, като се надявам добрия тон да се запази. Аз лично, винаги приемам критики. Най-малкото защото правят нещата по-пипнати. ;)
 
От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

Така, да продължа с аргументацията, за да сте от полза на хората трябва да има ноу хау, а както знаем и сме забелязали никой не си споделя как точно прави пари, от какво точно и така нататък.Има доста информация кое как работи, но най-трудно е да ги свържеш и точно за това хората с висше образование и т.н. ви обясняват, че не могат да се ориентират.Начина по който някои нов потребител може да си докара някакви доходи чрез тази кампания е единствено да пише статии или други freelance jobs, но според мен, това нещо ще ощети сегашните потребители, защото ще се увеличи конкуренцията и съответно ще паднат цените на услугите.И в този ред на мисли, печелившите отново са основните играчи във форума.(Нищо лично към никой, аз не се оплаквам, просто обективно мнение)

Не всеки е достигнал до нивото, за да сподели пълноценно как се изгражда бизнес в Интернет и как се печелят пари. Въпреки това, имаме успели предприемачи като Biaaro и Redrum, които споделиха публично с нас бизнес историите си и продължават да ни радват с успехите си. Сигурна съм, че ще последват още подобни истории, защото в действителност тук се срещат истински успели предприемачи - въпрос на време е да откраднат няколко часа за писане.

Относно конкуренцията - не си прав. Цените ще се покачват с усъвършенстване на качествата на услугите, които се предлагат във форума. Всяка услуга зависи от много фактори. А конкурентите имат взаимна изгода, когато са обединени и се подкрепят.

За висшистите нямам коментар, освен че не са по-различни от нас, от мен или теб - това, че не могат да се ориентират с навигацията, не е оправдание. В Гугъл всеки се оправя, чрез търсачката - тук също има търсачка в дясно, дори с надпис: Подробно търсене. Излизат определени думи и фрази по търсене - отново тук разлика няма. Как по-просто трябва се изгради форумът, за да не се 'уморяват' потребителите? С два клика се намира търсената информация - влизам в началната страница Предприемач.ком [от менюто в горе (за нови потребители)], предлагат ми се 3 основни теми:

- Онлайн Бизнес - Blogs - Tools - Hosting
- SEO - SEM - Интернет Реклама - Affiliate Marketing
- Екстри - Webmaster Forum

Под всяка от тях се виждат отделните подтеми/категории, подредени с точни и ясни заглавия. Нищо сложно.

И защо, когато трябва да кликат на птц реклами, потребителите нямат проблеми с навигацията (която е на чужд език и 10 пъти по-обемна), а в един български форум с 3 основни категории е трудно да потърсиш информация, която те касае... Изводът за мен е липсата на силна мотивация - не в незнанието или трудностите.
 
От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

- Контент райтъри, с помощта на които ще можем да създадем няколко материала, които да се публикуват по сайтовете в бг уеб пространството, следвайки идеята на кампанията "Успей с нас".

Не следя много проекта, но ако още ви трябва автор на статии, с удоволствие ще се включа. :)
 
От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

Не следя много проекта, но ако още ви трябва автор на статии, с удоволствие ще се включа. :)
Да, една поредна PR статия е добре дошла, ако може да е наситена малко с лятно настроение. :) Да е в духа на сезона, на никой не му се работи, но все пак ще дойде септември след има-няма месец, което реално може да се намекне. ;) Ще се радвам да ни дадеш една статийка за шерване. :)
 
От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

Изпратих ти я на лично. :beer:
 
От: От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

etom,
На първо време новите потребители ще пишат статии, ще правят банери и така кой каквото може.
За да станат интернет предприемачи и да правят пари се изисква много четене и работа. Във форума има достатъчно информация за всичко, включително и как да се изкарат пари от нета.
Но трябва упоритост, амбиция, постоянство и много четене. Иначе ще си останат само за писане на статии.
А за броя на мненията - ако потребителят има амбиции да покори някакви върхове, той ще пита каквото го интересува без да спами.

искефих те мееее... хахах
 
От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

Но проблемо :p Като има нужда от нещо ново пак ще помагам. :)
 
От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

Аз мога да помогна с такива нещица. :|


[video=youtube;cs4QoAwaZ3I]http://www.youtube.com/watch?v=cs4QoAwaZ3I[/video]




Това го спретнах на бързо. Но на този принцип мога да направя, например инфографики, клипчета и каквото още ни хрумне.

Браво за труда ! :)
 
От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

Здравейте,
прочетох почти всичко но преди да стигна до края първо искам да Ви предложа помислете и как ще си защитите Авторските права на инициативата. Гарантирам Ви, че в последствие ще се появят и тарикати, който ще си крадат материалите и като нищо ще започнат и курсове да организират срещу заплащане естествено. Занимавам се с фотография не се сещам с какво мога да помогна но съм насреща ако имате нужда от мен.
(вече всяка втора булка след като и мине сватбата решава, че е готов сватбен агент и всеки пети фотограф организира курс по фотография даже и по програмиране :( ) Тук съм, за да се науча.
В България хората влагат повече усиля в това да откраднат идеята на някои успял от колкото да седнат и да положат усилия да научат нещо ново.
 
Мерси много за помощта и споделеното мнение. Вярвам, че като фотограф си имал подобни преживявания и опита ти го показва. Силно се надявам да няма чак такива изроди, които биха могли да се възползват от нещо такова. А, ако има, ще се погрижим да не го практикуват много време. :)

Като фотограф, ще се радваме да направиш някоя снимка - тематична за кампанията, която да споделим. Като човек на изкуството, може да помогнеш с това каква концепция да пастне. Не е изключено да не нещо строго привързано към сегашните материали. Може и колаж, или изглед. Например Windows XP си се операционна система, но добре им пастна онзи бекграунд на зелената поляна, дървото и синьото небе. :) Просто идея де. :)

Пожелавам ти успехи и се надявам скоро да се засечем пак тук. ;)
 
От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

В България хората влагат повече усиля в това да откраднат идеята на някои успял от колкото да седнат и да положат усилия да научат нещо ново.

Шегуваш ли се?

Пример:

Един направил 10 000 от афилиейт и решава да сподели как ги направил, за да спечелят и други. Другите прочитат и решават да се пробват, прилагат и някои собствени идеи и успяват. След това и те започват да споделят опит на трети. Третите и те така - като успяват, започват и те да споделят опит с четвърти, после те с пети и така... примерно.

И какво искаш да кажеш, че това е открадната идеята за афилиейта от "Един"?

След като човека Х открие материали за Адуърдс, прочете, учи се и започва да тренира, става експерт и започва да предлага услугите СИ професионални това го прави тарикат откраднал идея?

Та нали целта тук е да си помагаме всички? Всеки споделя каквото иска и в общи линии се споделят общи неща, които да дадат начален тласък - оттам нататък експерименти и много четене и най-вече постоянство, за да се постигнат резултати. Естествено, че никой няма да си сподели "ноу-хауто" - особено в ниши като SEO, но това не пречи да се дават съвети или пък да се дават напътствия в ниши, където има място за всички под слънцето - примерно афилиейт....

Извинявай, но не са ти правилни според мен разсъжденията (поне за мен). :)
 

Горе