Най-добрата банка за теглене на пари от PayPal (към кредитна карта)

Коя банка ползвате за теглене на пари от PayPal (към кредитна карта)


  • Общо гласове
    189
От: Най-добрата банка за теглене на пари от PayPal (към кредитна карта)

има ли и други на ОББ, че на мене нещо ми правят проблем.....:(
 
От: Най-добрата банка за теглене на пари от PayPal (към кредитна карта)

Преди ползвах Пощенска банка,в момента ПИБ.От ПИБ съм по доволен,а и таксите са по-малки.
 
От: Най-добрата банка за теглене на пари от PayPal (към кредитна карта)

Ще пиша в тази тема защото видях че другата е малко умряла. Видях тази тема в форума и реших да се регистрирам.

Общо взето някой може ли да изясни коя банка НЕ взима 1% или 0.5% при теглене от Paypal при валутна доларова сметка?

Аз се карах с Уникредит Булбанк заради тази такса. Като ги запитах първоначално, ми казаха че не е банкова такса а била такса на VISA. Вървял съм по всички тяхни клонове да се разправям с тях седмица след седмица. Обясних им че имам VISA карта от САЩ от 5+ години и таква такса не е имало никога. Като чуха това, изпринтираха условията на Paypal (на Английски) и почнаха да ми обясняват как това била Paypal такса. Аз им обясних че Paypal не взимат процент а фиксирана сума 2.50$ и ги взимат преди да извършат превода. Осетиха се че мога да чета на Английски, и накрая се съгласиха с мен и признаха че наистина е такса на Уникредит. (само си представете колко лъжи се опитаха да ми пробутат, и това е от директора на Батемберг клона).. Цялата ситуация ми отне доста нерви и време (към месец). Да не говорим одържани стотици долари които няма да ги видя повече. След тези проблеми, са ми одържали над 100$ за "такса импринтер" а такава услуга никога не съм ползвал, оказа се че моята дебитна карта не е релефна (а плоска) и НЕ МОЖЕ да ползва импринтер (даже незнам това какво е) но все пак са дръпнали кинти и за тази измишльотина отгоре на всичко.

Затворих си сметката в Уникредит и отворих в ДСК (обясних им историята с таксата и проблемите, лъжите и тн. при което ДСК ми казаха че нямат подобни такси след като им повторих случая с Уникредит 100 пъти).. Днес проверявам сметката, и ДСК са удържали 1%. Обаждам се на ДСК днеска (служителя който ми отвори сметката) "Ами, ъми, оле, ами.. незнаех" какво означава "незнаех"? Кой трябва да знае? Аз съм клиент и питам банков служител... Аз ли трябва да знам? При отваряне не сметката "знаеше" че няма такси. Сега изведнъж, има. Такива отговори от служители в други държави = уволнен + money back. Както и да е. Никъде другаде по света няма такова нещо (да ти одържат такса при ВНОС на пари в банката.. дали ще е по интернет/Paypal или на касата в кеш няма значение). Направо полудях последните няколко месеца.

Някой намерил ли е НОРМАЛНА банка в тази държава без такива такси?

Извинявам се ако звуча негативно, просто искам да си оредя банковата ситуация най-после и да работя без проблеми. Надявам се някой тук да ми даде съвет към коя банка да се обърна.

Благодаря предварително :) :)
 
Последно редактирано:
От: Най-добрата банка за теглене на пари от PayPal (към кредитна карта)

Никъде не споменаваш обаче какъв вид точно ти е била сметката в Уникредит, нито в ДСК. BGN или USD? Също и каква карти си изкарал към сметката си - BGN или USD? Ако и при 2-та случая са били BGN сметки с BGN карти, но напълно нормално да удържат някакво % за „превалутиране“ на кинтите (което превалутиране най-често се смята по PayPal Rates, т.е. при самият Withdraw от EUR/USD ти „конвертират“ парите до BGN по ТЕХЕН rate, а той е възможно най-лошият, който може да съществува).

Ако обаче си си изкарал доларова сметка (USD), доларова карта (USD), същата е и добавена (linked) + Verified в PayPal акаунта ти, и в нея Withdraw-неш сумата, то по сметката ти (в DSK) ще ти дойде същата сума/число, каквато си изтеглил, минус $2.5 разбира се, които си удържат. Гарантирано, тествано и изпробвано доста пъти – както за USD, така и за EUR и BGN. Всичко зависи от фатката при добавените карти. Повечето хора не се усещат и добавят по подразбиране BGN карти, от които реално (погледнато) при всяка транзакция губят ли губят пари, но то си е за тяхна сметка общо взето, че ги е „домързяло“ просто да си открият доларова/евро сметка.

Regards.
 
От: Най-добрата банка за теглене на пари от PayPal (към кредитна карта)

USD сметка и USD карта Visa. Paypal-a ми е в USD Verified account също. Удържат процент който се води "Получаване на суми по карта чрез терминално устройство - 1%"

Коя банка няма такъв процент за Paypal/терминално устройство за валутни сметки? ДСК казаха че няма как да избегна тази такса. Днес пак говорих с тях.

Благодаря.
 
От: Най-добрата банка за теглене на пари от PayPal (към кредитна карта)

ЦКБ ги ползвам от 6 години, за всякакви такива трансфери са много удобни, никога е нямало проблем.
 
От: Най-добрата банка за теглене на пари от PayPal (към кредитна карта)

От 3 страници в тази тема само се повтаря "никога не съм имал проблем." Това е ясно, то проблеми няма докато не се усетиш.

Аз искам да знам дали има такава такса в ЦКБ (или друга банка) или не? Ако няма, има ли някакви други лимитации? Малко са ми странни защото 3-ти ден се опитвам да се обадя (по 20 пъти в различни времена) на номера от сайта им и постоянно или получавам "В момента няма свободен служител" или се чуват някакви факс звуци без никакъв достъп до системата им.

Вече съм проверил Уникредит и ДСК и съм наясно че са лимитирани като става дума за работа с Paypal и тези такси няма как да се избегнат. Проблема е че това експериминтиране ми коства пари и време да се разправям с тях и да отварям/затварям сметки.

Ако имате по-конкретна информация, пишете. Благодаря :)
 
От: Най-добрата банка за теглене на пари от PayPal (към кредитна карта)

ПИБ (1%), ДСК (7 стр., 25. – 0,5% и 10 стр., 18. – 0,5%), RBB (1%), ЦКБ (2%), UCB (1%), 2%, SGEB (0,5%), PB (не пише), ALZ (1%), Cibank (2%), Emporiki (не пише), DBank (не пише), Corpbank (без такса, но само за Борика карти, за друг вид карти не пише има ли, няма ли такса и каква е, ако има), iBank (не пише), MB (1%), IABank (1%) и то май други не останаха :D.

Единствените, които намерих, с 0% сигурни (поне според .PDF-ите им) са:

  • МКБ Юнионбанк: 6.19.6. получаване на суми по кредитни карти: БЕЗ ТАКСА;
  • ПроКредит Банк: 1.7.3. Плащане с върнати пари в брой: БЕЗ ТАКСА (надявам се да е това).
От които ест. 2-рата бих препоръчал. Но все пак и за 2-те задължително трябва да се пита: както оператор по телефона (националния им), така и служител от банката (с посочена разпечатка на pdf-а баш тази част, за да го види, тъй като те имат ограничен достъп през компютъра си, дори и без такъв до банковия им сайт), за да не стане пак подобен „гаф“ и да излезе друго накрая. Тъй като едно е работник/служител да го каже, друго е програмист да го е направил в системата на банката и той да е посочил тарифата за такава операция да е еди-си-каква.

Но конкретно за ДСК мога да заявя, че аз лично колкото и операции да съм извършвал (a.k.a. PayPal Withdraws и в USD, и в EUR), то нито един път не ми е начислявало 0,5% според тарифата им от .PDF-а, което мога и да го солидно докажа. Разликата е само, че PayPal акаунта ми е BG (a.k.a. логване през paypal.com/bg/, а не /us/, за да е US PP account), а може би и от това по разните им системи да си мислят, че е международно и за това да ти вземат 0,5% (1% не знам кой, къде и кога ти е казвал и/или писал, че е). „Литимации“ при ДСК не съм видял до момента, всички операции (и други вид – банкови преводи, получавания, плащания и други) са били точни според описаните такси от .PDF-а им (с изкл. на 0,5% при 7 стр., 25. и 10 стр., 18. :D).
 
От: Най-добрата банка за теглене на пари от PayPal (към кредитна карта)

Благодаря за инфо-то. Писах ви лично съобщение с инфо от сметката ми в ДСК.
 
Много ми е интересно защо Пощенска банка са с толкова нисък процент! Изключително добре се работи с тях и откъм такси са поносими, като разлика с 20-30 стотинки не мисля, че е значителна. Пейпал, Скрил (Мънибукерс) от години ги използвам към карти на пощенска. Няма да имате проблем с тях, а и банкирането е лесно за работа и преглед на всички транзакции.
 
От: Най-добрата банка за теглене на пари от PayPal (към кредитна карта)

Здравейте. Някой може ли да ми препоръча някоя банка, от която да си извадя (било Visa Electron или някоя друга). Днес ходих до Райфайзен банк и ми казаха, че всеки месец отдържат по 1лв, а тегленето от банкомат е 0,20лв или 0,70лв в зависимост от банкомата. Като цяло картата ми е нужна за пазаруване онлайн и онлайн трансфери (paypal). Има ли банки без тези такси ?
Поздрави!
 
Без такси няма. Аз лично както писах в по-горния пост ползвам Пощенска банка с интернет банкиране и съм доволен. Няма да сгрешиш, но банки много, избора си е твой!
 
От: Най-добрата банка за теглене на пари от PayPal (към кредитна карта)

Напротив. Има и такива без такса, но по-трудно се намират. Аз например имам сметка в Алианц Банк България. Тази сметка е със студентски преференции да ги наречем и няма месечна такса за обслжуване :)
 
Re: От: Най-добрата банка за теглене на пари от PayPal (към кредитна карта)

Напротив. Има и такива без такса, но по-трудно се намират. Аз например имам сметка в Алианц Банк България. Тази сметка е със студентски преференции да ги наречем и няма месечна такса за обслжуване :)
Е човека знаеш ли го дали е студент, че да си изкара карта с такива преференции! И месечна такса може и да няма, но няма как да няма другите такси! Чети по внимателно, не се фукай с тая карта, и Алианц Банк никак не ми ги хвали, ще те видя след като ти изтече студентския статус как ще те "обуят"!
 
От: Най-добрата банка за теглене на пари от PayPal (към кредитна карта)

Е не с лошо де. Нито се фукам нито нищо. Просто казвам, че ако потърси достатъчно може и да намери това, което иска. Още повече ако е студент. В отговор на това, което си написал мога да ти споделя, че вече не съм студент и не са ме "обули" по какъвто и да било начин. Още си ползвам сметката и не плащам никакви такси :)
 
От: Най-добрата банка за теглене на пари от PayPal (към кредитна карта)

Разгледах за ЦКБ http://www.ccbank.bg/bg/tariffs_limits_visa и не видях да има месечна такса. Единствено такса при теглене от банкомат 20/75ст.
 
Re: От: Най-добрата банка за теглене на пари от PayPal (към кредитна карта)

Е не с лошо де. Нито се фукам нито нищо. Просто казвам, че ако потърси достатъчно може и да намери това, което иска. Още повече ако е студент. В отговор на това, което си написал мога да ти споделя, че вече не съм студент и не са ме "обули" по какъвто и да било начин. Още си ползвам сметката и не плащам никакви такси :)
Това е супер, но чак чудно как са те оставили.
 
От: Най-добрата банка за теглене на пари от PayPal (към кредитна карта)

И на мен ми е доста странно. Аз направо си ги попитах и им казах, че се дипломирам. Попитах ги как процедираме и ми отговориха, че за сега нещата остават така. Ако ще има промяна ме уведомяват по подходящ начин и вече решаваме какво правим. За момента всички са доволни :)
 
От: Най-добрата банка за теглене на пари от PayPal (към кредитна карта)

@Шерифа, незнам защо така.. Изпратих още 1 току що със снимка на сметката в ДСК.
 

Горе