Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

Sky

Well-Known Member
ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ?!
КОГО ??? ….
Днес моя внук бе на консултация. Били са му 2-та ваксина от 6-т валентната ваксина, която се поставя три поредни месеца (2,3 и 4-ти).
ОК, ВАКСИНИТЕ ПО ЗДРАВНА КАСА СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ, но… как така днес, личният лекар на внучето ми е КАЗАЛ, ЧЕ НЯМА ДОСТАТЪЧНО ВАКСИНИ И НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ ЩЕ ИМА ЗА СЛЕДВАЩИЯТ МЕСЕЦ???
ЗАЩО ТОГАВА ГО ВАКСИНИРАХА ДО МОМЕНТА???
КАКЪВ Е СМИСЪЛЪТ, АКО НЕ СЕ ЗАВЪРШИ ПЪЛНИЯТ ЦИКЪЛ НА ВАКСИНАЦИЯТА???
Аз не съм лекар, но съм учител по БИОЛОГИЯ и мисля, че поназнайвам нещо…!!!
В каква държава живеем?
Колко деца се раждат?
Постоянно се изнасят статистики относно раждаемостта и смъртността….
Е, знае се колко деца се раждат ! Защо не се осигурят ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ВАКСИНИ ПО ЗДРАВНА КАСА !!! ??? !!!
ПИТАМ?
ОТГОВОР ДАЛИ ЩЕ ПОЛУЧА???


http://opozicia.com/otvoreno-pismo-ot-ivelina-kamenova-do-ministara-na-zdravepoazvaneto/

И питането е #КОЙ е виновен за това?
А. Комунистите
Б. ГЕРБ
В. ХАРП (каквото и да е това)
Г. Извънземните
Е. Доктор Рачева?
 
От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

Кой е виновен?
За мен ние българите сме си виновни, че позволихме болниците да се превърнат в търговци на "здраве". Каква е клетвата, която полагат докторята?
 
От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

Аз лично съм от групата на антиваксърите и нямам против, че няма достатъчно от този бъркоч. Нека се дават пари за истински лечения и лекарства, които лекуват реално болните. Здравите нямат нужда от лечение.
 
От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

Човешкото малоумие е безгранично. Благодарение на ваксините е ликвидирана едрата шарка, една от най-смъртоносните зарази в човешката история. Болест с 80% детска смъртност, която е убила една трета от населението на Япония. Ако преди сто години имаше антиваксъри сега повечето от нас нямаше да са живи, че да пишат във форума.
 
От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

Съгласен съм с Test...
Тъй като има някои умни хорица, дори и в чужбина, противница на ваксините, миналата година четох как е дно неваксинирано заради малоумността на майка си дете загина от морбили. Ама аз и майката бих я пратил на заточение в Сибир! И като живеем в държава, в която са приоритет ромите и не се грижим за най - младато поколение, което после ще ни наследи и ще бута напред държавата, ще стигаме до под кривата круша и на обратно! Аман, пък и докторката е много виновна - като няма ваксини, защо след като я поставиш съобщаваш нещо? Айде прережи си вените, пък после да кажем, че съпруга ти е жив - да си знаеш.
 
От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

На едно мнение с Test и cross! Някои хора просто не си дават сметка какво е било преди, когато е нямало ваксини и приемат всичко за даденост без да се замислят...
 
От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

Тези които ни управляват не им пука за държавата още по-малко им пука за нас, дори всички да измреме или се изнесеме ще си внесат еденици, за тях е важно да са лесноконтролируеми и предсказуеми.
Ама за тях ясно знаем си ги отдавна и отдавна си отглеждаме такива, както и полицайте, както и чиновниците, но най-много ме е яд за лекарите, че и те станаха вълци, каква хипократова какви 100 лв.
 
От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

За учител по каквото и да е, стилистиката и иЗказа са изключително идиотски... Ако беше и учителка по химия, щеше да е запозната с факта, че при поливалентните ваксини когато липсват 6 валентни, бият 5 или 4 валентни. А защо няма, ами защото са скъпи. Само този, който не си е поръчвал такива от Германия, не знае колко струват и колко струва транспорта. Но скоро и тая тема ще се разисква стига Банко да направи раздела БГТАТКО .
 
Последно редактирано:
От: От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

За учител по каквото и да е, стилистиката и исказа са изключително идиотски... Ако беше и учителка по химия, щеше да е запозната с факта, че при поливалентните ваксини когато липсват 6 валентни, бият 5 или 4 валентни. А защо няма, ами защото са скъпи. Само този, който не си е поръчвал такива от Германия, не знае колко струват и колко струва транспорта. Но скоро и тая тема ще се разисква стига Банко да направи раздела БГТАТКО .

С две ръце "ЗА" такъв раздел :D
 
От: От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

А защо няма, ами защото са скъпи. Само този, който не си е поръчвал такива от Германия, не знае колко струват и колко струва транспорта.

В този случай нямало, защото двете фирми които ги правят не са се явили на търга за доставката им (оправдали са се с производствени проблеми и двете). Това е по-притеснителното в случая ... фармацевтичните компании решат ли да правят картели ще стане страшно...

Иначе ваксините са осигурени - направен е бартер с Турция. Ние им даваме БСЖ, те ни дават 6-валентни ваксини. Забавянето идвало от проблеми при транспорта, но би трябвало вече да пътуват насам. Поне така пишеше преди няколко дни...

Иначе антиваксърите и писмото на въпросната госпожа няма смисъл да се коментират...
 
От: От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

Човешкото малоумие е безгранично. Благодарение на ваксините е ликвидирана едрата шарка, една от най-смъртоносните зарази в човешката история. Болест с 80% детска смъртност, която е убила една трета от населението на Япония. Ако преди сто години имаше антиваксъри сега повечето от нас нямаше да са живи, че да пишат във форума.
Политпросветата е бая силна явно. Блажени вярващите!
Няма как да се докаже дали една ваксина е ефективна и дали е свършила нещо, тъй като няма как да се провери дали организмът сам не се е преборил с болестта. Когато е плъзнала чумата някои са се разболявали, други не (организмите са различни). Болестта е изчезнала естествено без ваксини. По същия начин и в момента някои се разболяват, а други не и някои болести постепенно изчезват. Наличието на ваксини с жив вирус може да причини разболяване от съответната болест (при слаб имунен отговор). По този начин болестта изкуствено се поддържа жива чрез ваксинирането и няма как да изчезне. Много е опасно да се прилагат ваксини с жив вирус на по-редки заболявания в нашата държава, тъй като това може да увеличи разпространението ѝ.
На вярващите в свръх способностите на ваксините им препоръчвам да прочетат листовките в частта с противопоказанията (производителите са ги написали). Не е случайно, че в цивилизованите държави има фондове за обезщетяване на пострадали от ваксини. Или само в България ваксините нямат странични ефекти, въпреки че производителите признават, че имат? Вероятността да ти се случи точно на теб някоя от нежеланите реакции наистина не е голям, но ако ти се случи, ти е все едно за статистиката.
С'я се чудите кой и как е успял да ме заблуди да се вържа на антиваксърските пропаганди? Не е трудно да повярваш ако ти лично си пострадал от ваксина. В моя случай става въпрос за кожен проблем след първата ваксинация с БЦЖ в родилното (за моя радост в момента нямам този проблем), което е описано в листовката сред възможните негативни реакции. Ако някой си направи труда, може сам да установи каква е заболеваемостта от туберколоза в България, където покритието на БЦЖ ваксината е почти 100% и каква е в държавите Австрия, Белгия, Дания, Германия, Исландия, Испания, Италия, Люксембург и Холандия, където тази ваксина изобщо не се слага дори по желание.
Истината е, че ваксините са един голям бизнес, където човешкият живот няма значение. Болестите, срещу които се прилагат масовите ваксинации, са лечими. Страничните реакции (ако се случат) са бая по-тежки, което включва трайна инвалидност, автоимунни заболявания и смърт.
 
От: От: От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

Когато е плъзнала чумата някои са се разболявали, други не (организмите са различни). Болестта е изчезнала естествено без ваксини.
Надявам се, че тролиш в момента, защото не мога да повярвам, че човек, който е извън лудницата може сериозно да напише нещо подобно. Чумата е затрила почти половината от населението на Европа преди да "изчезне естествено".

Едрата шарка е пример за болест, смъртоносна почти колкото чумата, която е победена с ваксини. Вече 30 години няма задължителна имунизация за едра шарка. Ако преди 100 години някой обръщаше внимание на побъркани антиваксъри едрата шарка все още щеше да е активна и да трябва да се имунизираме и за нея.
 
От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

Не за моя разсъдък трябва да се притесняваш, а за своя.
Да, чумата е затрила много хора. Същото се случва и с много други болести, макар да не са чак толкова смъртоносни. Всеки човек се ражда, разболява се и все някога умира (от болест или старост). Това е естественият път на човешкия живот. Няма вълшебни хапчета и спринцовки, които могат да ти спестят болестите и смъртта. Дали едрата шарка е победена с ваксини или човешките организми са изградили имунитет срещу нея естествео няма как да се докаже, така че такива твърдения стават само като за рекламна кампания на производителите на ваксини.
Можеш да направиш проверка за това колко ваксинирани се разболяват след като уж са ваксинирани за въпросната болест. Който и доктор да попиташ ще ти каже, че ваксината не гарантира, че няма да се разболееш от тази болест, за която е ваксината. Просто теоретично ти казва, че може и да те предпази, което реално няма как да се провери и докаже. Единствено могат да ти извадят статистики със заболеваемостта по години, която няма как да се сравни с друга ситуация (със и без ваксиниране) за същия район и същия времеви период.
Никой не те кара да обръщаш внимание на луди антиваксъри. Тялото ти е твое и е твое право да извършваш каквито желаеш медицински интервенции със себе си. Аз съм патил, видял съм и други пострадали и не съм толкова тъп да се спъвам многократно в един и същ камък. Болестите, срещу които в България се бият така наречените "задължителни" ваксини, са лечими. По-страшни са автоимунните заболявания, непредвидените алергични реакции и вероятността за преждевременна смърт. Мисля, че не е трудно да се сравни леко страшно с много страшно.
 
От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

Всъщност не може да се каже до колко са полезни ваксините, тъй като всеки организъм е различен, а и с времето и болестите се изменят. Пък и никой не може да се предпази от всички болести, така че дори да си направиш 20 ваксини, има още хиляди болести, които могат да те тръшнат за седмици или месеци. Въпроса е защо се прави нещо, което е задължително (ваксинирането на децата), след като не могат да набавят нужните ресурси. Спорът има ли ефект или няма е като кое е първо - кокошката или яйцето :)
 
От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

Не е ясно дали причина е ваксината, а и да е - това е един случай срещу милиони спасени животи. Доказано е обаче, че с ваксини са напълно победени изключително страшни болести. Абсурдно е да се води спор на тази тема, освен ако той не е между пациенти в лудницата, които имат много време за губене.
 
От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

Не е ясно дали причина е ваксината, а и да е - това е един случай срещу милиони спасени животи. Доказано е обаче, че с ваксини са напълно победени изключително страшни болести. Абсурдно е да се води спор на тази тема, освен ако той не е между пациенти в лудницата, които имат много време за губене.
Възможно е и да има ефективни ваксини, но смъртните случаи точно от тази ваксина са невероятно много. Ако случайно не си запознат с това, може и сам да потърсиш информация. Въпросният вирус рядко предизвиква "страшното" заболяване. В повечето случаи организмът сам решава проблемa си с вируса. Болестта като цяло е много рядка и ваксината покрива (теоретично) малко от щамовете. За да твърдиш, че ваксината е предпазила някого от нещо трябва да измислиш метод, по който да го докажеш (не се сещам за такъв).
А дали един затрит живот си струва като жертва за неясно колко вероятно спасени може да го обясниш на близките на това и други починали от тази ваксина деца. Убийството на дете е тежко престъпление.
Между другото, начинът ти на изразяване ми напомня на някой от групата доктори, които продължават да заблуждават хората, че ваксините са абсолютно безопасни. Надявам се просто да им копираш думите/изказванията, а не да си един от тях.
 
От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

Живакът и алуминият са токсични отрови и благодарение на ваксините, директно в кръвта се вливат. От 2-шна възраст категорично не се ваксинирам, след отровната вариолна имунизация, която ме държа 5 дни на смъртно легло. Последствията от тази фатална ваксина ги нося и днес. И случаят не е единичен - същата тази партида от '79 година отрови много дечица, а лекарят (нашият градски) се е обесил. Всеки има право на избор, информирано съгласие и неприкосновеност на личността.

Експертно становище относно правото на телесен интегритет, европейските конвенции, Конституцията и задължителните имунизационни календари - линк

*** Ако мнението ми ви е нежелано, ще го изтрия. Но да плащаме цял живот за неволни фармацефтични 'грешки' е недопустимо.
 
От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

един факт.
От 1900 до 1980 (80 години) в света са регистрирани 4 нови смъртоносни болести.
От 1980 до 2010 (30 години) в света са регистрирани 36 нови смъртоностни болести.

Въпрос към любителите на лекарства и ваксини.

Като как така изведнъж се пръкнаха толкова нови болести ?
Откъде се взеха?
По-точно кой ги измисли?
Защо все на животни лепват вината?
Защо фармацевтичната промишленост е най-печелившия бизнес , дори по-добър от оръжейният?

Защото печалбите са гарантирани от Световната здравна организация СЗО.
Всяка есен се пуска "прогноза" че ще има грипна пандемия на смъртоносен птичи, свински, кравешки , овчи и т. н. грип.
Любителите на ваксини хукват да агитират познати и роднини да се ваксинират. "Ваксинирайте себе си и децата си. Ако не го направите сте лоши родители".
МЛМ - Пандемията "Вакскинирай Другарче" е в разгара си.
Мечта за всеки фармацевтичен гигант.
Ваксините са "безплатни" за ваксино-любителите! Ура !
Разбира се, фармацевтичните корпорации за по-лесно получава парите си дирекно от държавата. А държавата - от данъците.

Пример:
Доклад на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ).
Изготвен от британският депутат Пол Флин.
В него се казва, че:
Пандемията от свински грип през 2009г. е била измислена и умишлено раздухана от СЗО"
Истерията и страхът, свързани с щама на свинския грип H1N1, били създадени изкуствено с цел да се създаде паника у гражданите.
Натиск за целия сценарий идвал от големи фармацевтични компании, производители на ваксини и антивирусни лекарства.
Истерията H1N1 е струвала на британския данъкоплатец над 500 млн. паунда.
 
От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

Като цяло съм неутрална по темата, защото не съм много запозната с нея. Ваксинирана съм с всички задължителни ваксини и нямам проблем - може и да е късмет, но днес това ме стресна сериозно и си зададох въпроса: наистина ли има полза от ваксините или вредите са повече? : http://news7.bg/Новина/България/Здр...д-ваксина_l.n_i.155196_c.24.html#.VZ4YCrW59dg
 

Горе