Кой е най-добрият град за живеене в България?

От: Кой е най-добрият град за живеене в България?

Варна ми беше любим град, преди да видя преди две лета Бургас. Нямам идея какъв е стандарта на живот за жителите му, но за "преминаващ" като мен е най-подредения град ! Иначе съм от Пловдив , но тук "хавата" доста изпростя.
 
  • Like
Реакции: CTAH
Тоя въпрос е малко относителен. Всеки ще каже каде е най-добре за живеене според неговите критерий тоест кадето може да си живее даден човек добре все е добре за живеене. В всеки един от градовете ако взимаш 2000k заплата няма да се оплакваш и ще ти е перфектно.
 
  • Like
Реакции: CTAH
От: Кой е най-добрият град за живеене в България?

Да не би класацията да е за най-добър град за правене на бизнес? Щото всеки може да си прави онлайн бизнеса от кой да е град, вкл. и село. Нужно са три неща – да има една проста банка в населеното място, интернет обхват и магазин, т'ва е. Дали е добро място за живеене? Ми купи си фотьойл, направи си къща на 2-3 етажа, 1000 стаи, вани, басейн, огради го с висока ограда, биеща ток, сложи 10-тина камери и 3-4 сигнални системи, изпращащи SMS + E-mail + СОТ + записи във Full HD известия, и пак да се премисли.

Щото гледам някакви отзиви за Top 5-6 градовете, пък всъщност не се знае (по-точно не се е опитал животът!), че Горно Нанадолнище може да ги изпревари всичките!?

Аз няма как да гласувам в подобно нещо, камоли да давам компромисен вот нито за свой град, нито за чужд. Първо трябва да се видят критериите. Разлиствам ги и еди си кои не ме кефят, от други нямам нужда, от трети никога не съм ползвал и („Място да пиеш хубаво кафе в центъра“ – честно ли и това е сред критериите!? А тея, дето не пият такава гад?) т.н.

За мен критериите са:

  1. Чист въздух (било планински и/или морски) и шум единствено на животни, птички, а не на авт./транспорт (по тоя критерий всъщност отпадат всички градове, както и 90% села);
  2. Природа, зеленина;
  3. Банка и магазин в близост поне на 20 km. range от постройката, в която се живее;
  4. Интернет обхват по кабел или сателитен;
  5. Гладък път/асвалт.
Всички други са изгъзици, добавки и/или излишни неща в повечето случаи.

…ако взимаш 2000k заплата…
k = 1000. 2M „заплата“ може би взема най-известният и голям банкер, имащ активи в BG за няколко милиарда. Всъщност дори и доста повече.
 
Последно редактирано:
От: Re: Кой е най-добрият град за живеене в България?

ако взимаш 2000k заплата няма да се оплакваш и ще ти е перфектно.

ебах таа заплата :D какво тр да работиш за да взимаш толкова?
 
Re: От: Re: Кой е най-добрият град за живеене в България?

ебах таа заплата :D какво тр да работиш за да взимаш толкова?
Имах предвид 2000 лв :D са видях ква глупост сам написал :D
 
От: Кой е най-добрият град за живеене в България?

Голяма степен е въпрос на вкус. Но и доста хора се оказва неса виждали хубаво...
В смисал как да прицениш че нещо е по добро от това в което си след като не си го видял / не си бил там/
 
Норти имаше на предвид че случайно си сложил едно (к) накрая 2000k си е прекалено екстра :)

иначе по темата... София не става за живеене, много е мръсно, въздуха е пълен със отрови, прахоляка е прекалено много движението е някаква лудница... София е бачкерси град с нощен живот в момента..

Най доброто място за живеене около София е Банкя, въздуха се сменя по 4 пъти на денонощие с чист планински въздух, води се скъпарско но, за разлика от другите скъпите софииски квартали не си на северен склон на планина, и има частните училища в който където и в софия да живееш ако си решил да ти учи детето в такова ще ходи до Банкя
 
От: Re: Кой е най-добрият град за живеене в България?

Банкя, въздуха се сменя по 4 пъти на денонощие с чист планински въздух, води се скъпарско но, за разлика


как 4 пъти в денонощие?
имаш предвид на година 4
 
ами някъде го бях чел че поради географските особености въздушните течения са такива че превъртат въздуха изцяло 4 пъти на денонощие

http://www.rovel.bg/indexr.html

Съществуват няколко населени места в света, където въздуха се обменя по естествен начин няколко пъти в денонощие. Единствено две населени места в Европа отговарят на тази характеристика и са с толкова чист въздух - Иваняне/Банкя/ и Карлови Вари/Чехия/.

докато в софия бяла кола дори и да седи от пеък за неделя има 2 милиметра прах (който го дишаме) а ако има и мъгла в праха има и черни частици от изгорелите газове феродо на колата и тнт и тнт

пп Кмета на Банкя казва 7 пъти на денонощие в едно итервю
 
От: Кой е най-добрият град за живеене в България?

Много е субективно всичко и зависи от критериите на даден човек. Лично за мен, няма добър град за живеене в България. Даже бих казал че ако успееш да оживееш си късметлия.
 
От: От: Кой е най-добрият град за живеене в България?

За мен Плевен е едно от най-добрите места за хора като нас с интернет бизнес.
Офисите на Еконт / Спееди ? Бг Пощи / DHL са на центъра където са и всички банки.
Има различни видове забавления, имаме два огромни парка за разходки и още нещо.
Стандарта не е от най-високите, всичко в града е на 20 минути от центъра, задръстванията траят 10 минути максимум.
Да не говорим за колко история има покрай него :)

Абе за Плевен малко различни са ни мненията.

Не е висок стандарта, говорим от качество и количество, но пък цените са почти като във Варна, но за останалото не е като Варна.
Ако нет бизнеса е релевантен за един град, то тук освен че има има изборените от теб, ще включа още десетки чужди западни и източни спедиторски/логистични компании. Бих включил големи логистични и спедиционни центорве + цехове. Отделно вкарай пристанището + летището в уравненеито и ще видиш как се засилва тази индустрия + факта че покрай тези две инфрастуткури има десетки индустрии от различни сектори. Да не говоря, че по обиколният път са ти на една линия горе долу - Пристанище - ЖП терминали и Летище. Всичко е запълнено с логистични центорве и големи складове, както местни така и чужди. Тази линия е вход и изход на БГ и си говорим само в сферта на търговията. А като говорим търговия за търговия експорта на житницата минава познай през кое пристанище.

А банките то ясно освен един централен клон има още една поредица малки локални клона.

Няма говоря за култура - музеци, културни събития - факта, най-старото злато къде е намерено. Като дабавим и морето + морският туризъм и морската градина. Няколкото ВУЗ-ве + градините и т.н

Но Варна си има един чудовищен проблем с пътната настилка и все още кофтият център. Добре че сме спечелили доста европроекти по развитието. Смях в залата ГЕРБ наляха 5 милки и два от главните булеврда от 3км ги оправиха, а иначе нашият бюджет е от сорта на 100 милки за инфрастуткура и пътя е шит. И от тук идваме до вторият голям проблем - шуробаджинащината. Да видим новият кмет как ще се справи с това - за сега има светлина спрямо миналият но да видим.


Като мерим най-добри градове трябва има компоеннти - социални, икономически, обществени, културни и т.н. Бих казал, че Варна е най-добрият, но няма си кривия душата че има какво да се прави още за по-добрвянето.
 
Последно редактирано:
От: Кой е най-добрият град за живеене в България?

Най-хубавият град за живеене е Монако ама не е в България.:(

Па София без да ми се обиждате ама е най-скапания град в БГ.
 
От: Кой е най-добрият град за живеене в България?

Мой роден град е Пловдив. Градът е приятен. В момента живея в село наблизо. Считам Пловдив и района наоколо за най-приятен за живеене. Има природа и все още сред хората тук не преобладава злобното отношение по подразбиране. Друго град, който много харесах от пръв поглед (всъщност от първо посещение), е Велико Търново. Най-ценни неща за мен са природата, не преаклено забързаният и шумен начин на живот и приятните хора. За работещите онлайн местоживеенето няма връзка с нивото на заплащане.
 
От: Кой е най-добрият град за живеене в България?

Блеки това, което си казал е вярно, но във Варна нивата на РЗ са ужасно ниски. Градът е притегателен център за почти всички в североизточна България и се пренаселва. 5 години живях във Варна (безспорно много хубав град лятото), но заплатите се сгромолясаха. От 800 лв начална преди, накрая стигнаха до 400 лв в някои сектори. От логистична гледна точка е развит, но в момента повече пари се наливат в Бургас - летище, пристанище, магистралата, по-близо е до основния път свързващ Европа с Азия и т.н.

Всеки би имал пристрастия към града, в който е израстнал или там, където живее в момента. За мен е важно да има спокойствие, добра инфраструктура, добро здравеопазване (поликлиники, болници, аптеки), места за забавление и за семействата училища и детски градини. По възможност близо до някое хубаво местенце за разходки извън населеното място.
 
От: Кой е най-добрият град за живеене в България?

Е, какви са тия въпроси, много ясно, че Сли'ен (Сливен) е градът в който се живее най-добре в България.

Бъкано с проститутки, най-голямата циганска махала в Европа спрямо глава от населението е при нас, всеки втори или е наркоман или продава същото, един от най-ниските стандарти на живот в България. Абе кеф! : )
 
От: Кой е най-добрият град за живеене в България?

За съжаление - София.

Защо?

- най-много хора, с една дума най-много избор за всеки работодател.
- градът е развит, има абсолютно всичко, от което можеш да имаш нужда.
- градът е предимно български;
- има планина;
- най-добри училища;
- най-добри здравни заведения (държавни и частни).
 
От: Кой е най-добрият град за живеене в България?

Досега прочетох София, Пловдив ,Варна, Бургас , Русе , Плевен, Перник Дупница Сливен Велико търново
А градове като Търговище, Силистра, Разград, Монтана, Мадан, ЛОНДОН:), Ловеч, Казанлък, Кърджали, Елхово, Велинград за тех не се ли сетихте :(
 

Горе