Питайте относно Instagram Тук!

Дискусията в 'Social Media Marketing - SMM' стартирана от prophet, Юли 20, 2017.

 1. bobby2w

  bobby2w New Member

  Рег.:
  Ян 12, 2018
  Съобщения:
  15
  Харесвания:
  6
  Точки:
  3
  Пол:
  Мъж
  Прав си в известна степен с някой изключения. Аз лично вече не гледам колко лайка има страницата или колко гледания видеото.. Гледам коментарите и харесванията. За мен, гледанията сами по себе си не са точно engagement, те са по-скоро Impressions, понеже отчитат гледане само като отвориш видеото, а дали си го гледал е друг въпрос... Харесванията и коментарите са actions и това наистина е някакъв engagement и лично според мен са много по-важни от гледания/показвания. Има обаче един друг фактор специално за видео, който се препокрива с гледанията и се нарича Viewer Retention, тоест каква част от видеото е изгледана и това може да се причисли към engagement. Специално за видео съдържание, мисля че това е изключително важното и колкото повече е изгледано, толкова по-добре.
   
 2. prophet

  prophet Active Member

  Рег.:
  Авг 1, 2013
  Съобщения:
  660
  Харесвания:
  110
  Точки:
  43
  Разбира се. Мисля, че трябва да гледаш видеото около 3 секунди за да отчете едно гледане, но ако гледаш видеото до края е най-добре, както и ти каза. Аз преди получавах средно по 10К-13К харесвания на видеа, които имаха по 800К++ гледания. Проверих в SocialBlade и ми показваше, че engagement-a ми е 8%. Което не е зле за страница с почти 300К последователи. След това започнах да получавам по 25К++ харесвания на всяко видео и отново проверих в SocialBlade и engagement-а ми се вдигна на 11%. С това искам да кажа, че харесванията са изключително важни, ако имаше как даденото видео като събира по 300К-400К гледания поне 100К души да го харесат, но уви... :D
   
 3. webstil

  webstil Well-Known Member

  Рег.:
  Март 21, 2009
  Съобщения:
  1,744
  Харесвания:
  102
  Точки:
  63
  Да дам и аз отзив, от 1 месец ползвам Gram Multi Tool и като цяло съм доволен, ползвам Follow/ Unfollow функцията на бота, насочена към строго таргетирана аудитория в моята ниша. Тествах го на нов личен профил - за 1 месец от 100 на 2000 последователи и то общо взето активни, горе - долу по 200 лайка на снимка правя, като се има предвид че имам 8-9 снимки само до момента. Сега започвам да го използвам за развитие и на 1 бизнес профил за БГ пазар да видим как ще действа.

  И все пак още намирам тази социална мрежа за много глупава и изключително орязана откъм функции.

  Чудя се обаче дали да ползвам Proxy. При въвеждане на инстаграм профил ме пита дали искам да ползвам proxy или по-точно Port:IP, но не знам дали ще ми помогне, а и откъде да го намеря това IP?
   
 4. 4moki

  4moki Well-Known Member

  Рег.:
  Септ 7, 2015
  Съобщения:
  1,257
  Харесвания:
  231
  Точки:
  63
  Пол:
  Мъж
 5. webstil

  webstil Well-Known Member

  Рег.:
  Март 21, 2009
  Съобщения:
  1,744
  Харесвания:
  102
  Точки:
  63
  Колеги, то хубаво развиваме IG профили, ама намерих един сериозен проблем. Ако го ползваш за бизнес и получаваш съобщения с поръчки или запитвания, то НЕ МОЖЕ да се отварят тия съобщения (DM) от компютъра. Просто няма бутонче за съобщения през сайта IG.com. Чета, че трябва емулатори и приложението да си дръпна на компютъра, но няма ли по-лесен и нормален начин? Защото ще обучавам друг да го прави това и то е много тъпо измислено, въобще голяма глупост, как изобщо да правиш нещо сериозно в тая социална мрежа като всичко е за телефон.

  И нещо повече, има огромна разлика в лайковете и прегледите на снимка в зависимост от това дали я постваш от телефон или компютър, което е смешно :D
   
 6. Borisov

  Borisov Active Member

  Рег.:
  Юни 14, 2008
  Съобщения:
  409
  Харесвания:
  208
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  Може да опитате това: http://igdm.me/, пак е отеделен софтуер, ама поне е само за DMs.
  В случай, че използвате Windows 10, може да опитате и тяхната версия на Instagram, но като цяло мен не ми допада.

  Успех!
   

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice