Обсъждане на Skrill/Moneybookers – лимити, такси, комисионни, верификации

wbg

Active Member
@¦•••SHERIFA•••¦ както винаги, благодаря за изчерпателната информация. Иде ми да им тегля една на тия от скрилл ама, ще видя до колко мога да ги изтрая още.
Не си споменал за 1 EUR такса за всяка входяща транзакция за бизнес акаунти, виж какво получих аз: http://prntscr.com/e8ybyu
 

wood

Well-Known Member
Колеги да попитам как стоят нещата с подновяване на картата в Skrill. Изтича ми сега през Март и трябва ли пак да подавам молба за нова карта или автоматично ми я подновяват.
 
Обади им се и ще те пренасочат към някой Софиянец от Capital Fort бизнес небостъргачът (4, 5, 6 ет. ниската или 8, 9, 12 ет. високата) да ти отговори. Новата „средна класа“ (фабрики) от outsourced Call Center reps.

upload_2017-2-17_21-10-53.png

upload_2017-2-17_21-11-56.png
 

the.rampage.rado

Well-Known Member
Тези тотално се насраха... Имам пари в един профил и сега за да си ги взема трябва да платя поне 7 процента.... тея са болнави... затварям си профила, но към кой да се преместя?

Пейпал продължават да искат профил при тях, не показват директно опция за плащане с карта....
 

AMitrev

Well-Known Member
как така ти искат 7%. Аз си ги тегля без такси парите (по банков път).
 

the.rampage.rado

Well-Known Member
Сметката ми е в евро, банката ми е в левове, при плащане към сметката ми искат те 4 евро+2.99% и отделно дск ще ми вземе поне 5 евро....

При теглене към картата директно си го пише - 7.5% комисион...

Не стига, че ти взимат 2.9%+стишки при получаването, ами чак до 10% гледат да го нагласят при тегленето...

Моментално спирам на всички сайтове Скрилла...
 
AMitrev: #80 пост е обяснено кое, как, защо.

Вкл. и как да се спестят дадени видове такси при използване на Eurozone EUR IBAN (Fintech нулево превалутиране в зелено). Левът стана твърде „скъп“ или по-скоро твърде скъпо стана в 2017г. да се използва Western услуга от non-Eurozone EUR country (BGN, HRK, CZK, DKK, GIP, HUF, ISK, CHF, NOK, PLN, RON, SEK, GBP), ако трябва да съм по-коректен. Практически могат да вдигнат догодина таксите и на 15-20%, и к'во? Нищо. За това evolve-ваме.
 
Последно редактирано:

the.rampage.rado

Well-Known Member
Драснах, но попитах дали някой не е правил вече това упражнение.... Имат модули за преста и ууукомерс, което ме интересува, но... до там...

Четейки другите такси оставам с впечатлението, че таксата е 1.7+0.8%... което е с малко по-добре от стандартното 2.9%
 
Последно редактирано:

the.rampage.rado

Well-Known Member
Явно, ако си сайт за залози или продаваш дигитални неща чакаш повече... Ако доставяш физически продукти по принцип си ниско рисков.

Пишеше, че ще получа отговор за 1 ден, но явно съпорта е в БГ и тоя ден ще стане 4....
 

lqllqlq

Well-Known Member
Явно, ако си сайт за залози или продаваш дигитални неща чакаш повече... Ако доставяш физически продукти по принцип си ниско рисков.

Пишеше, че ще получа отговор за 1 ден, но явно съпорта е в БГ и тоя ден ще стане 4....
Съпорта е под всяка критика! Чакал съм по 2-3 месеца и накрая идва неадекватен, шаблонен отговор. Пълен смях!
 

the.rampage.rado

Well-Known Member
Търся добре разпознаваем бранд за западна Европа, Австралия, САЩ и т.н. Пейпал е такъв, но APIто му не поддържа плащания в левове, освен това не показва опция за директно плащане с карта вече. Трябва задължително да регнеш и при тях, съответно имам най-вероятно някакъв дроп рейт от това. ОК, имат вече безплатно теглене по сметка, мога да си тегля по 100 евро всеки ден, за да нямам и такси в ДСК, а да остане само една секира - превалутирането, но какво правим с БГ плащанията и другият проблем?

Гледах:
  • 2checkout - 2,4$+30 цента+1.5% такса превалутиране за плащания извън БГ (основните ми) + поне 2% отгоре на валутния курс при превалутиране - пак отиваме към 10%..
  • authorize.net - 49 USD setup, 25 USD monthly, 2.9%+30cents per transaction and free additional services (то оставаше fraud защитата да си плащаш при тези цени)...
  • sage pay - не мога да разбера, всички такси ли са включени в тези 20 паунда на месец? https://www.sagepay.co.uk/our-payment-solutions/online-payments Най-вероятно тегленията са отделно, нищо не пише обаче..
Вече дори се замислям дали да не питам ДСКто какви опции ми дават за виртуален пос и да си купя модулите и да си правя сам плащанията. Толкова са нагли... вземи процент, вземи два, ама 10... вече е супер наглост... ЗА НИЩО!
При този вариант обаче ще има загуби от това, че на някой може да не му се стори тръстед сайта, въпреки, че доста клиенти ми казват че изглежда доста добре...
 

Прикачени файлове

Последно редактирано:
Гледам имат 2-ра контактна страница, отделна от горната ticket system с Knowledgebase. Явно единия от 2-та начини е за „2-3 месеца“, другия е до дни, поне работни, понеже 3-ти не беше.

upload_2017-3-4_13-49-13.png

А за Master Gateways, поддържащи десетки или стотици „шлюзове“ за плащане, вече сме го коментирали.

Gate2Shop (80 метода): €2,9 + €0,3 (80 метода + domestic регионални) – SafeCharge, обяви, videos, weekly oayouts. User Guide / Operation Guide;
PayOne (online + offline методи): неясно колко fees, идеални обаче за DE / AT / CH buyers с локалните им;
Xsolla (700 метода): 1.25% + $0.1 (но separate contracts с всеки gateway, и поемане на неговите удръжки, напр. някои имат 3%, други 7%) или 5% с всичко включено (anti-fraud също);
Останалите: по държави, carts, методи, алтернативни, wallets, support lang, etc. критерии. Някои out-of-date, някои не, но пак е нещо.

За anti-fraud:

Запознайте се също така с лидерите що се отнася по fraud mitigate/chargebacks dealing:


Често имат разлики по между си, имат предимства, имат и недостатъци. Възможно е и да не обслужват digital goods, а само physical (и там има маса големи проблеми с измами, ползвания на чорени карти за получаване към dropship/mail forwarding адреси и т.н.), така че за това comparison на тях със запитвания (ако няма да се ползва Xsolla, а някой си друг payment gateway с интегриран anti-fraud measure някой от споменатите).
 

Sky

Well-Known Member
Че БГ плащанията ги минавай през ипей?!?! Какъв е проблема?
 

the.rampage.rado

Well-Known Member
Нямам бг плащания по карта, 98% от плащанията от БГ са ми НП, нямам намерение да правя 100 регистрации и да подавам нулеви репорти на счетоводителя, а тя да води 20 книги... Май единствения нормален вариант е да говоря с ДСК за условията им по виртуалните пос терминали и да оставя ПейПал като разпознаваема марка и това е.... и да платя 200 лева за модул
 

AMitrev

Well-Known Member
@¦•••SHERIFA•••¦ то добре, че нещо е обяснено в пост Х, но какво отношение има това с моя коментар? Ти прочете ли го?
Аз се чудувам как плаща 7% след като аз като превеждам по банкова сметка нямам такса.

Аз като имам нужда от съпорта им пускам превод за над 1000лв. към сметката ми и те звънят за потвърждение като използвам да си предвижа тикета :).
 

Горе