Paypal Verified - Стъпка по стъпка

Дискусията в 'Разплащателни Системи' стартирана от a4kata, Май 13, 2009.

 1. rombeca

  rombeca Active Member

  Рег.:
  Ноем 9, 2010
  Съобщения:
  954
  Харесвания:
  213
  Точки:
  43
  Да получаваш пари и да плащаш с минимални (или никакви) такси,
   
 2. ¦•••SHERIFA•••¦

  ¦•••SHERIFA•••¦ Well-Known Member

  Рег.:
  Окт 1, 2010
  Съобщения:
  1,710
  Харесвания:
  399
  Точки:
  83
  Да започнеш бизнес през PP, получавайки кинтите си там, от там и в bank acc чрез картата си. Т.е. лека-полека да спреш да мислиш за „работа“ като нещо „offline“. По-нататък дори и да спреш да „ходиш на работа навън“, ще бъде излишно действие, печелейки достатъчно кинти от онлайн бизнес, където каквото продаваш, получавайки ги като кинти в PP.

  Или разбира се да продължиш текущата политика на „наемен работник“ и само да харчиш кинти през PP. Пак си е вариант, но не се възползваш от пълните възможности на системата така, а само на 20-30% от нея да речем.
   
 3. AseasRoa

  AseasRoa Well-Known Member

  Рег.:
  Юни 22, 2014
  Съобщения:
  943
  Харесвания:
  312
  Точки:
  63
  Можеш да си следиш наличностите през сайта на банката, казват му интернет банкиране.
  В PayPal имаш друга наличност. Някой може да ти изпрати пари в PayPal и ще ги виждаш само там, те няма да са в банката. PayPal изглежда подобно на банка, но се занимава само с разплащания. Няма заеми, депозити, лихви и т.н. Прехвърлят се числа от един акаунт на друг, или пък между акаунтите и банките към които са им картите. Плащанията стават по-лесно и са по-сигурни с PayPal, иначе хората щяха да си пишат данните на картите при всяко плащане, а и постоянно щяха да са жертви на измамнически сайтове
   
 4. JK Style

  JK Style New Member

  Рег.:
  Ян 10, 2017
  Съобщения:
  5
  Харесвания:
  0
  Точки:
  1
  Пол:
  Жена
  Принципно знам, че се използва за онлайн търговията, но ми беше чудно дали играе роля на е-банкиране. Едно не мога да схвана - как се пращат пари, без да пише колко имаш в наличност или се предполага, че ти си знаеш? И друго - когато получиш пари през PayPal, директно ли постъпват в картата ти /т.е. можеш да си ги дръпнеш веднага/ или трябва да натиснеш нещо?
   
 5. AseasRoa

  AseasRoa Well-Known Member

  Рег.:
  Юни 22, 2014
  Съобщения:
  943
  Харесвания:
  312
  Точки:
  63
  Ако имаш пари в системата на PayPal, те могат да се пращат на друг PayPal потребител и пристигат при него веднага. PayPal и твоята банка са различни неща. Те си комуникират зад завесите, но не са едно и също нещо и не са непременно приятели. Вероятно би било проблем със сигурността ако PayPal знаеше наличностите на всичките си клиенти. И понеже само говориш за наличности... в картата ти няма наличност, наличността е в банковата сметка, а картата просто е вързана за нея.

  Не знам много за плащанията, май си тегли от картата ако няма достатъчни... винаги можеш да пробваш това. Каквото постъпва в PayPal си стои в тяхната система. За да изпратиш средствата към твоята банка трябва да натиснеш няколко неща, да ти вземат таксичка (и при PayPal и при банката) и да изчакаш 2-3 дена докато паричките кацнат по сметката ти в банката.
   
 6. Rabin

  Rabin Well-Known Member

  Рег.:
  Ноем 30, 2013
  Съобщения:
  1,232
  Харесвания:
  65
  Точки:
  48
  Място:
  София

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice