Новата версия как ви се струва?

@coolice @Blinky - честито за ъпгрейда на форума. Хубаво е когато се работи по нещо.

Сега да изкажа и моето мнение. Ксенфоро е един от най-добрите софтуери за форуми, който тепърва ще се развива, така че си струва човек да мине именно на тази система.

От там нататък имам доста забележки които трябва да изкажа. Все пак има сравнително малко регресии като за такъв голям ъпдейт.

1 - Тапаталка е регреснат - няма го. Трябва да се инсталира наново плъгина към новия ЦМС и да се добави наново.
2 - Мненията и разделите не се разделят добре визуално. Трябва сериозно да се подобри цветовата схема и разделянето на рпазличните мнения най-вече, че сега много се сливат. проблем на много форумни дизайни.
3 - Квадратчетата с профилите в ляво са много малки - трябва да се увеличат.
4 - Подписите са сиви - и на сив фон се четат трудно
5 - част от BB кодовете са регреснати.
6 - Лентата отгоре за мен е ненужна. Изяжда част от екрана. В момента на един екран можеш да прочетеш 2-3 мнения макс. Преди не беше така.
7 - локализацията поне на основните места трябва да се пипне.
8 - Някои неща са доста тъмни - на фона на целия светъл форум.
9 - Преди имаше 5-6 дизайна. Помислете дали не е добре идея да се направи и сега.
10 - успех

:)
 
Много рязка промяна, без нужната подготовка, бих казал
Оценям промяната с най-големият отрицателен индекс
Ако въобще се вслушвате в хората, да го имате впредвид
 
Стига си повтарял, че форума е техен, той не е техен а е наш. Промяната към Xenforo на мен ми харесва, много по добре е от старата форумна система.
 
Нека не шашкаме админите ни с критики и молби за връщане на старата версия. Ако успеят да доближат максимално тази версия до старата, с която сме свикнали от години наред, ще улеснят всички ни. Силен плюс на тази система е, че на мобилните телефони приляга идеално. Дори не е нужен Тапаталк.
 
Шрифтът в полето за коментари вече е по-голям (за което благодаря), но сега пък текстът е прекалено блед и докато пишеш се налага да се взираш доста, за да прегледаш написаното.
Друго, което ми е леко непонятно - новата система за оценяване. На каква база се формират точките на потребителите? Лайковете, които си даваме отразяват ли се на трофейните точки и ако не, как се формира репутацията, според новата система?

п.с. да добавя и аз, че шрифтът на профилите е прекалено дребен и не разбирам защо не са в еднакъв нюанс (черен), а текстът в ляво трябва да сивее. Това сиво изобщо не е удобно за четене. Препоръката ми е направо да го махнете, ако е възможно. :)
 
Заключвайте я вече темата и дайте на хората седмица да преведат нещата в ред.
 
Стига си повтарял, че форума е техен, той не е техен а е наш. Промяната към Xenforo на мен ми харесва, много по добре е от старата форумна система.
Я па ти.
Създадохме го, направихме го, платихме разходите, модерирахме го и т.н.т. или просто си браузваш, когато ти е изгодно и взимаш от форума, без да даваш? И на това основания форумът е "наш"?! Демек правиш си утре къща и аз идвам да ти казвам как тя е НАША?
 
Нужен е. :)
Който е свикнал с "Тупалката", да си я ползва. :p Не ме кефят приложенията, защото визията е различна от основния сайт. :)
 
Я па ти.
Създадохме го, направихме го, платихме разходите, модерирахме го и т.н.т. или просто си браузваш, когато ти е изгодно и взимаш от форума, без да даваш? И на това основания форумът е "наш"?! Демек правиш си утре къща и аз идвам да ти казвам как тя е НАША?

Затова е добре мненията и препоръките да са под формата на съвети и предложения, а не на оплакване и изискване. Да, форумът разчита на потребителите си, като някои дори се хранят благодарение на него, но от друга страна никой не си плаща, за да е тук и всичко да е както той/тя иска.

Всеки има различен вкус що се отнася до визия и поради тази причина админите не могат да изпълняват всяка прищявка. На един му харесва черно, на другия сиво, на другия бялото много му свети. Има някои кусури, които са функционални и други, които са напълно естетични, но не пречат на работата. Замислете се вашият коментар какъв е, преди да го напишете.

Крайни изказвания от сорта на "върнете стария форум" и "всичко е ужасно/кошмарно и т.н." нито са информативни, нито полезни. Създавате излишно напрежение и препирате хора, които вероятно са доста заети и не стоят цял ден да четат на всеки цветовите предпочитания и да ги сменят на мига. Проявете малко търпение :)
 
11uu4pc.png


Ето така изглежда форума на мак.
 
Който е свикнал с "Тупалката", да си я ползва. :p Не ме кефят приложенията, защото визията е различна от основния сайт. :)
То не е до кефене и визия, ами до удобство. Поне там като вляза иконите са си на точно обособени места за разлика от тукашните - сърч иконката и тази за известията са една върху друга. И споко - търкал съм кеша и бисквитките.
 
При първото отваряне автоматично се зарежда версията на английски. Сега видях отдолу че има избор на език и включих на български. Няма ли да е по-добре дефаултската версия да е сложена на български?
 
Супер е. На мен ми харесва повече от старата.

п.с.

Логото на форума за мен е много спряло и старомодно. Има тук хора, които могат да оправят нещата.
 
Май е време да си сменя аватара, нова система нов аватар от 8 години не е променян .. Така се прави трябва да има развитие, само като препоръка можете да добавите син цвят вместо черен за да не е толкова стресираща миграцията за потребителите и в течение на времето да го промените по ваш вкус. :)
 

Горе