Световно първенство - Русия 2018

Кой ще спечели Световното първенство?

  • Аржентина

    Votes: 3 7.5%
  • Бразилия

    Votes: 2 5.0%
  • Франция

    Votes: 7 17.5%
  • Германия

    Votes: 10 25.0%
  • Испания

    Votes: 6 15.0%
  • Португалия

    Votes: 0 0.0%
  • Англия

    Votes: 2 5.0%
  • Белгия

    Votes: 3 7.5%
  • Друг (посочете кой)

    Votes: 7 17.5%

  • Общо гласове
    40
Е, родолюбци сме и си гледаме нашето. Но това, че не гледам художествена гимнастика, не означава, че спортът е ташак. Просто не я коментирам, защото не разбирам. Всеки има различни интереси и това е най-нормалното нещо на този свят.

По-тъпото е, че по време на Световното е масовка и вече се е превърнало в мода, да се тагнеш, че си някъде и гледаш някой си мач. Нищо, че този мач ти е вторият за годината, а другите тагове да са "Мачкай, Кобра" и "Давай, Гришо" по веднъж в годината, като стигнат до някой голям мач. Истинският запалянко се познава по това, че ще гледа, дори и да му пуснеш Дарби Каунти - Лийдс, просто защото футболът е неговият спорт, не баскетболът, не тенисът. В тая връзка - мразя кифльоци, отиващи някъде не заради самото място или нещото, което ще се случи там, а заради тага и двете снимки, с които ще попълнят дъкфейс албума си в соц. мрежите, типичните чалгаджии.

Да си фен на някой отбор не е срамно. Живееш с него, имаш еднакви интереси с доста голяма група от хора, организират се инициативи и се събират и даряват пари по различни каузи. Ходите по мачове, калявате се със загубите, сплотявате се, намираш и нови приятелства с хора, които имат подобни на твоите интереси, помагате си. Да наречеш "хора с нулев социален живот" хора, които всяка седмица (някоя и по два пъти) са на стадиона, с приятели, образувайки 5-10-15 хилядна публика (понякога и повече) - с една единствена цел, е...
Явно доста трябва да сме изостанали в развитието си, след като предпочитаме да сме по стадионите, когато е възможно, в студ и пек, вместо да си бръснем краката на 0 и оправяме веждите по-добре и от приятелките си. Как ли предпочитаме това, пред това да тресем туловища под ритмите на заливащата ни БГ повърня, наречена поп-фолк? Не, мерси.

В момента се върти инициатива за събиране на пари за болно момче, а "подминатите от еволюцията" ще дадат някакви пари, обединявани от любимия им отбор.

Фенството е много повече от 90-те минути, които вървят по телевизията, но само който го е изпитал истински може да го потвърди. Нещо като любовта.

В края: Можеш ли да ми кажеш нещо в тази държава с по-голям електорат от фенската маса на Левски /примерно/?
 
Последно редактирано:
kpetrov Руснаците били яко изживяване? Най-големия анти-футбол беше от тяхна страна. И измислена дузпа срещу Испания. Добре, че отпаднаха!
Да, мачовете им имаха много голям заряд и бяха едни от най-интересните макар те да не са на футболното ниво на големите тимове. Дзюба - този гигант как пипа топката, Черишев сигурно е играча с най-красивите голове на Шампионата, Головин си двигна тройно цената и други играха добре, дядото за активен футбол Игнашевич игра стабилно и т.н.
 
Като цяло футбола до една или друга степен е отражение и на това какво е в държавата.
Разбира се, че това влияе много, особено за държава която не можа да направих Преход. Но и без държава ако БФС си вършеше работата можеше да се развива футбол донякъде. Няма как да има футбол без деца по площадките улиците и стадионите да ритат, без школи и без скаути, които да обикалят всяко село и паланка. Но това се възпитава и тръгва и от училище и от семейството. А ако семейството си е отделна еденица, то поне в училищата трябва да се прави нещо.
 
В училищата физическото възпитание в сведено до минимум и затова по улиците се мотат само някакви затлъстели дечурлига, зомбирани от телефони, игри, фб и други. Спортът е здраве, доказано е, но в България на мода са мързела и позьорството, затова няма да се оправим. Докато не се промени психологиата на хората ще сме на дъното...
 
За футбола сме на дъното, видя се и от Левски, и от ЦСКА, и от Славия. Само Лудогорец могат да играят в Европа, но пък имат едва 2-3 българи в състава (не че другите имат много де) :D
 
Рибата се вмирисва откъм главата. Перуки на ръководни постове - чалгарски формат на първенството, чалгарски резултати. В някои страни, в момента се играе и са в разгара на сезона си, не след края на лятната подготовка. Такъв отбор, дори да е две класи под нашите, е по-вероятно да ни бие, защото има игрова практика, по-добра сработеност и не е бил до вчера морен с двуразови тренировки и два мача за 3 месеца. След канската подготовка са като парцали, а тогава е най-важният период, през който те вече са отпаднали от Европа, а скоро сдават и титлата, та остава една купа.
Лудогорец наляха адските пари и там го няма напрежението, което те праща в Ада, ако се издъниш. Развиват си го като бизнес проект, вижда се и от ходещите по мачове, че са предимно 50+, хора, които до вчера не са гледали чак толкова усилено футбол, поради неналичието на по-голям отбор, намиращ се в техния регион. Такива отбори са докато им писне на собствениците и въобще не са мерило за нещо, което ще се предава с поколенията.
 
За футбола сме на дъното, видя се и от Левски, и от ЦСКА, и от Славия. Само Лудогорец могат да играят в Европа, но пък имат едва 2-3 българи в състава (не че другите имат много де) :D
Българите НЕ инвестират в: спорт, футбол, музика, филми, технологии, компютри, медицина и др.
Българите МАСОВО инвестират в: кръчми, барове, дискотеки, кафенета, автосалони, агенции за недвижими имоти, хотели, сутиени за по 5 лв. в ОЛХ.

С това, което казах, как очаква някой Лудогорец да включи българи в състава си? Ние нямаме школи, стадионите и треньорските ни съоръжения ги няма, има картофени ниви, дори няма тоалетна и скамейки, нямаме развитие, футболистите ни са слаботелесни чалга-олигофрени. Да ме извиняват изключенията Стоичков, Лечков, Трифон и останалите от старите, които са една шепа хора, Бербатов, Мартин Петров, Стилиян Петров, но останалите т.нар. „нови“ — са абсолютни казанджии, които по-им отива да танцуват кючек в столичната чалготека! Божинов от Ювентус стигна до Китай, и то на млада възраст. Пропадна покрай чалгата и жените. Благойка и Ивелинка, Малката Перука и тея няма дори да ги коментваме!

Децата по малкото школи, които съществуват, са същите безперспективни малки мухльовчета, които слушат чалга и се хвалят как са набили някой второкласник.

За тея, дето не вярват:
 
Отиди до Разград да видиш какво се казва бази :) Даже чужденците им завиждат ама всичко става с пари и то добре вложени, не крадени от някой спортен директор, бивше величие и не знам си какво още :)
 
ФРАНЦИИИИЯ ШАМПИОООН

ФРАНЦИИИИЯ ШАМПИОООН


ФРАНЦИИИИЯ ШАМПИОООН

ФРАНЦИИИИЯ ШАМПИОООН

ФРАНЦИИИИЯ ШАМПИОООН

Пу, пу - пепел ти на устата. :)
 
ФРАНЦИИИИЯ ШАМПИОООН

ФРАНЦИИИИЯ ШАМПИОООН


ФРАНЦИИИИЯ ШАМПИОООН

ФРАНЦИИИИЯ ШАМПИОООН

ФРАНЦИИИИЯ ШАМПИОООН
ШИ ПАДНЪТ,
 
Отиди до Разград да видиш какво се казва бази :) Даже чужденците им завиждат ама всичко става с пари и то добре вложени, не крадени от някой спортен директор, бивше величие и не знам си какво още :)
И Домуса не е чист, но знае как да си ръководи нещата.
 
И Домуса не е чист, но знае как да си ръководи нещата.

Естествено, че е мошеник. Нали той съсипа черноморския ни флот, бяха го погнали, но до там. Пак му се размина. Иначе направи страхотни бази в Лудогорец и в момента обира младежи от целия регион, като дори им предоставя пансион и доста прилична стипендия, но ги обвързва и с договор. А завода на Лудогорското пиле е нещо огромно... Влага пари, ама и знае как да ги върти.
 
Преди началото на шампионата с колеги писахме на един лист прогнози кой ще е шампиона. Аз заложих на Франция и си мисля, че те ще бият довечера.

Иначе за българския футбол, положението е потресаващо. Няма да има оправия в близките 50 години според мен. Единствения светъл лъч е Лудогорец, но хейтърите, че това бил отбор без история, без финове и т.н смятам, че много пречат на развитието му.

Реално за 10-ина години тови отбор си изгради история и успехи почти толкова славни колкото и на 100 годишните “грандове”, които който ги хване в Европа ги бие, титла не са видели от не знам си колко години. А едните не е като да нямаха няколко шанса. Отбори с милионна фенска маса нямат пари да си оправят стадионите, между другото от клубните стадиони лицензирани тази година за Европа, Лудогорец Арена има най-голям капацитет. Причината - Левски и ЦСКА са лицензирали само по 1-2 сектора които са постегнали, защото другите не отговарят на никакви изисквания на УЕФА. А на теория стадионите им са 3 пъти по-големи от този в Разград.

Иначе нивото на школите също е шокиращо. За да преминеш в младежките представителни отбори от школите в софийските, предполагам и в по-големите провинциални също е така, трябва да си плащаш, без значение дали имаш или нямаш качества, това е публична тайна.

Направило ми е впечатление и как изглеждат децата трениращи футбол. Отвратително невъзпитание, самочувствие и т.н. Не може 10-12 годишно лапе, изтупано в скъпарски анцуг, прическата направена по образ и подобие на Кристияно Роналдо, вирнало носа все едно е новият Стоичков, абе потресаваща гледка. Речника и държанието на публични места няма дапги коментирам. Онзи ден две такива пишлемета седнаха на съседната седалка в автобуса, бяха на не повече от 12 години, ама и двете носеха кафе, а като го изпиха си извадиха и по една енергийна напитка от половин литър. Сигурно баха по 30 кила с пълни гащи. Аз съм 90кг, 190 см и ако го изпия това всичкото не знам какво ще се случи с мен, ще предрусам здраво :D. По едно време едното се обади по телефона на треньора си и го излъга и за локацията и за това че има задръстване, явно закъсняваха за тренировка.

Наскоро с приятели бяхме в едно заведение за бързо хранене, да се видим, едни събратя на тия, пак по анцузи на столичен футболен клуб, на по 14-15 години, всичките надули по една електронна цигара, взеха си за ядене и отидоха в съседното заведение да пушат наргиле... Отново речта, поведението на обществено място и т.н не ми се коментира - потресаващо. Самият факт, че се тровиш със всевъзможни боклуци, а уж тренираш да станеш спортист е показателен, колко им е акъла и какви спортисти ще станат. Няма как да не попаднеш и на боксьорчета, волейболисти или разни други такива трениращи подрастващи на обществени места, ама там възпитанието, поведението, външния вид е много по приемлив, явно хората го правят от любов към спорта и имат някакви амбиции. А тия не знам защо изобщо го правят и какви успехи очакват да имат. Най-много до А окръжна аматьорска група да стигнат...

Треньорите им поне не ги ли виждат, родителите, да наложат малко дисциплина. Ама то им липсва и респект на тия от по-възрстните.

Бил съм в Разград и съм имал досег и до децата в школите там - коренно различно. Тези които не са от града живеят в ученическото общежитие в центъра на града, част от което е взето под наем от клуба и основно ремонтирано, като условията в общата част(спал съм там) са потресаващи. Много мизерно и разбито. Докато в тази на Лудогорец стаите са боядисани, обзаведени, с безжичен интернет, централно отопление и топла вода и т.н. Абе всичко необходимо. Под общежитието има стол, всички трениращи се изхранват под специална диета, различна от тази на останалите ученици, за определени деца има и индивидуални порции - ако трябва да намалят, вдигнат килограмите и т.н. Храната им - здравословна и вкусна. Децата възпитани и усмихнати, явно има дисциплина. Да колкото знам, им се изисква и успех в училище, за да могат да продължат в програмата за подготовка. Работи се професионално. Може би първите започнали преди няколко години, сега трябва да са около 20 годишни, та скоро ще ги видим по терените и в А група.

Но ако масово нещата са като в първия случай, няма как да очакваме високи спортни постижения, нито някакъв особено силен национален отбор.
 
между другото от клубните стадиони лицензирани тази година за Европа, Лудогорец Арена има най-голям капацитет. Причината - Левски и ЦСКА са лицензирали само по 1-2 сектора които са постегнали, защото другите не отговарят на никакви изисквания на УЕФА. А на теория стадионите им са 3 пъти по-големи от този в Разград.
А от къде се информира за това? По-миналата година бяха разпродадени 17К домакински билета на Левски - Марибор, как тогава стадионът е имал изискванията, а днес не? Прати линк да прочета.
 
Е, това е положението. Да им е честито, ама много ме е яд. :)
 

Горе