Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

Дискусията в 'Успей с Нас' стартирана от redrum, Юни 6, 2013.

 1. redrum

  redrum Well-Known Member

  Рег.:
  Септ 2, 2010
  Съобщения:
  4,512
  Харесвания:
  626
  Точки:
  113
  Място:
  Ѣ
  От много време ми се искаше да започнем такава инициатива, с която да покажем на повече наши сънародници, че има лесен начин по който да увеличат доходите си и да стартират собствен бизнес. След кратък разговор със собствениците на “Предприемач”, Coolice и Blinky, решихме да действаме. Тази тема е първата и надявам се, няма да е последната стъпка :) Ще се радваме, ако повече от вас се включат и заедно помогнем на разрастването на нашата общност – общност от предприемчиви българи, които със собствени усилия и с помощта на съвременните технологии успяват да пробият, работят и печелят от чуждестранните пазари.

  Защо търсим вашата помощ?

  * Защото целим да увеличим потребителите във форума, предоставяйки повече бизнес за вас - фрилансърите и дигиталните агенции

  * Защото вярваме, че колкото повече хора се събираме и учим заедно, толкова по-лесен ще е нашия път към успеха

  * Защото искаме да дадем шанс на можещите и амбициозните хора в България

  * Защото можем да променим малко или много икономически нашия сектор, а защо не и цялата държава?

  * Защото ще насочим вниманието на външните инвеститори към нас

  Успявайки да достигнем до повече хора, ние ще увеличим интереса към това място, което ще ни даде шанса да помагаме на повече хора, а те от своя страна да връщат услугите по начин, по който могат. От създаването си, форумът винаги е имал такъв модел на развитие - на взаимопомощ и солидарност.

  В кампанията ни са добре дошли:

  – Дизайнери, които могат да се включат при изготвянето на банери-анимирани (2 бр. - 728х90 и 300х250); картинки (колажи с послания, лога и дизайнерски елементи); инфо-графики (със статистики от колко потребителя какъв % правят пари онлайн, оптимистични).

  - Контент райтъри, с помощта на които ще можем да създадем няколко материала, които да се публикуват по сайтовете в бг уеб пространството, следвайки идеята на кампанията "Успей с нас".

  - Видео криейтъри. Нещо като малко инфо на местенцето тук, със статистики, правилни и точни послания.

  Важно в кампанията е да се натъкне на това, че не се продава нищо. А просто се дава възможност на хората с няколко часа на ден да си докарат допълнителен доход. Това е. Надявам се да има коментари и предложения от страна на всички съфорумци :)
   
  Dafa Web, mladenov, ernandez7 и 2 други харесват това.
 2. mr_big

  mr_big Member

  Рег.:
  Ян 26, 2011
  Съобщения:
  229
  Харесвания:
  15
  Точки:
  18
  От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

  идеята е добра. подкрепям.
   
  Blinky харесва това.
 3. redrum

  redrum Well-Known Member

  Рег.:
  Септ 2, 2010
  Съобщения:
  4,512
  Харесвания:
  626
  Точки:
  113
  Място:
  Ѣ
  От: От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

  Здравей. Освен моралната подкрепа е добре да има и физическа - т.е. с работа. Кажи с какво се занимаваш и как можеш да помогнеш :)
   
  ernandez7 харесва това.
 4. sim5

  sim5 Active Member

  Рег.:
  Юни 28, 2009
  Съобщения:
  297
  Харесвания:
  68
  Точки:
  28
  От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

  Идеята е супер! Ако има нужда от популяризиране чрез submit, ще се радвам да помогна.
   
  Blinky харесва това.
 5. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  23,310
  Харесвания:
  1,976
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

  Да, кампанията, която мислим да осъществим ще е една добра и некомерсиална идея. Тя, както бе отбелязано в написаното от redrum, е за популяризация не толкова на форума, колкото на идеята, че тук може да се получи компетентна помощ, която ще помогне на хората, желаещи да си докарат допълнителен доход, да осъществят плановете си. Естествено, вярвам в това, че много потребители от нея ще имат не само въпроси свързани с A,Б,В-то в интернет маркетинга, но и много такива, които имат вече изградени сайтове, блогове, форуми, социални канали, и се интересуват как биха могли да започнат да изкарват пари от тях с цел реинвестирането им във вече създадения от тях актив.

  Инициативата има нещо общо с Подкрепете Ни В Популяризирането На Predpriemach.com, но тук главната идея е да съберем всичко, които искат и имат желание да си докарат допълнителни пари от интернет. Както споменах, кампанията, която се организира няма комерсиална цел, което означава, че всеки може да предостави ресурс, знания, умения.

  Всеки един потребител на форума е добре дошъл да участва, като ще му бъда благодарен за инициативата и предоставения от него ресурс.

  Обществото ни последно време започна да расте с пълни темпове, което говори и за качеството на потребителите тук, които сме ние. В кампанията "Успей с нас", ние реално ще дадем шанс на хора с много бегли познания да придобият един опит, който може да "осребрят" в бъдеще с проектите, които ще създадат с наша помощ. Виждал съм образовани хора, на които им трябва много малко, за да постигнат едно не лошо ниво на доходност, използвайки интернет и малко напътствия, които реално ние можем да дадем и вярвам, че ще се върнат по един или друг начин. Принципа, който винаги сме следвали (вярвам ще остане и така в бъдеще) е помогни, това ще ти се върне многократно.

  Отделно, мисля че форумът ни е едно място, с много гостоприемна среда, в която всеки може да вземе участие. Самата идея, че утре може да се запише някой счетоводител или мениджър проекти говори и за това, че колкото по-голям има кампанията, толкова повече печелим всички. Ще се радвам също така да чуем вашите коментари и размисли относно това начинание. Вярвам, че можем да направим форума ни центърът, обединяващ хора с преследвачески дух и амбиция за развитие в интернет бизнеса. Всяко начало е трудно, но получавайки помощ от специалисти, "трудно" няма да има същия смисъл. Благодаря ви предварително и нека направим така, че да стане успешна кампанията. Мисля, че можем, не веднъж сме го доказвали. ;)
   
  mladenov и ernandez7 харесват това.
 6. ma57er

  ma57er Active Member

  Рег.:
  Септ 1, 2011
  Съобщения:
  426
  Харесвания:
  40
  Точки:
  28
  Място:
  София
  От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

  Аз лично приветствам такава кампания и ще се включа в нея!

  Мога да помогна със следните неща:

  - Промени в CSS - тук независимо от CMS мога да помогна в голям % случаи.
  - Редакция на шаблони - не цялостни промени/изготвяне на шаблони, а дребни/средни промени.
  - Отстраняване на по-задълбочени проблеми специално за Джумла!, за други CMS много зависи от проблема и системата.
  - On-site SEO - съвети и директни промени от моя страна, в зависимост от сайта.
  - Консултации относно хардуер - компютри/лаптопи
  - Отстраняване на софтуерни проблеми Уиндоус - като това може да става и посредством отделечен достъп до дадената машина, ако ситуацията позволява да се използва подобен софтуер.
   
  mladenov харесва това.
 7. jackosz

  jackosz Active Member

  Рег.:
  Септ 10, 2009
  Съобщения:
  313
  Харесвания:
  44
  Точки:
  28
  От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

  Трудна работа. Опитвал съм да обясня на хора, жени и мъже, с магистърски и бакалавърски степени, на 20-30 г. да се пробват поне. Да влязат във форума и да прочетат. Кауза пердута. Държавна работа - най-добре!?! Може с часове да качва снимки във фейса и да ръси овчи мисли, казани от някой друг, но не и да си направи един блог и да ги качи там!
  Питат как така ще си вземеш парите, а не как ще ги изкараш! И разбира се редовния въпрос " Ти колко правиш от тази работа?".
   
  VictorAtanasov, Nia Energia и ernandez7 харесват това.
 8. Linetta

  Linetta Active Member

  Рег.:
  Февру 28, 2011
  Съобщения:
  328
  Харесвания:
  96
  Точки:
  28
  Място:
  Italia
  От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

  Аз мога да помогна с такива нещица. :|


  [video=youtube;cs4QoAwaZ3I]http://www.youtube.com/watch?v=cs4QoAwaZ3I[/video]
  Това го спретнах на бързо. Но на този принцип мога да направя, например инфографики, клипчета и каквото още ни хрумне.
   
  Последно редактирано: Юни 6, 2013
  CTAH, tuger, SoulReaver и още 1 човек харесват това.
 9. I71

  I71 Member

  Рег.:
  Март 6, 2009
  Съобщения:
  80
  Харесвания:
  22
  Точки:
  8
  От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

  Поздравления за кампанията! Прекрасно лого, което в моите уши звучи като: „Ако колегата е успешен, и аз ще бъда успешен!”.
  Можете да ме включите в групата на пишещите.
  Може ли да дадете малко повече информация относно конкретното изпълнение на кампанията. Имам предвид, че в предните постове се обяснява целта на кампанията, но не е написано много точно какви действия ще бъдат предприети. Може да дадем добри конструктивни предложения. Ако кампанията подлежи на дискусия, разбира се.
   
 10. redrum

  redrum Well-Known Member

  Рег.:
  Септ 2, 2010
  Съобщения:
  4,512
  Харесвания:
  626
  Точки:
  113
  Място:
  Ѣ
  От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

  Мисля, че преди да предприемам каквото и да било, трябва да съставим екип. След това да обсъдим общи идеи и реализацията им, като всеки поеме ангажимент с какво може да помогне и как.
   
 11. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  23,310
  Харесвания:
  1,976
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

  Такива ги има много. Реално целта на кампанията е да привлече другата част, които искат, могат до някаква степен и реално им се работи. За "обречените" няма какво да направим. Съжалявам. Не съм си и помислял за момент, че кампанията ще пренастрои такова мислене, но определено ще насърчи другата крайност. Реално и за тези хора я правим.

  Създаде се и подфорум My Journey, където потребители споделят своя успех и добре направени от тях кампании. Надявам се да продължи да се пълни тази секция с такива материали.

  Искам да благодаря на всички, които се включват и ще се включат в кампанията "Успей с нас". За момента, списъка, публикуван от redrum, е и това, от което има нужда кампанията, за да може да тръгне в правилната посока, респективно да има силен успех. Както се вика и един шер на профила ви във Facebook ще е достатъчно. Ще използваме уменията на всеки, като предполагам, че ще отдели малко време за това. Очаквам и още да се включат, за да имаме един добър набор от хора. Всеки със сайт, пак е добре дошъл, за да сподели по една статия относно кампанията. Благодаря отново. ;)
   
 12. тео

  тео Well-Known Member

  Рег.:
  Ноем 15, 2010
  Съобщения:
  1,866
  Харесвания:
  291
  Точки:
  83
  От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

  Можете да броите и мен. Тип - Магаре - може да се товари със всичко :p
   
 13. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  23,310
  Харесвания:
  1,976
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

  Здравей и мерси много за инициативата.

  Като начало, ще се сформираме като екип, както каза redrum. След това ще е нужно да изготвим необходимите материали, дадени в списъка (първия пост на redrum) - статии, видеа, банери, ковъри, графични изображения, ковъри за ФБ (лично ще си го плесна на моя :) )и други, съпортващи подобно начинание.

  Кампанията винаги подлежи на дискусии и подобряване, както и криейтив. Реално, разчитам (аз лично, но предполагам и повечето тук) на 3 основни неща за нейния успех

  - добре изготвени материали;
  - добрата идея, седяща зад нея;
  - голямата дистрибуция;
  - криейтив, който ще предизвика вирусен ефект.

  Ще се радвам и на въпроси, които всеки би задал, за да се изясни на 100% визията, концепцията и плана, по който ще се действа.

  Мерси,
   
 14. nortrant

  nortrant Well-Known Member

  Рег.:
  Дек 4, 2009
  Съобщения:
  5,436
  Харесвания:
  529
  Точки:
  113
  От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

  Срамота е да имате такъв голям форум и да не използвате потенциала му (реклама - не може да намерите рекламодатели...)
   
 15. Странникът

  Странникът Well-Known Member

  Рег.:
  Окт 14, 2011
  Съобщения:
  4,546
  Харесвания:
  607
  Точки:
  113
  От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

  Аз не разбрах какво искате да правите и за какво е тази идея? Заглавието е интригуващо, но обяснението хич го няма според мен - някак си ми се струва размито. Четох мненията на redrum и Blinky ... то много думи, много нещо, докато ги прочета и стигна до края - забравих началото.
  Втора секция "Пазар" ли искате да правите, та търсите дизайнери и кодировчици, рекламна агенция ли искате да правите, та търсите дизайнери и кодировчици да ви направят логата и кодират... .

  Мисля, че това вече го има във форума, защо трябва да се дублира?

  Моля, обяснете ми отново, но моля Ви, не използвайте сложни и дълги изречения. Обяснете ми го само в едно - две изречения.
   
  presenta studio харесва това.
 16. redrum

  redrum Well-Known Member

  Рег.:
  Септ 2, 2010
  Съобщения:
  4,512
  Харесвания:
  626
  Точки:
  113
  Място:
  Ѣ
  От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

  Искаме да популяризираме професиите си сред обикновените хора и да ги накараме да се замислят, че има алтернативни източници на доходи, които са масово неглижирани от голяма част от българите.
   
  ernandez7 харесва това.
 17. Kreayshawn

  Kreayshawn Well-Known Member

  Рег.:
  Май 2, 2012
  Съобщения:
  1,625
  Харесвания:
  116
  Точки:
  63
  Професия:
  Freelancer
  Място:
  web
  От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

  Защо никога не разбирам нищо от първия път :( Не сте написали каква е целта на инициативата...
   
 18. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  23,310
  Харесвания:
  1,976
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

  В две изречения:

  nortrant, това е друга тема. Мисля, че доста се е изписало за рекламния пазар в БГ. Но ще стигнем и до там. ;)
   
 19. djidja83

  djidja83 Active Member

  Рег.:
  Февру 18, 2010
  Съобщения:
  549
  Харесвания:
  96
  Точки:
  28
  Пол:
  Жена
  От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

  И аз съм на линия - знаете с какво се занимавам, ако имате нужда от мен - свиркайте.
   
 20. Poltargaista

  Poltargaista Active Member

  Рег.:
  Март 12, 2011
  Съобщения:
  891
  Харесвания:
  175
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  C.E.O.
  Място:
  Добрич
  От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

  Супер начинание!
  Трябва една подобна голяма общност да подкрепя начинаещите. Ще се включа с каквото мога, като най-много ще се постарая да осигуря медийно пространство. :|
   

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice