ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Дискусията в 'Дискусия за Пазара' стартирана от advaworx, Юли 31, 2009.

 1. nandibandi

  nandibandi Well-Known Member

  Рег.:
  Февру 7, 2014
  Съобщения:
  1,222
  Харесвания:
  747
  Точки:
  113
  Пол:
  Жена
  От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

  Да, и аз мисля, че разводнихме темата и планирам да не се включвам повече, но не мога да се съглася с твоето виждане и ще изложа своите аргументи, понеже се обръщаш лично към мен - това за тези, които ще ревнат, че ''се правим на духовити''.
  Първо: Едната страна твърди, че сделката е подкрепена с плащане, така че не можем с лека ръка да твърдим, че е имало взаимно съгласие уговорката за съвместна работа да отпадне. Още повече, едната страна търси настойчиво другата, което също доказва, че няма ясно и категорично разтрогната сделка за съвместна работа.

  Второ: Сериозността на Чокоев заминава директно във WC-то, когато отказва да постъпи коректно и да увери вербално или епистоларно клиенат си, че няма да работи повече с него.
  Макар и да не го отчита, като грешка, фактът, че на Чокоев му се налага сега да се занимава с глупости, да дава обяснения на сульо и пульо и да изнася информация, постъпвайки неетично, доказва на практика, че е постъпил глупаво. Дано си вземе поука и следващия път, като реши да отсвири клиент, да има уважението и да му го каже директно.
  Игнорирането на живо човешко същество е обидно - разберете, че не се постъпва така с хората. По-малко време отнема да вдигнеш телефона и да кажеш ясно как стоят нещата, отколкото да мишкуваш и после да се налага да се обясняваш пред народния съд на Предприемач.ком :)
   
 2. chokoev

  chokoev Active Member

  Рег.:
  Март 31, 2008
  Съобщения:
  483
  Харесвания:
  46
  Точки:
  28
  Място:
  София/Петрич
  От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ


  Така явно има някакво неразбирателство за това ще обясня много подробно.

  Януари месец се свързваме с човека. Показва ми 2 сайта, един за обяви и един за компаньонки. Казах му че не искам да се занимавам със сайта за компаньонки. Хем трудно се намират линкове, хем нишата не ме кефи. Остана сайта за обяви. Общо взето общи приказки (има лог качен може да го погледнете). Края на януари месец се виждаме и се разбираме че ще работим, но той казва че иска да сменя домейна. Това се случва по време на среща между мен, Талов, него и жена му. Разбрахме се първо да смени домейна и да погледне кои категории ще му носят повече пари за да не се хвърля на думата обяви, а да търсим лонг тейлове. Каза че преди това върху стария домеййн е работил някой от форума който за над 1000 лева му е направил само 30-тина линка от артикъл директории и е нямало никакъв ефект. Освен това оправихме и няколко бъга по онпейджа му (например текста в дъното на всяка категория излизаше на всяка страница) (той си ги оправя де, аз не съм програмист, той си е писал цялата система). Прати ми линк да гледам най-вървежните категории в olx където хората пращат СМС-и и ми прати списък със категориите в alo.bg всяка категория колко платени обяви има.

  След това, аз не бях в страната той ми е писал 3-4 пъти (началото на февруари месец). През това време той ме е махнал от скайп.

  Свързваме се пак, предимно общи приказки... основно за избора на домейн. Разбрахме че е решил да брандира и му трябва уникално име. Разбрахме че просто ще смени домейна и системата ще остане същата + базата данни. Казах му че трябва да си направи редирект, че ще загуби част от органичния трафик който има до момента - до тук всичко изяснено и безплатно!

  След това ми прати един списък с 30-тина домейна свободни за регистриране и му казах кои според мен са ок, Талов също имаше фаворити които бяха различни. Да подчертая че става дума за нови домейни без история.

  Избра си човека домейн, плати го и почнахме да се разбираме за 2-ра среща. Това се случва на 13-ти февруари и той казва че за 5-6 дена няма да е в софия за това срещата ще е по-късно.

  Март месец отново се свързваме, тук трябва да вметна че отново ми е писал 10 дена без да му отговоря, но бях болен. Казах му го това и продължихме да отговаряме въпросната 2ра среща. На 11-ти март се разбираме за след 2 дена, по несъобразителност от моя страна се пада точно 13-ти март - рожденния ми ден. Писах му да я отложим за 14-ти март - съгласи се.

  И тук вече почва всичко. На 14 рано сутринта го питам за потвърждение - потвърждава за 12:30 на обяд. Разговора се провежда в 9:40 сутринта. Обаче преди 12:00 ми звъни по телефона да ми каже че няма да може да дойде имал проблем с колата. Ок случва се! Обаче ми казва че ще заминава за морето дали може да започнем по-бързо с оптимизацията за да не се губи време. Казах ОК и му казах да ми прати всичко което е правено по сайта от предния човек (за него спомена на 1-та среща).

  Същия ден в 16:20 ми праща файловете от предното момче (преди това никъде в скайп не сме говорили да ми ги праща, това се случва по телефона!). Аз решавам че е сериозен и почвам да преглеждам какво има да се оправя по онпейджа, понеже се чувствам гузно за 1-та провалена среща (все пак е човек с здравословни проблеми) и решавам да задвижим нещата без да съм предполагал че няма да плати. А дори и да не плати не е болка за умиране, така или иначе и по-рано (още февруари) оправяхме неща по сайта. Няма да е нито първия нито последния на който съм помагал безвъзмездно в този форум.

  Следват 10-тина дена писане по скайп за проблеми по сайта. Тогава обаче ми се разболява детето на 4 месеца и половина, съответно заебавам всичко и тръгвам по доктори (тука мога да приложа над 10 епикризи за малката от над 5 болници в София - 1-ва градска, Исул, Детска болница, Кардиологичната, Токуда и 14-то ДКЦ от УНГ. През цялото това време съм кръстосвал София като луд. В крайна сметка малката влезна в болница и ми остана свободно време защото придружител и беше майка и. Сядам на компютъра (минали са 3-4 дена) и гледам че отново ме е премахнал от скайп. Писал ми 2 пъти, не съм му отговорил и ме е махнал. Казвам си много зор, нищо не съм изгубил.

  След това април ми е писал във форума (не съм го прочел съобщението защото не съм влизал от месец). Писал ми е и по скайп, и все "Искам да те питам нещо", "Защо не ми отговаряш", "Пак ли ще пия студена вода"... Никъде не споменава дадени пари или каквото и да било такова.

  Не съм му отговарял по скайп защото ме ядосах че ме е блокирал след всичко което сме направили без да даде и една стотинка. Ощетения във случая сме аз и Талов. Има някаква свършена работа но никакви пари не са давани.

  Както казах по-горе не ми е зор за това че съм си изгубил 4-5 часа и 10 лева за статии. Реших да не се занимавам с човека и до там.

  3 месеца по-късно цъфва във форума и пише тази тема. От там на сетне можете да проследите хронологията.

  Не казвам че съм на 100% прав, имам вина за липсата на комуникация, но пари не е давал!!!!!

  А това дето го направи днеска да ми иска 10К лева за да потули случая вече преля чашата!
   
 3. chokoev

  chokoev Active Member

  Рег.:
  Март 31, 2008
  Съобщения:
  483
  Харесвания:
  46
  Точки:
  28
  Място:
  София/Петрич
  От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

  И пак казвам, човека днес ми звъня и ми поиска 10 000 лева за да се потули всичко иначе щял да ни съсипе имената та даже и физиономиите понеже имал снимки. След това свали на 5000 и ни даде срок 1 седмица! За 4-ти път го обвинявам публично в изнудване а не каза нито 1 дума по този въпрос!
   
 4. crazydevil

  crazydevil Active Member

  Рег.:
  Окт 10, 2010
  Съобщения:
  295
  Харесвания:
  54
  Точки:
  28
  Професия:
  web designer, webmaster
  Re: От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

  Отбягвам да пиша по спам и интригантски теми, но едно от нещата, които най-много мразя и реагирам изключително остро е клеветата, а това тук си е класически пример за такава. Не знам изобщо защо се води спор като няма абсолютно никакви доказателства на обвинителя към потърпевшите.

  Ами и аз преди месец се видях с Blinky в центъра на София и говорихме за един WordPress проект, за който предварително му заплатих на място 1000лв, обаче и досега не е свършил никаква работа! Искам да се самобанне веднага, нищо че нямам договор, скайп хронология, телефонен запис, свидетели или каквото и да е друго доказателство. Просто ми вярвайте, той държи този форум и има тази висока репутация, за да мами по-лесно хората!

  Точно подобен е и този сценарий. Ако пък наистина изпълнителите са тези, които лъжат, значи възложителят може да се сърди единствено и само на себе си, че не знае как се прави бизнес. И вместо достойно да анализира грешката си и да пие една студена вода, решава да се излага публично във форума като дава безпочвени обвинения и да разберат всички що за пишман бизнесмен е.

  Не съм адвокат, но доколкото съм запознат със законите на България, ако някой те обвини в нещо и няма доказателства, автоматично той става обвиняем в "Клевета" и си понася наказанието. Според мен така трява да се постъпи и в тази ситуация.
   
 5. bez.syanka.na.samnenie

  bez.syanka.na.samnenie Member

  Рег.:
  Февру 12, 2013
  Съобщения:
  80
  Харесвания:
  13
  Точки:
  8
  От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

  Тези мнения са по темата, защото помагат на някой, който иска да си изясни логически нещата.

  Клиент е човек, който е дал пари. За даване на пари не се намериха доказателства. Значи няма клиент. Т.е. chokoev няма задължението да обяснява защо се отказва, не желанието да комуникира е достатъчно, както за да върнеш продукт от онлайн магазин не е необходимо да се обясняваш.

  Живота ни сблъсква със ситуации извън контрола ни. Това не ни прави нас глупави. Нито chokoev е бил глупав, нито ти си глупава за това, че се разправя с uphero и четохме и вашата драма. Това са неща, които се случват на всеки и не можеш да се предпазиш от тях.
   
 6. redrum

  redrum Well-Known Member

  Рег.:
  Септ 2, 2010
  Съобщения:
  4,512
  Харесвания:
  628
  Точки:
  113
  Място:
  Ѣ
  От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

  Нормално е да те измами, все пак, памперсите са скъпо нещо :lol:
   
 7. linuxa

  linuxa Member

  Рег.:
  Март 20, 2014
  Съобщения:
  83
  Харесвания:
  3
  Точки:
  8
  От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

  Казах, че няма да пиша, но това наистина ме изкара извън нерви.

  Направил съм скрийншот на страницата и утре ще се опитам да си потърся правата си в полицията.

  Незнам доколко е валидно това като доказателство, но ще опитам.

  Ако аз бях лъжец, мутра, сводник, телефонен терорист и незнам си още какво, защо не твърдя че съм дал пари на Талов? Би трябвало да твърдя че и на него съм дал пари? Нали и двамата ви изнудвам и заплашвам?
  Къде е логиката да твърдя от самото начало че не съм давал на Талов пари?

  Ето снимка на хисторито ми с Талов. http://nox.bg/seo/talov.png . Забележете пиша му на Вие

  Винаги съм знаел че рано или късно човек сам се оплита в лъжите си.

  Всяки мислещ човек може да си направи извода че лъжеш.
   
 8. nandibandi

  nandibandi Well-Known Member

  Рег.:
  Февру 7, 2014
  Съобщения:
  1,222
  Харесвания:
  747
  Точки:
  113
  Пол:
  Жена
  От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

  С ъпхиро се разправям за удоволствие и за да упражнявам вроденото си чувство за справедливост. Обижда и нагрубява хората - давам му неговото лекарство. :)

  Относно термина ''клиент'' имаме много различни виждания. По твоята логика всеки, който влезе в магазин може да бъде псуван и замерян с домати, докато не плати на касата - после вече сме вежливи, така ли. Тук стои най-вече етичен, а не юридичски казус, защото клиентът можеше и да стане клиент ако беше получил отговор от Чокоев или Талов.
  Наистина ли не виждаш, че цялата драма тръгва от там - човекът пише, звъни...пише - отговор няма. Ядосва се и премахва Чокоев от скайп. Чокоев на свой ред се ядосва и отсвирва клиента без да му го каже. Насъбира се злоба - хората сме егоцентрични същества и се обиждаме, когато ни игнорират толкова грубо. Линукса няма вина за това, че се е ядосал и е премахнал Чокоев от скайп - откъде да знае, че детето му е било болно, а преди това е бил в чужбина.
  Чокоев също не е виновен за това, че детенцето се е разболяло, но ако беше отговорил човешки цялата драма нямаше да я има.
  Драмата на бг бизнеса се състои в това, че всеки вижда само личните си човешки проблеми, а не вижда, че индивида срещу него също е човек и се нуждае от човешко отношение.

  п.с. На лична кореспонденция пожелах на Чокоев драмата да приключи с въможно най-малко лоши последствия за тях - правя го и тук. Дано всеки си вземе поука от тази история и не повтаря грешките, които и двете страни са допуснали.
  За мен тази тема беше приятно развлечение в паузата, докато поработвах - демек сеир. :) За главните действащи лица - едва ли...
   
 9. redrum

  redrum Well-Known Member

  Рег.:
  Септ 2, 2010
  Съобщения:
  4,512
  Харесвания:
  628
  Точки:
  113
  Място:
  Ѣ
  От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

  Ше си посегна.

  Абе линукс, от тия скрийншот ЯСНО си личи, че пари не си давал. Що се правиш на луд, не знам?
   
 10. GeorgeG

  GeorgeG Active Member

  Рег.:
  Ноем 17, 2013
  Съобщения:
  767
  Харесвания:
  150
  Точки:
  43
  От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

  Има го в зара, да не се прави...
   
 11. BurnX

  BurnX Well-Known Member

  Рег.:
  Март 21, 2010
  Съобщения:
  3,193
  Харесвания:
  573
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

  Определено темата събра половината форум :) Та и аз се зачетох. Моето мнение е , че пари без никаква следа не се дават... колко лесно би било да се представи бележка от Еконт с наредения превод... или банково извлечение и IBAN..... но така на ръка... всяка една от страните може да лъже, защото е невъзможно доказването или отричането на дадено действие , за което няма никакви доказателства....
   
 12. gshopov

  gshopov Well-Known Member

  Рег.:
  Ноем 24, 2007
  Съобщения:
  1,043
  Харесвания:
  36
  Точки:
  48
  Пол:
  Мъж
  Място:
  Sofia
  От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

  Така и така се събра форума :) кога ще правим форумна сбирка хаха :)
   
  nandibandi харесва това.
 13. petya77

  petya77 Well-Known Member

  Рег.:
  Март 29, 2010
  Съобщения:
  1,217
  Харесвания:
  566
  Точки:
  113
  Професия:
  Front End Developer
  Място:
  International
  От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

  Цитат от следното мнение в тази тема:

  След като веднъж си се опарил, защо не поиска (предварителна) гаранция за "тази 1 година с 400 лв месечно от двамата младежи" ?
   
 14. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  23,491
  Харесвания:
  2,071
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  Re: От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

  Така, това го имаме в плановете си за след лятото, но ще го коментираме по натам. Да решим сега проблема с тия 400 лева и 20рата среща. :)
   
 15. Sky

  Sky Well-Known Member

  Рег.:
  Юли 29, 2012
  Съобщения:
  8,781
  Харесвания:
  647
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Място:
  Стара Загора
  От: Re: От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

  Срещата да е по средата да няма сърдити. Казанлък да кажем?
   
  Blinky харесва това.
 16. slavchev

  slavchev Well-Known Member

  Рег.:
  Дек 20, 2012
  Съобщения:
  2,169
  Харесвания:
  458
  Точки:
  83
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  CEO
  Място:
  Някъде там
  От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

  @nandibandi, пак не си в час и нищо не си следила. Враждата ти с @uphero нещо ти е промила мозъка... @linuxa e за бан. Няма никакви доказателства и хвърля обвинения безпочвено. Не може човек 5 месеца да не си търси правата и да не пита какво се случва с парите му. Айде слагайте му бана и да се приключва, че много локуми се разтегнаха, всичко е ясно, Талов и Зиков не са мошеници на дребно и за някакви кирливи 200 лв. на човек няма да си рискуват името и репутацията. А @krakatau си хейтва, защото се махнаха от фирмата му, което си беше напълно логично. Айде със здраве :)
   
 17. chokoev

  chokoev Active Member

  Рег.:
  Март 31, 2008
  Съобщения:
  483
  Харесвания:
  46
  Точки:
  28
  Място:
  София/Петрич
  От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ


  Не знам нищо за враждата между nandibandi и uphero. Както по-рано бе бях влизал във форума от поне 3 месеца.
  linuxa няма изобщо да го коментирам.
  krakatau като цяло има труден изказ но си е такъв. Вярно е че аз и Талов работихме при него, всъщност там се запознахме. Вярно е, че в момента не сме в идеални отношения. И ние криви и той крив, какво да се прави... Според мен с него нещата рано или късно ще се наредят. Както няма вечни приятели, а има вечни интереси, така е и със враговете.
   
 18. glndrk

  glndrk Well-Known Member

  Рег.:
  Дек 1, 2011
  Съобщения:
  1,371
  Харесвания:
  56
  Точки:
  48
  Професия:
  IT Support
  От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

  Случая много лесно може да се изясни.
  Ако наистина е имало обаждане за изнудване, се подава една жалба в полиция, след което те ще изискат записите от разговорите и всичко ще се изясни. А това, че caller ID e бил скрит е най-малкия проблем
   
 19. bez.syanka.na.samnenie

  bez.syanka.na.samnenie Member

  Рег.:
  Февру 12, 2013
  Съобщения:
  80
  Харесвания:
  13
  Точки:
  8
  От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

  Зависи дали е използвал VoIP или само си е пуснал CLIR на обаждането. Има VoIP оператори, които дават да направиш тестово обаждане без да платиш преди това, в този случай единственото, което ще има е IP адрес, от който е дошло обаждането... Ако се е изхитрил да използва някой безплатен WiFi е непроследим... Друг вариант е да има регистрирана sim карта на чуждо лице, продават се много такива. Ако използва и телефон, в който не е слагал през последните 6 месеца друга SIM карта, за да не могат да засекат и IMEI значи пак е неоткриваем. Има и други варианти за по технически грамотните, например да си смени CID на номера.
   
 20. uni-web

  uni-web Well-Known Member

  Рег.:
  Ян 24, 2011
  Съобщения:
  4,035
  Харесвания:
  319
  Точки:
  83
  Място:
  PC
  От: Re: От: ЧЕРЕН СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

  А ша малееш ли казанлъшка рикия. :p
   
  Sky харесва това.

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice