ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Точно това те прави некоректен и несериозен. Изборът ти е кофти, което говори и за кофти отношения с теб при евентуални бизнес отношения.


Е, сега.... хем звъни, пък не вдигате и пише, но не отговаряте - хем не се е обадил.
Още повече, не виждам логика в това да игнорираш длъжник. Най-малкото ще си кажеш ''а, тоя най-после ще даде парите.''


Така явно има някакво неразбирателство за това ще обясня много подробно.

Януари месец се свързваме с човека. Показва ми 2 сайта, един за обяви и един за компаньонки. Казах му че не искам да се занимавам със сайта за компаньонки. Хем трудно се намират линкове, хем нишата не ме кефи. Остана сайта за обяви. Общо взето общи приказки (има лог качен може да го погледнете). Края на януари месец се виждаме и се разбираме че ще работим, но той казва че иска да сменя домейна. Това се случва по време на среща между мен, Талов, него и жена му. Разбрахме се първо да смени домейна и да погледне кои категории ще му носят повече пари за да не се хвърля на думата обяви, а да търсим лонг тейлове. Каза че преди това върху стария домеййн е работил някой от форума който за над 1000 лева му е направил само 30-тина линка от артикъл директории и е нямало никакъв ефект. Освен това оправихме и няколко бъга по онпейджа му (например текста в дъното на всяка категория излизаше на всяка страница) (той си ги оправя де, аз не съм програмист, той си е писал цялата система). Прати ми линк да гледам най-вървежните категории в olx където хората пращат СМС-и и ми прати списък със категориите в alo.bg всяка категория колко платени обяви има.

След това, аз не бях в страната той ми е писал 3-4 пъти (началото на февруари месец). През това време той ме е махнал от скайп.

Свързваме се пак, предимно общи приказки... основно за избора на домейн. Разбрахме че е решил да брандира и му трябва уникално име. Разбрахме че просто ще смени домейна и системата ще остане същата + базата данни. Казах му че трябва да си направи редирект, че ще загуби част от органичния трафик който има до момента - до тук всичко изяснено и безплатно!

След това ми прати един списък с 30-тина домейна свободни за регистриране и му казах кои според мен са ок, Талов също имаше фаворити които бяха различни. Да подчертая че става дума за нови домейни без история.

Избра си човека домейн, плати го и почнахме да се разбираме за 2-ра среща. Това се случва на 13-ти февруари и той казва че за 5-6 дена няма да е в софия за това срещата ще е по-късно.

Март месец отново се свързваме, тук трябва да вметна че отново ми е писал 10 дена без да му отговоря, но бях болен. Казах му го това и продължихме да отговаряме въпросната 2ра среща. На 11-ти март се разбираме за след 2 дена, по несъобразителност от моя страна се пада точно 13-ти март - рожденния ми ден. Писах му да я отложим за 14-ти март - съгласи се.

И тук вече почва всичко. На 14 рано сутринта го питам за потвърждение - потвърждава за 12:30 на обяд. Разговора се провежда в 9:40 сутринта. Обаче преди 12:00 ми звъни по телефона да ми каже че няма да може да дойде имал проблем с колата. Ок случва се! Обаче ми казва че ще заминава за морето дали може да започнем по-бързо с оптимизацията за да не се губи време. Казах ОК и му казах да ми прати всичко което е правено по сайта от предния човек (за него спомена на 1-та среща).

Същия ден в 16:20 ми праща файловете от предното момче (преди това никъде в скайп не сме говорили да ми ги праща, това се случва по телефона!). Аз решавам че е сериозен и почвам да преглеждам какво има да се оправя по онпейджа, понеже се чувствам гузно за 1-та провалена среща (все пак е човек с здравословни проблеми) и решавам да задвижим нещата без да съм предполагал че няма да плати. А дори и да не плати не е болка за умиране, така или иначе и по-рано (още февруари) оправяхме неща по сайта. Няма да е нито първия нито последния на който съм помагал безвъзмездно в този форум.

Следват 10-тина дена писане по скайп за проблеми по сайта. Тогава обаче ми се разболява детето на 4 месеца и половина, съответно заебавам всичко и тръгвам по доктори (тука мога да приложа над 10 епикризи за малката от над 5 болници в София - 1-ва градска, Исул, Детска болница, Кардиологичната, Токуда и 14-то ДКЦ от УНГ. През цялото това време съм кръстосвал София като луд. В крайна сметка малката влезна в болница и ми остана свободно време защото придружител и беше майка и. Сядам на компютъра (минали са 3-4 дена) и гледам че отново ме е премахнал от скайп. Писал ми 2 пъти, не съм му отговорил и ме е махнал. Казвам си много зор, нищо не съм изгубил.

След това април ми е писал във форума (не съм го прочел съобщението защото не съм влизал от месец). Писал ми е и по скайп, и все "Искам да те питам нещо", "Защо не ми отговаряш", "Пак ли ще пия студена вода"... Никъде не споменава дадени пари или каквото и да било такова.

Не съм му отговарял по скайп защото ме ядосах че ме е блокирал след всичко което сме направили без да даде и една стотинка. Ощетения във случая сме аз и Талов. Има някаква свършена работа но никакви пари не са давани.

Както казах по-горе не ми е зор за това че съм си изгубил 4-5 часа и 10 лева за статии. Реших да не се занимавам с човека и до там.

3 месеца по-късно цъфва във форума и пише тази тема. От там на сетне можете да проследите хронологията.

Не казвам че съм на 100% прав, имам вина за липсата на комуникация, но пари не е давал!!!!!

А това дето го направи днеска да ми иска 10К лева за да потули случая вече преля чашата!
 
От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

И пак казвам, човека днес ми звъня и ми поиска 10 000 лева за да се потули всичко иначе щял да ни съсипе имената та даже и физиономиите понеже имал снимки. След това свали на 5000 и ни даде срок 1 седмица! За 4-ти път го обвинявам публично в изнудване а не каза нито 1 дума по този въпрос!
 
Re: От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Отбягвам да пиша по спам и интригантски теми, но едно от нещата, които най-много мразя и реагирам изключително остро е клеветата, а това тук си е класически пример за такава. Не знам изобщо защо се води спор като няма абсолютно никакви доказателства на обвинителя към потърпевшите.

Ами и аз преди месец се видях с Blinky в центъра на София и говорихме за един WordPress проект, за който предварително му заплатих на място 1000лв, обаче и досега не е свършил никаква работа! Искам да се самобанне веднага, нищо че нямам договор, скайп хронология, телефонен запис, свидетели или каквото и да е друго доказателство. Просто ми вярвайте, той държи този форум и има тази висока репутация, за да мами по-лесно хората!

Точно подобен е и този сценарий. Ако пък наистина изпълнителите са тези, които лъжат, значи възложителят може да се сърди единствено и само на себе си, че не знае как се прави бизнес. И вместо достойно да анализира грешката си и да пие една студена вода, решава да се излага публично във форума като дава безпочвени обвинения и да разберат всички що за пишман бизнесмен е.

Не съм адвокат, но доколкото съм запознат със законите на България, ако някой те обвини в нещо и няма доказателства, автоматично той става обвиняем в "Клевета" и си понася наказанието. Според мен така трява да се постъпи и в тази ситуация.
 
От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Да, и аз мисля, че разводнихме темата и планирам да не се включвам повече, но не мога да се съглася с твоето виждане и ще изложа своите аргументи, понеже се обръщаш лично към мен - това за тези, които ще ревнат, че ''се правим на духовити''.
Първо: Едната страна твърди, че сделката е подкрепена с плащане, така че не можем с лека ръка да твърдим, че е имало взаимно съгласие уговорката за съвместна работа да отпадне. Още повече, едната страна търси настойчиво другата, което също доказва, че няма ясно и категорично разтрогната сделка за съвместна работа.

Второ: Сериозността на Чокоев заминава директно във WC-то, когато отказва да постъпи коректно и да увери вербално или епистоларно клиенат си, че няма да работи повече с него.
Макар и да не го отчита, като грешка, фактът, че на Чокоев му се налага сега да се занимава с глупости, да дава обяснения на сульо и пульо и да изнася информация, постъпвайки неетично, доказва на практика, че е постъпил глупаво. Дано си вземе поука и следващия път, като реши да отсвири клиент, да има уважението и да му го каже директно.
Игнорирането на живо човешко същество е обидно - разберете, че не се постъпва така с хората. По-малко време отнема да вдигнеш телефона и да кажеш ясно как стоят нещата, отколкото да мишкуваш и после да се налага да се обясняваш пред народния съд на Предприемач.ком :)

Тези мнения са по темата, защото помагат на някой, който иска да си изясни логически нещата.

Клиент е човек, който е дал пари. За даване на пари не се намериха доказателства. Значи няма клиент. Т.е. chokoev няма задължението да обяснява защо се отказва, не желанието да комуникира е достатъчно, както за да върнеш продукт от онлайн магазин не е необходимо да се обясняваш.

Живота ни сблъсква със ситуации извън контрола ни. Това не ни прави нас глупави. Нито chokoev е бил глупав, нито ти си глупава за това, че се разправя с uphero и четохме и вашата драма. Това са неща, които се случват на всеки и не можеш да се предпазиш от тях.
 
От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Ами и аз преди месец се видях с Blinky в центъра на София и говорихме за един WordPress проект, за който предварително му заплатих на място 1000лв, обаче и досега не е свършил никаква работа! Искам да се самобанне веднага, нищо че нямам договор, скайп хронология, телефонен запис, свидетели или каквото и да е друго доказателство. Просто ми вярвайте, той държи този форум и има тази висока репутация, за да мами по-лесно хората!
Нормално е да те измами, все пак, памперсите са скъпо нещо :lol:
 
От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Казах, че няма да пиша, но това наистина ме изкара извън нерви.

И пак казвам, човека днес ми звъня и ми поиска 10 000 лева за да се потули всичко иначе щял да ни съсипе имената та даже и физиономиите понеже имал снимки. След това свали на 5000 и ни даде срок 1 седмица! За 4-ти път го обвинявам публично в изнудване а не каза нито 1 дума по този въпрос!

Направил съм скрийншот на страницата и утре ще се опитам да си потърся правата си в полицията.

Незнам доколко е валидно това като доказателство, но ще опитам.

Ако аз бях лъжец, мутра, сводник, телефонен терорист и незнам си още какво, защо не твърдя че съм дал пари на Талов? Би трябвало да твърдя че и на него съм дал пари? Нали и двамата ви изнудвам и заплашвам?
Къде е логиката да твърдя от самото начало че не съм давал на Талов пари?

Ето снимка на хисторито ми с Талов. http://nox.bg/seo/talov.png . Забележете пиша му на Вие

Винаги съм знаел че рано или късно човек сам се оплита в лъжите си.

Всяки мислещ човек може да си направи извода че лъжеш.
 
От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Тези мнения са по темата, защото помагат на някой, който иска да си изясни логически нещата.

Клиент е човек, който е дал пари. За даване на пари не се намериха доказателства. Значи няма клиент. Т.е. chokoev няма задължението да обяснява защо се отказва, не желанието да комуникира е достатъчно, както за да върнеш продукт от онлайн магазин не е необходимо да се обясняваш.

Живота ни сблъсква със ситуации извън контрола ни. Това не ни прави нас глупави. Нито chokoev е бил глупав, нито ти си глупава за това, че се разправя с uphero и четохме и вашата драма. Това са неща, които се случват на всеки и не можеш да се предпазиш от тях.

С ъпхиро се разправям за удоволствие и за да упражнявам вроденото си чувство за справедливост. Обижда и нагрубява хората - давам му неговото лекарство. :)

Относно термина ''клиент'' имаме много различни виждания. По твоята логика всеки, който влезе в магазин може да бъде псуван и замерян с домати, докато не плати на касата - после вече сме вежливи, така ли. Тук стои най-вече етичен, а не юридичски казус, защото клиентът можеше и да стане клиент ако беше получил отговор от Чокоев или Талов.
Наистина ли не виждаш, че цялата драма тръгва от там - човекът пише, звъни...пише - отговор няма. Ядосва се и премахва Чокоев от скайп. Чокоев на свой ред се ядосва и отсвирва клиента без да му го каже. Насъбира се злоба - хората сме егоцентрични същества и се обиждаме, когато ни игнорират толкова грубо. Линукса няма вина за това, че се е ядосал и е премахнал Чокоев от скайп - откъде да знае, че детето му е било болно, а преди това е бил в чужбина.
Чокоев също не е виновен за това, че детенцето се е разболяло, но ако беше отговорил човешки цялата драма нямаше да я има.
Драмата на бг бизнеса се състои в това, че всеки вижда само личните си човешки проблеми, а не вижда, че индивида срещу него също е човек и се нуждае от човешко отношение.

п.с. На лична кореспонденция пожелах на Чокоев драмата да приключи с въможно най-малко лоши последствия за тях - правя го и тук. Дано всеки си вземе поука от тази история и не повтаря грешките, които и двете страни са допуснали.
За мен тази тема беше приятно развлечение в паузата, докато поработвах - демек сеир. :) За главните действащи лица - едва ли...
 
От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Драмата на бг бизнеса се състои в това, че всеки вижда само личните си човешки проблеми, а не вижда, че индивида срещу него също е човек и се нуждае от човешко отношение.
Ше си посегна.

Абе линукс, от тия скрийншот ЯСНО си личи, че пари не си давал. Що се правиш на луд, не знам?
 
От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Определено темата събра половината форум :) Та и аз се зачетох. Моето мнение е , че пари без никаква следа не се дават... колко лесно би било да се представи бележка от Еконт с наредения превод... или банково извлечение и IBAN..... но така на ръка... всяка една от страните може да лъже, защото е невъзможно доказването или отричането на дадено действие , за което няма никакви доказателства....
 
От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Цитат от следното мнение в тази тема:

Аз също изпатих от СЕО специалист. 5 месеца един ме лъга и накрая ми каза: ми не съм сметнал правилно. Резултати няма, и пари няма.....
....
И със сигурност ще искам някаква гаранция за парите, вложени в СЕО.

След като веднъж си се опарил, защо не поиска (предварителна) гаранция за "тази 1 година с 400 лв месечно от двамата младежи" ?
 
Re: От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Така и така се събра форума :) кога ще правим форумна сбирка хаха :)

Така, това го имаме в плановете си за след лятото, но ще го коментираме по натам. Да решим сега проблема с тия 400 лева и 20рата среща. :)
 
От: Re: От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Така, това го имаме в плановете си за след лятото, но ще го коментираме по натам. Да решим сега проблема с тия 400 лева и 20рата среща. :)
Срещата да е по средата да няма сърдити. Казанлък да кажем?
 
От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

@nandibandi, пак не си в час и нищо не си следила. Враждата ти с @uphero нещо ти е промила мозъка... @linuxa e за бан. Няма никакви доказателства и хвърля обвинения безпочвено. Не може човек 5 месеца да не си търси правата и да не пита какво се случва с парите му. Айде слагайте му бана и да се приключва, че много локуми се разтегнаха, всичко е ясно, Талов и Зиков не са мошеници на дребно и за някакви кирливи 200 лв. на човек няма да си рискуват името и репутацията. А @krakatau си хейтва, защото се махнаха от фирмата му, което си беше напълно логично. Айде със здраве :)
 
От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

@nandibandi, пак не си в час и нищо не си следила. Враждата ти с @uphero нещо ти е промила мозъка... @linuxa e за бан. Няма никакви доказателства и хвърля обвинения безпочвено. Не може човек 5 месеца да не си търси правата и да не пита какво се случва с парите му. Айде слагайте му бана и да се приключва, че много локуми се разтегнаха, всичко е ясно, Талов и Зиков не са мошеници на дребно и за някакви кирливи 200 лв. на човек няма да си рискуват името и репутацията. А @krakatau си хейтва, защото се махнаха от фирмата му, което си беше напълно логично. Айде със здраве :)


Не знам нищо за враждата между nandibandi и uphero. Както по-рано бе бях влизал във форума от поне 3 месеца.
linuxa няма изобщо да го коментирам.
krakatau като цяло има труден изказ но си е такъв. Вярно е че аз и Талов работихме при него, всъщност там се запознахме. Вярно е, че в момента не сме в идеални отношения. И ние криви и той крив, какво да се прави... Според мен с него нещата рано или късно ще се наредят. Както няма вечни приятели, а има вечни интереси, така е и със враговете.
 
От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Случая много лесно може да се изясни.
Ако наистина е имало обаждане за изнудване, се подава една жалба в полиция, след което те ще изискат записите от разговорите и всичко ще се изясни. А това, че caller ID e бил скрит е най-малкия проблем
 
От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Случая много лесно може да се изясни.
Ако наистина е имало обаждане за изнудване, се подава една жалба в полиция, след което те ще изискат записите от разговорите и всичко ще се изясни. А това, че caller ID e бил скрит е най-малкия проблем

Зависи дали е използвал VoIP или само си е пуснал CLIR на обаждането. Има VoIP оператори, които дават да направиш тестово обаждане без да платиш преди това, в този случай единственото, което ще има е IP адрес, от който е дошло обаждането... Ако се е изхитрил да използва някой безплатен WiFi е непроследим... Друг вариант е да има регистрирана sim карта на чуждо лице, продават се много такива. Ако използва и телефон, в който не е слагал през последните 6 месеца друга SIM карта, за да не могат да засекат и IMEI значи пак е неоткриваем. Има и други варианти за по технически грамотните, например да си смени CID на номера.
 
От: Re: От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

А ша малееш ли казанлъшка рикия. :p
Срещата да е по средата да няма сърдити. Казанлък да кажем?
 
  • Like
Реакции: Sky
От: От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Зависи дали е използвал VoIP или само си е пуснал CLIR на обаждането. Има VoIP оператори, които дават да направиш тестово обаждане без да платиш преди това, в този случай единственото, което ще има е IP адрес, от който е дошло обаждането... Ако се е изхитрил да използва някой безплатен WiFi е непроследим... Друг вариант е да има регистрирана sim карта на чуждо лице, продават се много такива. Ако използва и телефон, в който не е слагал през последните 6 месеца друга SIM карта, за да не могат да засекат и IMEI значи пак е неоткриваем. Има и други варианти за по технически грамотните, например да си смени CID на номера.
Ако през 2015 някои е решил, да те намери, ще те намери както и да се криеш... Отделно, че има и гласово разпознаване...
 

Горе