Конкурс за лого на България

От: От: Конкурс за лого на България

Конкурс ДАЛАВЕРА едни некадърни калпаци печелят милиони от това че са роднини на някой си и сега СИМВОЛИЧНА цена 1 лв
 
Да, за това и организират с награден фон 1 лев. Нищо, идеята явно е да покажат, че яко се краде и правилата за кандидатстване са непосилни за всички, най-вече поради факта, че за да поемеш такава поръчка трябва фирмата ти да е направила такъв оборот и да оперира със сходни бюджети, което е тъпотия на Европа, но да ги ги крадат щом така го играят те.

Едните мажат и крадат, а другите го раздават толкова принципни, че само гореспоменатите могат да се закачат за такива проекти. То какво казваше народа: каквото повикало, такова се обадило.

http://bnt.bg/bg/news/view/75456/turisticheskoto_logo_na_bylgarija
 
От: От: Конкурс за лого на България

Ако не се лъжа, това е логото на туристическия портал, който струваше няколко милиона? Значи, дават се "грешни пари" на "наши хора" (некадърници) да свършат работата и след време се пуска конкурс със символична награда, който цели да им оправи кашите. Типично по български. Между другото ето ви идея за тема на новото лого - далавера.

Аз предлагам да се направи едно лого с Митьо Пищова в жакузи, отдолу две кръстосани кебапчета и надпис за 6 милиона толкова. :)
 
Re: От: От: Конкурс за лого на България

Аз предлагам да се направи едно лого с Митьо Пищова в жакузи, отдолу две кръстосани кебапчета и надпис за 6 милиона толкова. :)
Елата в страната на любовните писалки и шампанското. Няма да е далече от истината като се има предвид за какво идват рускините и полякините. :)

Но сега малко по-сериозно. Някой някакви предложения. Линкът, който съм дал е едно много добро начинание, имащо за цел да покаже, че направата на нещо не трябва да е толкова скъпо и в същото време, че има хиляди други, които могат да го направят 100 пъти по-добре. Това се опитваме да втълпим на всеки терикат, който чака брюкселско зеле. ;)
 
От: Конкурс за лого на България

И това лого да качим всички на БГ сайтовете си за един ден, както срещу SOPA-та, та всички да видят как се подиграват с хората тия нещастници
 
Re: От: Конкурс за лого на България

И това лого да качим всички на БГ сайтовете си за един ден, както срещу SOPA-та, та всички да видят как се подиграват с хората тия нещастници
Това е много добра идея. Даже едни банери с горно седящо лого, не само защото сме горди българи, а защото не е струвало няколко милиона. Все пак не трябва да се толерират такива глупости, които се случват.

Идеята е добра и сега се надявам повече дизайнери от тук да се включат. За да ги развъртим по сайтовете. Момчета и момичета печели се повече от това, което са обявили - 1 лев. :) Може да сте сигурни в това, както и, че ако не им го кажем така ще го направят пак и тъпунгерите от Европа пак ще напиша в репортите си, че има корупция. :)
 
От: Конкурс за лого на България

Изпратени лога - най-високо оценени. Прави ми впечатление, че жените дизайнери са с по-активно участие...
 
Последно редактирано:
От: Конкурс за лого на България

само логото което е на второ място ми харесва
 
От: Конкурс за лого на България

само логото което е на второ място ми харесва

И на мен, въпреки че и първото не е лошо, но с този тънък шрифт ако се смали и сложи на сайта въобще няма да се вижда.
 
От: Конкурс за лого на България

Защото явно жените са по-склонни да работят за без пари.
 
От: Конкурс за лого на България

И на мен второто лого ми хвана окото. Любопитно е наистина има ли участници от форума, както спомена Blinky. Мислех да задам този въпрос в по-горния пост, но се въздържах, като предположих че който и да е участвал, би се появило името му в списъка сред първите места :)

Относно женската аудитория - вярно е, че жените са склонни да работят за без пари, но в определени каузи, поне според моето виждане. Иначе би се получила добра комбинация във форума, ако и дизайнерките присъстваха със собствени проекти наред с мъжете. Естествено не без пари - всяко творение си има цена :)
 
От: Конкурс за лого на България

Няма такава кауза, в която предна фирма взема милиони за сайта и логата и тея боклуци дават 1 лев символична награда след това - няма такава кауза.
 
От: Конкурс за лого на България

Ето и моето предложение към организаторите на конкурса:

3462p9w.png
 
От: Конкурс за лого на България

bg_logo.jpg

Здравейте,
Ето го и новото лого на България.

Как ви изглежда ?!
 
От: Конкурс за лого на България

Скандал с новото туристическо лого на България
Часове след представянето на новото туристическо лого и брандовете, които ще рекламират туризма в България, около него започва скандал
Новото лого Новото лого

Ново лого и слоган "Открий и сподели" трябва да рекламират България като привлекателна туристическа дестинация.

Новият бранд бе представен на специално свикана пресконференция в МИЕТ.

Много бързо обаче стана ясно, че снимките, използвани за брандовете за различни видове туризъм, са взети от сайтове с бази данни за снимки и към тях са прилепени образи, свързани с България.

Webcafe.bg публикува оригиналните снимки заедно с тези, представени от МИЕТ като част от кампанията.

Същевременно в."Стандарт" публикува на сайта си сигнал от свой читател, на който се вижда, че розата в новото лого, рекламиращо туризма, е същата като червената роза на емблемата на БСП.
още по темата

4 коментара към статията 4 | Статията е разгледана 15516 пъти15516
28.09.2011

Изработването на логото е струвало близо 1,4 млн. лв., а финансирането е по оперативна програма "Регионално развитие".

Според изказването на заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов от по-рано днес в МИЕТ са получили положителни оценки от бизнеса за цялостната стратегия на бранда.

Той изрази надежда, че новата символика ще направи страната ни конкурентоспособна и разпознаваема сред чуждите туристи.

С въвеждането на новата бранд стратегия се очаква след 5 години броят на туристите, посетили страната ни, да се увеличи с 25%.

Има множество елементи в самото лого, които отразяват многоообразието от възможности на България в областта на туризма, заяви още Иво Маринов.

Визуалните елементи на бранд "България" интегрират символите на слънце и цвете. Те са разположени в различни комбинации с други символи, представящи възможностите на страната ни като туристическа дестинация.

Освен националното лого и слоган, са разработени и десет подбранда за различните видове туризъм. За избора на новото лого и слоган са направени проучвания сред български и чужди туроператори и туристи в 11 държави, съобщават от МИЕТ.

Анализите на екипа показват, че 90% от чужденците са удовлетворени от почивката си у нас, а 80% отново биха посетили страната ни.

За пореден път се изложихме и то много.
 
От: Конкурс за лого на България

То вече не си струва и да се коментират такива новини. Всеки ден излиза по някой подобен абсурд. Едно обаче е сигурно - накрая ще изкарат виновен или Станишев, или в краен случай Иван Костов. После ще обясняват на народа как кражбите били спрели, престъпността била ликвидирана и вече нямало корупция...
 
От: Конкурс за лого на България

8185045462f49cc5e8de2efac55cb081.jpg

cae8b8753eede7ff96dc9d05ad33fa95.jpg

b7cfa49d7abc3ad54040a80f93a18df3.jpg

a519ed44f009df30134096c616f674e7.jpg

5a9662bf5e5bd5d0d6be1f728bcc7df1.jpg

ff1cf5c0242af25c3b733166468eef2d.jpg

8953324be893c3fa0724e964165f913a.jpg

639dd43f8d93235045ac6a290b5dc60d.jpg

120016d39ab3c78b67efef0336c1418a.jpg


Така изглежда по-добре.

Ако и шрифта е авторски, полека се възприема.
Пържещия се жълтък по средата малко не ми пасва, но пък България е с най-много слънчеви дни в Европа.
 
От: Конкурс за лого на България

С това точене на пари, определено Европа я чакат светли дни. :)

Поръчката е правена за определени фирми, с договаряне (с комисията или някой горе), малко рушвети и нагласяне, всичко е станало ясно и парите са усвоени и разпределени по предназначение към всеки. Жалко е не защото са гушнали тези пази за честно казано някакво недоразумение, жалко е защото други фирми по поръчки или евро(лайняно)проекти не могат да си вземат парите с месеци и години даже. Цялата им шибана система мерише на корупция и далавери. Ако пускаха и малко пари и на бзнеса, който го заслужава нямаше да изглежда толкова грозно. Всеки европроект, всяка поръчка, и всичко свързано с европа и скапаните и пари стига единствено и само до ръцете на точно определени "миропомазани" люде. За всички други - дърво. И после тези горе имат наглоста да ти искат и данъци и пари. На педерунгелите явно не им е ясно, че бизнеса трябва да е изгоден и за двете страни. Не може единия да е тарикат, а другия да го играе по правилата. Тази система никога не е работила, не знам защо си мислят, че нещата са се проленили.. За това никога няма да имаме и нормална икономика.

Влязох по-дълбоко, но това е поредното доказателство, че нищо не става от тия политици и всички пиавици, които са се закачили към тях. Този случай преравнява, поне в моето съзнание, господара с престъпноците. За това е въпрос на време и народа да поеме по този път. И няма да го упрекна. Като не става по единия качин, време да пробваш и по другия.

П.П: След няколко месеца ще разкажа как мина и нашия европроек. Така, че да обеждавам хората никога да не се захващат. Ще им направя един добър PR, обещавам. Искам само да изтече, за да видякакви други изродии ще има.

П.П.П: Та, така, за едните милиони, за други дебел.
 

Горе