Paypal Verified - Стъпка по стъпка

Аааха...

А сега още по-тъп въпрос :D След като не мога да следя дефакто нищо по картата през PayPal, то каква му е функциалността?

Да получаваш пари и да плащаш с минимални (или никакви) такси,
 
Да започнеш бизнес през PP, получавайки кинтите си там, от там и в bank acc чрез картата си. Т.е. лека-полека да спреш да мислиш за „работа“ като нещо „offline“. По-нататък дори и да спреш да „ходиш на работа навън“, ще бъде излишно действие, печелейки достатъчно кинти от онлайн бизнес, където каквото продаваш, получавайки ги като кинти в PP.

Или разбира се да продължиш текущата политика на „наемен работник“ и само да харчиш кинти през PP. Пак си е вариант, но не се възползваш от пълните възможности на системата така, а само на 20-30% от нея да речем.
 
Можеш да си следиш наличностите през сайта на банката, казват му интернет банкиране.
В PayPal имаш друга наличност. Някой може да ти изпрати пари в PayPal и ще ги виждаш само там, те няма да са в банката. PayPal изглежда подобно на банка, но се занимава само с разплащания. Няма заеми, депозити, лихви и т.н. Прехвърлят се числа от един акаунт на друг, или пък между акаунтите и банките към които са им картите. Плащанията стават по-лесно и са по-сигурни с PayPal, иначе хората щяха да си пишат данните на картите при всяко плащане, а и постоянно щяха да са жертви на измамнически сайтове
 
Принципно знам, че се използва за онлайн търговията, но ми беше чудно дали играе роля на е-банкиране. Едно не мога да схвана - как се пращат пари, без да пише колко имаш в наличност или се предполага, че ти си знаеш? И друго - когато получиш пари през PayPal, директно ли постъпват в картата ти /т.е. можеш да си ги дръпнеш веднага/ или трябва да натиснеш нещо?
 
Ако имаш пари в системата на PayPal, те могат да се пращат на друг PayPal потребител и пристигат при него веднага. PayPal и твоята банка са различни неща. Те си комуникират зад завесите, но не са едно и също нещо и не са непременно приятели. Вероятно би било проблем със сигурността ако PayPal знаеше наличностите на всичките си клиенти. И понеже само говориш за наличности... в картата ти няма наличност, наличността е в банковата сметка, а картата просто е вързана за нея.

Не знам много за плащанията, май си тегли от картата ако няма достатъчни... винаги можеш да пробваш това. Каквото постъпва в PayPal си стои в тяхната система. За да изпратиш средствата към твоята банка трябва да натиснеш няколко неща, да ти вземат таксичка (и при PayPal и при банката) и да изчакаш 2-3 дена докато паричките кацнат по сметката ти в банката.
 
Искам да попитам по-запознатите с пейпал и прехвърлянето на $ към бг банка. Братовчед ми сподели, че има 50к евро, натрупани през годините от рекламни компании, продажби на домейни и сайтове. Какво следва ако реши да ги прехвърля към спестовна сметка към банката си? Мисля си, че ще има голяма драма за толкова пари... Най-малкото трябва да ги докаже - това е ясно, но нататък някой запознат ли е какво следва ?
 
Да. Трябва да ги изсветли както се казва. След кое какво следва? Ще е нужно да си ги свали на сметката, след което в данъчната декларация да ги впише, и следователно да плати данък върху тях, за да няма никакви проблеми. Но според мен е редно преди това да се консултира със счетоводител, защото те ще дадат много по-професионално мнение по въпроса. Определено нека потърси варианти от професионалист в областта. Кадърен счетоводител ще му реши бързо въпроса. Не е хубаво да се рискува, като може да не се. :)
 
Последно редактирано:
Значи аз поне да не се притеснявам с моите жълти стотинки... :D Иначе аз си мисля, че ще бере ядове, защото ще попадне върху радара на финансовия контрол. Данъците ще си ги плати, надявам се, ама не ме слуша особено ,а да ти влязат толкова пари в сметката ... не сме много нормална държава, но той си знае. Ще му скрийншотна и твоето мнение, за да прецени.
 
Доколкото знам Револют са на територията на ЕС и снасят инфо на данъчните...

Аз с револют имах големи драми и то за супер дребни суми - 100-200 лв. Искаха да им докажа произход на тези пари и да покажа данъчната си декларация :)
 

Горе