Съвети и мнения как да успея :)

prophet

Active Member
Здравейте на всички!

Предстои най-важния избор в живота ми, и трябва да избера какъв да бъде той. Има няколко начини да протече -
Да се запиша да уча, или да работя в чужбина ( но без висше няма да ме наемат на хубава и дохоносна работа).
Прегледах много теми от форума, видях как Blinky и още един потребител ( вероятно и много други ) са променили живота на
момче, което е доставяло пици, а сега има някакъв свой бизнес. Та, реших да пусна темата, да чуя вапите мнение, понеже сте се
сблъсквали с този случай и бихте ми дали много добри съвети. Преди цъках ptc сайтове, гледах разни реклами реално за едното нищо.
Печелиш едно нищо накрая на месеца, не можеш да си покриеш интернета... Сега има 1-2 сайта, които пак месечно правят по 10-15 лв общо
и ги правя, понеже да идва някаква сума накрая на месеца, по-добре е от нищото.. Не съм от хората, които харчат и мрънкват за всяко нещо,
което тяхните не купят, обичам да си събирам пари и да си купя нещо, което ми трябва, не една бутилка бира и до там. :)

Ако може да ми предложите идея, чрез която в началото да печеля по 50лв + , а след време примерно да стане 300лв + Знам, че на думи е лесно,
по-важна е работата за да има успех. Мислех си за направата на сайт за фитнес статии, тренировки и т.н. или направата на онлайн магазин ( часовници, телефони).
Кое би ми било по-лесно, и колко пари трябва да имам за да започна? Ако трябва ще се хвана на работа за 500-600 лв и после ще ги вкарам в тази сфера, не искам да
работя цял живот за 600 лв , а другите да печелят по 6 00000 от гърба на мен и другите работници. Имам умение да инсталирам онлайн магазин с cms, безплатна или купена тема
, но си нямам на идея как става поръчването на продуктите, нещо като дропшипинг ли е и т.н. Дали има печалба примерно в магазин за часовници?
Трябва ми и реклама, която ме посъветваха да си купя фб страница с около 15-20 к фенове, и по този начин да рекламирам. Като гледам във фейсбук има много такива страници,
и много коментари, че искат да поръчат.
Ако не стане с тези две идеи, имам някакви умение при андроид смартфоните, и PC услуги. Лесно е примерно да преинсталираш и да вземеш едни 10 лв за такава лесна работа.
Винаги съм искал да имам нещо като офис и да поправям телефони, и дори компютри, но там вероятно трябва да имам диплома, не че тя те прави "сръчен".
Не знам какво друго да кажа, текста стана леко дълъг, надявам се, че ще има хора, които да ми дадат съвет и да ми помогнат да успея, знам, че всичко зависи от мен
но без да знам как стават нещата, няма да постигна нищо. Е, приятно четене и лек и дохоносен ден на всички!
 
Опитваш докато ти тръгне някъде , едва ли някой може да ти каже точната печеливша стратегия , защото при един работи , при друг не. Важното е да не се отказваш и да опитваш - все някъде ще видиш по-голям приход и тогава насочи енергията си там . Гледай да не се заробваш с заеми защото не всяко начинание е печелившо , по пътя към успеха всеки е претърпял и загуби , но е важното да продължаваш и да не се отказваш.
Начини да печелиш в интернет има безброй , важно е обаче кое ще проработи при теб.
 
Като начало, спри да мислиш само за парите, а се концентрирай върху това, което ти харесва да вършиш - учи и се развивай в него. Може да започнеш работа, за да имаш някакви доходи и да заделяш от тях, за да инвестираш в нещо след време. Няма да стане толкова бързо, колкото си мислиш, трябва да мине време и е много важно да ти харесва това, което правиш, защото в противен случай няма да имаш никаква мотивация да се развиваш и ще се откажеш.
 
Като начало, спри да мислиш само за парите, а се концентрирай върху това, което ти харесва да вършиш - учи и се развивай в него.

Харесват ми както казах компютрите и телефоните. Мога да правя неща, които хората искат по над 30+ лв Но за да уча точно това, трябва да е в голям град, а там как ще стане без доходи? Квартира, храна, интернет ? Ще кажете да работя, но за да работя трябва да е нещо по 4 часа, понеже няма да има време и за учене и работа. Мисълта ми беше, че хора, които нямат висше днес имат много стабилни доходи. Висшето не е толкова важно, колкото дали теб те бива в тази среда.
 
Аз под учене въобще нямам предвид Висше, това е само един документ. Може да го имаш и пак нищо да не знаеш. Под учене имам предвид да учиш, да се усъвършенстваш и развиваш в това, което искаш.
 
Ученето не се изразява само в ходене на лекции в университет/колеж. Особено за интернет има толкова начини да се научиш. Подкрепям също така мнението на @mvmrik . Ако пък се насочиш към учебно заведения се хващаш на някаква работа, колкото да покриваш разходите и залягаш над книгите. Предполагам имаш и роднини, които могат да ти помогнат в начинанието ти, след като им обясниш какво искаш да правиш в живота.
 
не искам да
работя цял живот за 600 лв , а другите
Поне едно висше образование трябва да имаш. И минимум два чужди езика.
Големите пари се правят с наети работници. Колкото повече работника имаш, толкова повече пари ще ти идват.
За да имаш работници, трябва да имаш знания. И сам да работиш, пак ти трябват знания.
От сервиз за телефони и компютри (и подобни) някой месец може да изкараш прилична сума, а следващия да се чудиш как да платиш наема.
Онлайн магазин се прави лесно, но хем трябва да имаш фирма и съответните разходи, хем не се знае дали от теб става търговец.
 
не искам да
работя цял живот за 600 лв
Относно тази мисъл. Ами я си представи, че всички започнат да искат 5 цифрени суми. Няма как да стане. Само най-находчивите успяват. Аз не съм от тях де, но обичам това което работя и това напълно ме удовлетворява. Единственото бездънно нещо е човешкото око.
 
Относно тази мисъл. Ами я си представи, че всички започнат да искат 5 цифрени суми. Няма как да стане. Само най-находчивите успяват. Аз не съм от тях де, но обичам това което работя и това напълно ме удовлетворява. Единственото бездънно нещо е човешкото око.

Нещо напълно нормално е да работиш за тези пари като имаш средно, има и работа за по 50-60 лв на ден, но те спукват от физическа работа... А така не можем да издържим много. Иначе с тази мисъл исках да кажа, че има хора, които започват да работят за 600 лв и така 20-30 години.. Така до никъде се стига, ако нямаш твой си дом, а си на квартира + сметки.
Може и да предложите нещо друго, освен онлайн магазин или сайт. Аз за тези 2 неща се сетих и написах.
 
Ако трябва ще се хвана на работа за 500-600 лв и после ще ги вкарам в тази сфера, не искам да
работя цял живот за 600 лв , а другите да печелят по 6 00000 от гърба на мен и другите работници. !

Всеки започва от някъде. Никой не те кара да седиш на тази заплата цял живот. С подобряване на уменията ти, знанията ще се подобрява и заплащането което ще получаваш. Проблемът на днешната младеж е именно това. Искат всичко сега, веднага ако може на 2-3к чисто да почнат. Не става така, освен ако вуйчо ти нее владика :)
Аз лично съм взимал и на половината на това когато започнах първата си работа на 16 години... Няма лошо да искаш да изкарваш повече, но никой няма да ти ги даде тия пари ей така. Някой по-горе бе написал да спреш да мислиш за парите и да помислиш с какво ти ахресва да се занимаваш. Това твърдение го намирам за най-точния съвет. Като си малък работиш за знания, после почваш за пари и знания да работиш, след като имаш по-малко и от двете почваш да работиш за името си (престиж). След това парите сами идват при теб.
 
Съгласен съм с почти всичко от написано по-горе, но искам да направя една вметка. Гледам, че говориш за афилиейт/дропшипинг сайтове, ФБ страници и т.н. Макар че тези дейности са сред най-разискваните във форума, определено не са единствените начини да се печели и не са за всеки. Предлагам ти като вариант да пробваш с офлайн бизнес в ИТ сектора (който далеч не се изчерпва със софтуерните компании). Повечето дейности там са със страхотни марджини, а и невинаги е задължително да имаш много голям начален капитал. Но за да вземеш, трябва първо да дадеш, а щом нямаш голям капитал, ще трябва да жертваш друго - времето си. Бъди готов да бачкаш по 12+ часа всеки ден. :) Така са започнали повечето бизнесмени. Евентуално след година бачкане може и да потръгне.

Та ако това ти се струва подходящо за теб, си намираш работа в някоя ИТ фирма (преди да кандидатстваш е добре да се поровиш и да им разгледаш дейността и финансовите отчети, за да придобиеш представа за бизнеса от оперативна и финансова гледна точка). След като си вече на работа при тях, разучаваш всички аспекти на бизнеса им и индустрията, в която работят. След това, ако решиш, че имаш достатъчно средства и умения, започваш свой бизнес в тази индустрия.

Обаче имай предвид, че за да го реализираш това, трябва да имаш доста силна причина да успееш (парите не са такава), в противен случай ще се провалиш.
 
Винаги съм искал да имам нещо като офис и да поправям телефони, и дори компютри, но там вероятно трябва да имам диплома, не че тя те прави "сръчен".

Човекът, който ми поправя компютъра (софтуер и хардуер) е счетоводител по образование, но пък е бог на компютрите - проверено и доказано не само от мен. Основната му дейност в момента е Еконт (държи офиса в най-близкия град), но такива като мен продължават да му досаждат за ремонт на лаптопи и PC и човекът се съгласява, въпреки че официално е прекратил тази дейност. Ако си добър сами ще идват при теб, така че дерзай и не мисли за дипломата. В този случай винаги припомням разказа ''Клисарят'' на Съмърсет Моъм. ;)
 
Как па така никой не спомена универсалната и РАБОТЕЩА за БеГе формула - гъзолизанието и лизаролапачеството :D

Ноо светски ще ми дойдете нещо... почвате да ставате меко казано съмнителни :D
 
Колкото до това с компютрите - Можеш да припечелиш, но определено трябва да имаш офис, или сервиз, понеже ако се настаниш в нов град и не познаваш никого, следователно няма как да знаят, че ти можеш да поправяш компютри. Но пък както казахте, днес може да има 10 компютъра да се поправят, утре може и да няма. Вдигнат ти наема на сервиза, нямаш пари да го платиш и утре какво става... До там... Въпреки, че има много хора, които ходят по адреси или пък приемат компютрите в тях и така ги правят, но ти трябва реклама за да знаят все пак хората, че предлагаш тази услуга... Ако нямаш сервиз, може да използваш това като втора работа. Обаче идващата година, ако не се запиша, ще трябва да работя, да припечеля някой лев и да се опитам да ги вложа в нещо, но в какво е въпросът. Имам познат, който ходи да кара рикша във Франция, и му давали по 3-4 к български пари, което не е никак зле. Ако знае в какво да ги вложи, може да не заминава всяка година да работи там, а да си има тук бизнес, все пак няма нищо по-хубаво от родината. Единственото, което се сещам в момента, в което да не влагаш пари е да правиш магазини, сайтове и така. Там се искат знания, а не влагане на пари.
 
Да кара рикша във Франция??? Това не допусках, че съществува все още в Азия, пък камо ли във Франция. Значи е по-доходоносно да си впрегатно животно, отколкото вишист?! :D:D:D
 
Явно, работата била за няколко месеца. Даже момчето само си прави рикшата, бус си взе и с него пътува до там. Има и други, които ходят да работят същото, но работят явно за някого или взимат рикша под наем.
 
Ако трябва ще се хвана на работа за 500-600 лв и после ще ги вкарам в тази сфера, не искам да
работя цял живот за 600 лв
!

Не си мисли, че ако започнеш да работиш за 600лв и цял живот ще го правиш. Ти започни сега, ако трябва и на 420, но започни. Събери някакви пари, защото е едно да имаш някаква сума за старт на каквото и да било, друго е и да нямаш пукнат лев. Въпрос на психика е просто. Не може веднага със собственият бизнес и големите пари. Всички успели хора са били общи работници
 
Естествено, че всеки е работил общ работник, за да събере някаква сума. Аз не искам да ставам богат, някой да не ме обърка с това. Ако тук, където живея сега вземам на ден 30 лв да кажем ме устройват напълно, понеже не плащам за нищо, но и не искам много. :) То ще работиш, ще събереш за месеци, година, но нямам си и на идея в какво да вложа, дали ще е успешно, и дали има смисъл в това като цяло.
 
Здравей и от мен.

Както е редно да питам и аз...какво те влече? Какво искаш да правиш? Не започвай с това,че трябва да се прави нещо...колкото да се изкарват пари, защото това те бута към много неправилни решение. В общи линии продукта / услугата ти ще решава проблеми.И това ще е напълно нормално.Това е печеливша стратегия. Да правиш нещо, за да се прави нещо не е правилна стратегия. ;)

Така,аз почвам така....замисли се с какво ти се занимава като начало. Какво ти се отдава? В какво си готов да инвестираш? Колко? За всеки формулата е различна и знаеш ли защо? Защото хората са различни - при всеки работи различно.Едните ще имат успехи със сайт за риболовни принадлежности и магазин към него....за други - онлайн уроци по билярд.....трети афилиейт маркетинг на софтуерни продукти и така...

Дай ни повече инфо за себе си.:)
 
Това да не ти е сайт за запознанства :D Я по-добре сложи малко повече имотиконки, че тия са супер трагични :D:D:D
 

Горе