Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

От: От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

Това, което си написал е абсолютна глупост и не просто е невярно, а е точно обратното на истината. Нещо повече, това е опасна форма на неграмотност, която някой ден може да ти струва живота. Мога да навляза в детайли защо е така, но нощта е прекалено напреднала за такъв род обяснения. Може би утре.

Много ми е смешно да чета такива хора, които хем си вярват хем са ароганти към другите в налагане на високопарното си мнение.
Не те знам какъв си що си ама си тотално опериран от реалността - аз му викам лично страдам от последствията на ваксина, нашият смешник вика, че което съм написал не било вярно и било обратно на истината. Ок хайде искам да чуя как ще обориш това:
http://vaksiniistinata.ovo.bg/news/...stradali_i_pochinali_ot_vaksina/2014-05-17-24
Също така ако си био химик моля те обясни ми къде са грешките тук http://babysling-bg.com/2011/01/10/знаем-ли-достатъчно-за-ваксините/#.VZ7XyfndXd4
А ако не си наясно с материята из основи най-добре е да замълчиш!
Можеш да четеш и тук на воля, http://lekuva.net/82499/avtoimunnite-zabolyavaniya-se-predizvikvat-ot-vaksinite.html както и вече да почнеш да четеш какво става в САЩ по линия на ваксините.

Не ти ли идва на ум, че във ваксината има и други неща освен почти умъртвени вируси и тези допълнителни неща директно се конфронтират с имунната система?
 
От: От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

Това е опасна форма на неграмотност, която някой ден може да ти струва живота. Мога да навляза в детайли защо е така, но нощта е прекалено напреднала за такъв род обяснения. Може би утре.

(Ако не си погледнал видеото което пуснах погледни на 35 мин.)

Понеже говориш за неграмотност хайде да се ограмотим малко:


1. ВАКСИНИТЕ СЪДЪРЖАТ ТОКСИЧНИ, КАНЦЕРОГЕННИ И БИОЛОГИЧНО ЗАМЪРСЕНИ СЪСТАВКИ.

· Ваксините съдържат токсични съставки и тежки метали.
Между съставките на ваксините има много вещества, които са толкова токсични, че при допир с човешката кожа причиняват изгаряне, при вдишване – натравяне, а отделянето им в околната среда при различни производства, е предмет на стриктен контрол.


Токсичността на формалдехида например, се сравнява с тази на мишата отрова и на циановодорода, макар и действието му да не е толкова бързо. Други впечатляващи съставки са фенолът (също силна отрова), алуминиевите съединения (които са свързани с повишения риск от натравяне с флуорни продукти), тиомерзалът (живачно съединение, което е и доказан невротоксин), 2-феноксиетанолът, заместил тиомерзалът в някои ваксини (основна съставка в антифриза и в много разтворители и детергенти) и много други.

· Ваксините съдържат чужди за тялото животински белтъци.


Ваксините (с изключение на генномодифицираните, които носят куп други проблеми) се културират върху тъкани, извлечени от маймунски бъбреци, кучешки и заешки мозъци, кръвта на коне и кравешки фетуси, кокоши ембриони и дори от белодробни клетки на абортирани човешки зародиши. Единственият естествен начин такива продукти да влязат в човешкото тяло е през храносмилателната система. Въпреки това, с ваксините те се вкарват директно в кръвта, което носи риск от тежки странични реакции, включително остър анафилактичен шок и смърт.

2. ИЗВЕСТНИ СА МНОГО СЛУЧАИ НА СЕРИОЗНИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ ОТ ВАКСИНИТЕ.

· Ваксините могат да доведат до тежки незабавни странични реакции.

Страничните реакции, които могат да възникнат след ваксиниране, включват: гърчове и епилепсия, перманентно мозъчно увреждане, животозастрашаващи алергични реакции, кръвоизливи в цялото тяло и мозъка и много други тежки състояния, включително смърт.
Списъкът с т.нар. по-леки странични реакции е безкраен. Включва разнообразни проблеми, част от които добре документирани и доказани (оток на мястото на убождането, леки алергични реакции, повишена температура, непрекъснат плач и т.н.), а други – наблюдавани от хиляди родители, но все още невписани в официалните листовки (намален апетит, лошо настроение, влошаване на здравето, чести боледувания и т.н.).

· Ваксините могат да причинят сериозни проблеми след години.

Според множество проучвания децата в днешно време боледуват все по-често и от повече заболявания. Над 40% от децата страдат от хронични проблеми, нещо нечувано във времето преди навлизането на масовите ваксинации. Ваксините се свързват със състояния като астма, екзема, хранителни алергии, хронични ушни инфекции, инсулино-зависим диабет, ревматоиден артрит, аутизъм, улцерозен колит, хиперактивност, рак, множествена склероза и редица други заболявания.

· Всяка отделна ваксина носи допълнителни рискове.


Гореописаните странични реакции са общи за всички ваксини. В допълнение всяка отделна ваксина носи допълнителни рискове, които са свързани конкретно с нейните съставки и приложение. Допълнителни рискове носи също така и комбинирането или едновременното приложение на ваксини срещу различни заболявания – кой може да каже как ще се отрази на крехкия детски организъм изкуственото заразяване с 3, 4, 5 или дори 6 различни заболявания едновременно, което при нормални условия не може да се случи дори теоретично.


3. НЕ Е СИГУРНО, ЧЕ ВАКСИНИТЕ СА ЕФЕКТИВНИ И НЕОБХОДИМИ (на фона на възможните тежки реакции).

· Не е ясно дали ваксините предпазват от инфекциозни заболявания.


Родителите често биват убеждавани, че ваксините осигуряват доживотен имунитет. В действителност обаче се оказва, че за осигуряването на такъв са необходими реимунизации през определен брой години. В допълнение на това, дори и с реимунизациите, в много случаи децата и възрастните нямат защита срещу заболяванията, за които са ваксинирани, въпреки че са били подложени на страничните ефекти от ваксинацията и многобройните реваксинации. Излиза, че с ваксината човек си прави лоша услуга, пропускайки възрастта, в която би преболедувал незабележимо или най-малкото леко съответната болест. Или още по-неприятно – в някои случаи се оказва, че ваксинираните всъщност боледуват по-често и по-тежко.

· Предпазването от някои заболявания може да не е в интерес на детето.


Вече множество изследвания показват, че преболедуването на някои инфекциозни заболявания в детска възраст има своята роля за доброто здравословно състояние на децата. Макар и изследванията в тази насока да са непълни, все повече се прокрадват идеи, че децата, изкарали детските болести „навреме”, боледуват значително по-рядко от автоимунни и алергични заболявания (като астма и диабет), както и от някои видове рак.



4. ВАКСИНИТЕ НЕ СЕ ТЕСТВАТ СПОРЕД СТАНДАРТИТЕ.

· Проучванията за ваксините се спонсорират от фирмите – производители.


По същия начин, както повечето изследвания за тютюнопушенето се спонсорират от производителите на цигари, така и фармацевтичните компании организират и плащат повечето проучвания върху сигурността и безопасността на ваксините. Правителствата харчат огромни суми за ваксинационни кампании, фирмите – за рекламни кампании, а пари за независими проучвания няма...

· Ваксините не преминават стандартните тестове.


Златният стандарт при изпитването на нови лекарствени продукти – двойно, сляпо кръстосано плацебо-контролирано проучване – не се използва за ваксините. Напук на всякаква логика и медицински стандарти ваксините по презумпция се приемат за безопасни и ефективни, респективно се счита, че би било неетично някой да се лишава от тях, което автоматично отхвърля възможността да се прилага стандартният начин за проверка на ефективността и безопасността.


Ваксините, повече от всеки друг медикамент, се вкарват в употреба и скоро след това приложението им се прекратява, а действителните причини не винаги излизат наяве.


5. НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИМА ПЪЛНО ДОВЕРИЕ НА ЛЕКАРИТЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ВАКСИНИТЕ.

· Ваксините имат пряко финансово измерение за лекарите.


Здравната каса заплаща на общопрактикуващия лекар определена сума за всяка поставена имунизация и реимунизация (вкл. проба Манту), плюс една сума (за дете от 0 до 7 год.) и друга сума (за дете от 7 до 18 год.) за съпътстващия профилактичен преглед. В големите градове общопрактикуващите лекари имат стотици пациенти и въпросните суми представляват значителна част от месечния им доход. Отделно от това Здравната каса може да наложи санкции на лекаря за недостатъчно ваксинационно покритие, както и да изиска от него участие в допълни кампании за осигуряване на нужното покритие. В светлината на тази информация, не е чудно, че повечето лекари избягват да отговарят на неудобни въпроси, измъквайки се с клиширани фрази.

· Лекарите почти никога не съобщават за странични реакции от ваксините.

Има проучвания, според които едва 10% от страничните реакции към ваксините се съобщават официално, при това най-често не от лекарите, а от родителите. В още по-малък процент съобщенията се регистрират като реакция на ваксината, без да бъде намерена „по-основателна” причина. Така статистиката относно страничните реакции на ваксините (и без друго изкривена поради липсата на независими проучвания) става още по-неточна.

Още по-неприятно следствие е вероятността потърсилите лекарска помощ, поради реакция към ваксина, да бъдат прехвърляни от кабинет на кабинет, без шанс за адекватна и своевременна намеса.
 
От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

Бил Гейтс и неговата фондация хвърлят много милиони за да победят маларията и полио-то. В 21-ви век не е нормално хората да умират от ухапване на комар. Ти се набутай в някой такъв климатичен пояс, пък ела пак ми обяснявай колко ти е яка имунната система. Има държави за които няма да ти дадат виза ако не си направиш задължителните ваксини.
 
От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

Американският учен професор D. Miller пише: "През 1950 г., когато националният имунизационен календар на САЩ съдържал само четири ваксини, аутизъм се развивал у едно дете от 10000. С появата на нови ваксини в децата постъпвали все по-увеличаващи се дози живак. Тези, които са родени през 1981 година, получили 135 мкг живак - регистрирани са един случай на аутизъм на всеки 2600 деца. През 1996 г. децата получават чрез ваксинация средно 246 мкг живак. Аутизмът се наблюдава при едно на всеки 350 деца." - линк към превода (от руски).

Колкото повече доказателства за увреждания (и смърт) от ваксини излизат наяве, толкова по-често хората ще се замислят, дали статистиките за "спасението от болести", благодарение на ваксините наистина са такива, каквито ги представят.

За този случай думи нямам - HPV Vaccine Did This To Her Child. Warning: Hard To Watch: http://edgytruth.com/2015/07/09/hpv-vaccine-did-this-to-her-child-warning-hard-to-watch/
 
Последно редактирано:
От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

Няма проблем ако човек не е наясно с дадена материя. Затова си има специалисти. Не може всеки да е специалист по всичко и това си е в реда на нещата. Когато обаче човек е незапознат с дадена жизненоважна материя и ръси глупости, мъчейки се да се изказва компетентно, тогава вече става опасно. Няма нещо по-страшно от някой намерил с Гугъл няколко статии, който си вади радикални заключения по медицински теми.

Нека анализираме детайлно някои неща.
ако човек има здрава и функционираща имунна система той няма как да боледува или да има какъвто и да е проблем.
Това е оксиморон. Няма как да имаш такава имунна система, която да те пази от всичко. Имунната система е като антивирусна програма. Има нужда от редовен ъпдейт на дефинициите, за да функционира ефективно. Когато се родиш, в първите няколко месеца от животи си, ползваш trial версия на антивирусната с лиценза на майка ти и всички защити, които си е изградила през нейния живот. После тя изключва и се включва твоята, която обаче е чиста. В нея има само базисни защити срещу стари вируси, от времето на Win 95, но сега всички са с Win 10 и опасностите са съвсем други. Има основен двигател, но не познава актуалните вируси, бактерии и другите опасности. Започваш да боледуваш от различни болести и така имунната система се учи и става все по-добра. Има възможност и за външни ъпдейти на дефинициите чрез ваксини. Тогава се избягва нуждата от самообучаване чрез боледуване, което може да е смъртоносно или да остави трайни увреждания. При външните ъпдейти обаче има възможност за възникване на бъгове, които да сринат системата, но това е неизбежен риск. Ползите го оправдават.

А тези ваксини именно сбъркват имунната система, точка по въпроса!
Това, което правят ваксините е да доставят на организма антивирусните ъпдейти без да има нужда от цяло преболедуване. Понякога обаче при трансфера на информация се получават грешки и имунната система разпознава погрешно като враг полезни обекти, но това е рядко изключение, а не правило.
 
От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

Имунната система е като автомобил на пътя. Важни са два компонента. Водачът и мощността на машината. Ако шофьорът е пълен некадърник, но кара мощен спортен автомобил има сериозна опасност от смъртоносна катастрофа. Тоест, имунната система може да е изключително мощна и силна, но да няма информация как да се бори с вируса/бактерията, която я атакува. В другия случай имаме изключително опитен и внимателен шофьор, който кара неизправен Москвич осмица, два пъти по-стар от него. Пак има сериозна опасност от тежка катастрофа, тъй като машината в много случаи не реагира правилно на командите на водача. Идеалният вариант е автомобил среден клас с приличен шофьор. Това осигуряват ваксините. Но нека видим как разсъждават антиваксърите, като поставим тяхната логика в друга ситуация:

Антиваксърът гледа днес новините и вижда как е станала пътна катастрофа с жертви. Той решава, че придвижването с автомобил е прекалено опасно и отсега нататък ще ходи пеш. Да, ама на другия ден вижда в новините как пешеходец е убит от автомобил. Антиваксърът решава, че и на него със сигурност ще се случи същото и поради липса на други възможности, той решава, че няма да излиза от вкъщи. Да, но след известно време антиваксърът прочита в Гугъл, че някъде е станал пожар/наводнение/земетресение/минало е торнадо и много хора са загинали в домовете си. Тогава антиваксърът вижда, че има две алтернативи: 1. Да се гръмне, защото така или иначе няма шанс да оцелее 2. Да започне да разсъждава като нормален човек, а не като психопат и да се върне към обичайния начин на живот, заедно с другите нормални хора.
 
От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

НЯМА безопасно ниво на живак за инжектиране в тялото още по-малко пък на деца.
Не са безопасни дори и 'микро' нивата.
Той се използва във ваксини за удобството на производителите за сметка на безопасността.
Живакът е може би най-невротоксичният елемент в цялата Менделеева таблица и удря директно в мозъка. Може би при теб вече нивото на живак дава съответните резултати.

НО изборът е твой. Инжектирай си живак и бъди щастлив, че няма да се разболееш от грип.
 
Последно редактирано:
От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

Аз не се ваксинирам срещу грип. Повечето здрави хора могат да се справят успешно с всеки грипен вирус на крак. От тези ваксини има смисъл главно при хора с хронични заболявания и пенсионери.
 
От: От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

Токсичността на формалдехида например, се сравнява с тази на мишата отрова и на циановодорода, макар и действието му да не е толкова бързо.
По-лаишко словосъчетание трудно може да се измисли.


Получаваш червено за любимите ти копи/пейст мнения! :evil:
Детска история. Нито по-умен, нито по-авторитетен ставаш, като повтаряш като папагал чужди думи.

Не знам какво толкова се дърляте за ваксините. Я дайте статистика - у нас колко човека годишно умират от ваксини?
Щото ВСЕКИ ден от автомобили умират по трима души!
Или това вече е банално и не представлява интерес?!
Умират и бебета, и деца, и 19 годишни момичета. Както и от всяка друга възраст автомобилите ежедневно взимат кръвен данък!
 
От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

@Вискяр, статистиките никога няма да задоволят когото и да било, поради простата причина, че не се отчитат и признават първоизточниците на увреждане или смърт след ваксинация. Случаите у нас са много повече, отколкото са наяве и зачестяват. Има достатъчно документирани факти и видеа в Интернет от други държави. За съжаление, трябва да сме изпатили, за да решим да се ваксинираме ли или не. Всеки има право на избор.
 
От: От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

Право на избор има при незадължителните ваксини. За останалите си има сериозни причини да са задължителни. По същата логика можеш да подкараш по улицата автомобил без спирачки или с гладки гуми без грайфер, защото си защитаваш правото на избор, но в обществото човек не е сам за себе си и трябва да се съобразява с правилата.
 
От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

@Вискяр Градинаров
Статистиките в България умишлено се изкривяват. Дори когато доктор направи такива статистики и ги публикува в медицинско издание, после в комисиите на НС по този въпрос се опитва да оборва изследванията си като твърди, че няма такива неща.
Сам може да си извадиш статистика от темата. До тук преброих трима оплакващи се от странични реакции от ваксина, два от които с трайни и до днес.

Сравнението на имунната система с антивирусна програма е нелеп. Антивирусната програма разпознава само готови шаблони. Имунната система разпознава като враг всичко различно от нейния организъм и това, което смята, че ѝ е нужно. При ГМО и объркване на имунната система възникват автоимунни заболявания. За да се твърди, че ваксината вкарва новите антивирусни настройки, тя би трябвало да вкарва само готови анти-тела, което всъщност не прави. Дори да ги вкарваше, всеки организъм е различен и трудно ще се пригодят готови анти-тела точно за него. Вместо това ваксината вкарва куп ГМО, разнообразни елементи от менделеевата таблица, животински остатъци (които по нормален начин няма как да влязат в кръвта) и между другото и вирусът, срещу който се очаква организмът да се пребори. Още крехкият детски организъм още в първите два дни го натоварват с две болести (туберколоза и хепатит Б, първата от която е жива ваксина, а втората с ГМО). След това идва и вече споменатата шествалентна ваксина, която не знам на чий болен ум е хрумнало да я измисли.

Относно задължителните ваксини:
По-назад в темата вече описах защо в България ваксините и в момента няма как да са задължителни без значение какъв хвърчащ текст от закон може да се извади.
 
От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

Петя, знам ти каузата, но съм убеден, че от автомобили загиват много повече хора.

В крайна сметка - всеки има глава на раменете си и трябва да има право на избор и да носи отговорност за действията си.
 
От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

За щастие не се съобразявам с правилата, отнели ми това право на избор преди 36 години. Задължителни са ваксините, но и образованието е задължително. Плащат се глобите, за да няма излишни главоболия. В повечето европейски държави са препоръчителни ваксините и няма дискриминация като у нас. Който се чувства защитен с имунизации, няма защо да се страхува от неимунизираните. :)

***Спирам да пиша - безмислено е да спорим със системата. Здравето не се крепи на химията.
 
От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

@Unwise
Аз му говоря с факти и лесно смилаеми примери, той ме оборва с митове и легенди... :mad: А за евристична защита чувал ли си? Тя е точно тази част от антивирусната, която никога не работи както трябва и обикновено разпознава безобидни файлове като вируси. :lol:
 
От: От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

Аз му говоря с факти и лесно смилаеми примери, той ме оборва с митове и легенди... :mad: А за евристична защита чувал ли си? Тя е точно тази част от антивирусната, която никога не работи както трябва и обикновено разпознава безобидни файлове като вируси.
Е, покажи си ги фактите, защото аз лично освен надменно говорене и обиди (леки) не виждам.
 
От: От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

@Вискяр Градинаров
Статистиките в България умишлено се изкривяват. Дори когато доктор направи такива статистики и ги публикува в медицинско издание, после в комисиите на НС по този въпрос се опитва да оборва изследванията си като твърди, че няма такива неща.
Сам може да си извадиш статистика от темата. До тук преброих трима оплакващи се от странични реакции от ваксина, два от които с трайни и до днес.

Колкото и да се изкривяват, смяташ ли, че всеки ден умират по трима ваксинирани?
А тези с уврежданията от ваксини ги остави. Говорим за смъртни случаи. Ако се включат случаите на увредени от автомобили, нещата ствата още по-ужасни.
 
От: От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

Е, покажи си ги фактите, защото аз лично освен надменно говорене и обиди (леки) не виждам.
Ти си безнадежден случай на този етап. Стигнал си до финалното ниво от примера, който дадох по-горе и сега трябва да избереш дали ще останеш в зоната на психопатите или ще се присъединиш отново към нормалните хора.
 
От: От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

Колкото и да се изкривяват, смяташ ли, че всеки ден умират по трима ваксинирани?
А тези с уврежданията от ваксини ги остави. Говорим за смъртни случаи. Ако се включат случаите на увредени от автомобили, нещата ствата още по-ужасни.
Това, че хора умират от нещо, не оборва твърдението, че хора умират и от друго. Да живееш като инвалид понякога е по-тежко от това да умреш.

@Test
Да, аз съм безнадежден случай, защото очаквам някакви факти да покажеш. Не, не съм толкова наивен да приемам нещо казано от някого просто така. На политпросвета трудно се връзвам. Ако имаш някакви факти да показваш (а не да твърдиш, че си ги казал/показал), покажи ги.
 
От: От: От: Отворено писмо от Ивелина Каменова до министъра на Здравепоазването!

Това, че хора умират от нещо, не оборва твърдението, че хора умират и от друго. Да живееш като инвалид понякога е по-тежко от това да умреш.

Не бегай по тъча.
Оспорваш ли, че инвалидите от автомобили са повече от инвалидите от ваксиниране?
 

Горе