Голям рекламодател ме потърси за реклама в мой сайт - имам нужда от съвет.

От: Голям рекламодател ме потърси за реклама в мой сайт - имам нужда от съвет.

Ей аман от крупни бизнесмени. То верно че хората ходят анонимно по форумите да си избиват комплексите ама съпрете се малко че станахте смешни.

Вие въобще имате ли си хал хабер за стойността на парите и да познавате хора дето да рекламират на 10лв на клик в БГ?

За 4 години в този форум на първо четене се сещам само за един колега който да налива пари за реклама не само за продажби но и за бранд - Като разглеждах вчера сайта гледам имаше класация по седмици едната седмица той е бил топ рекламатор с над 1000лв за тия пари е взел над 16 000 000 импресии по груби сметки дали щеше да е по голям гъзар ако за тези импресии беше платил 100 000лв ?!??!??!??

Вчера заредих една реклама 160 000 импресии за 9.60лв ще стартира утре и вече си чопля носа и се чудя дали не беше по добре да платя 1600лв та да изглеждам тарикат по форумите
 
От: Голям рекламодател ме потърси за реклама в мой сайт - имам нужда от съвет.

Баба едно си знае...

Какъв е този 1 клик на 1000 импресии - погледни си CSS-а да нямаш "display: none" на банера и да ти се чупи CSS на 1000 импресии веднъж, точно когато клика юзъра...

Представям си какъв трафик ще имаш с тези твои реклами. Този трафик, ако беше читав, хората щяха да си сложат адсенс и при среден ЦТР 1% щяха да направят 1600 клика по 3-4 стотинки = 50 лева
 
Да, и на мен ми е чудно какво ще се излее за тези $10. :) Само качествен трафик ще е. :)

@mantaman, ще си останеш само с чопленето в носа. ;) Но все пак ти пожелавам да не съм прав. И нали се сещаш, че сравняваш себе си с Кока Кола, Мтел, Глобу и другите, които определено знаят как да си направят диспей рекламата в сайтовете. Малко се изсилих, не знаят, някой им казва или ги насочва.

Ние не знаем парите, а ти не знаеш труда на хората. Ето я голямата разминавка тук. Някой си е играл да събира информация, да я подреди, не знам си какво и накрая след данъци, такси и други разходи, плес....вземи тези 2 стотинки на 1000 импресии. Пич, дано не си вярваш, че ако има и други такива с твоето мислене, май ще ходим на паша, както разправяше Вожда. :)
 
От: Голям рекламодател ме потърси за реклама в мой сайт - имам нужда от съвет.

Драгер дали медийна група която прави около 1 милион уникални посетители на месец не и е минало през акъл да си сложи адсенс ?!?!? - Едва ли сигурно не са толкова умни като тебе що не ходиш да им го предложиш

Ниидс много се бъркаш точно обратното ти обяснявам че в този форум не съм виждал да пишат Кока Кола, Мтел, Глобу та да развивате теории как трябва да се плаща по 10лв на клик. То и по добре че не са тука та и те да ви се смеят.

Незнам защо въобще си правя труда ама айде да ви дам още един пример - Според вашите мечти 1000 импресии трябва да струват 10лв - Какво означава това - Сайт с 500 уникални на ден с 3000 импресии с по три банера да прави по 90лв на ден от реклама или 2700лв на месец

Да разбираме ли че всеки който има сайт с по 500 уникални на ден заслужава по 3к директорска заплата?!?!?! ами тука има и хора с по 100 000 уникални и по 500 000 импресии на ден те по половин милион на месец ли е нормално да печелят????!!


Земете слезнете малко на земята щото станахте не за смях а за подигравка
 
@mantaman, те са с Адсенс някой, но са както казах превилигировани или не знам как беше термина. Демек на други цени е там системата.

Няма и да видиш, нали си говорехме за рекламния пазар. Стига толкова, че ми се изтърка клавиатурата по тази тема. Това са малоумници, назначени от други малоумници, които разпределят един бюджет към рекламни агенции, който пускат на определени хора реклама. И ако почнат да рекламират тук, да не мислиш, че мизерници като тези ще стъпят точно на 10 лева? И аз това ти обеснявам, трябва ти някаква цена, от която да правиш отстъпки, а не 6 ст. и на долу си към гробищата бавно. :)

Разбирай каквото си искаш, но сайт с 500 уникални на ден трудно може да се нарече авторитетен сайт. Не знам ти къде си видял малък сайт с реклама (CMP) да върти тези брандове? Казах ти, че не са ти добри примерите, ти пак даваш. Дай ми за пример примерно Блумбърг, CNN, къде ме меташ на някакви локални шитс. Щом на автора са му предложили реклама на този принцип, значи е значим за нишата си. Демек, прави по повече от 500 уникални на ден. Поне това е практиката.

И пич с 100 000 уникални може да правиш и 10 лева, може да правиш и 2К. Зависи колко ти е сивото вещество горе. Какво препоръчваш, да пусне оферта за 6 ст. на 1000 импресии. Какво ти е направило момчето? :)
 
От: Голям рекламодател ме потърси за реклама в мой сайт - имам нужда от съвет.

Ниидс а защо реши че на момчето сайта е CNN та трябва да иска някакви безумни пари - и това че някой го е питал за реклама не означава абсолютно нищо.

Още повече че момчето каза че този рекламодател вече рекламира при него през Адсенс - През адсенс въпросният рекламодател вероятно не плаща повече от 5ст на клик. Какво те кара да си мислиш че му се е обадил за да му дава по 5лв на клик вместо по 5ст ?!?!?!?

А за 6-те стотинки не съм ти разказал цялата история, ако внесеш по сметката си над 200лв получаваш 20% отстъпка - Отделно ако станеш ВИП потребител получаваш още 10% и при това цената е с включено ДДС

Та да посмятаме малко - 6ст - 30% отстъпка = 4,2 стотинки - 20% ДДС = 3.5 стотинки
 
Последно редактирано:
А ти защо реши, че някой с по 500 уникални. Щом са го потърсили за директна реклама е по-близо до моето предположение (за рамките на БГ, не в световен мащаб), отколкото до твоето. Не означава абсолютно нищо, ако им го продаде на тези цени, за които говориш от самото начало.

Рекламодателя рекламира и чрез Адсенс, за да може да обхване целия рейнд от сайтове, на които аудиторията им би била заинтересована в продуктите или бранда им. Да не мислиш, че не го знае това, че ще му е по-изгодно през Адуърдс? Сам си прави заключението щом го знаят и въпреки това искат нещо по-серизно като отношения с този сайт. 5 лева на клик е малко странно, но 5 лева за 1000 импресии, по-вероятно. Но с всичките договорики, ще падне на нещо, което не е мега мизерно, а и двете страни ще са доволни. А и не се знае къде са били за тези 5 ст. нали така? Ако искат да са в хедър, с голям формат (720х300 или 300х600), нали трябва да се свържат с него, за да отвори такава позиция или бекграунд, което се харчи сега.

Разбирай го така - с Адсенс седиш в рамки като всички мишкари по 5 ст., с добър бюджет и личен контакт, ти си цар на този сайт, в преносния смисъл естествено.

Да внесеш в сметка, да си ВИП потребител, да наиситна е тъжна история. Представям си как маркетинг директора на Кока Кола или някой телеком ще седне да става ВИП потребител, за да може да изтъни цената. :)
 
От: Re: Голям рекламодател ме потърси за реклама в мой сайт - имам нужда от съвет.

Не са сложили адсенс, защото им е смрадлив трафика и щяха да отнесат / или вече са отнесли бан - с тези милиони импресии щяха да са премиум акаунт в адсенс.

От маркетинг отделите на Кока кола, Мтел и Глобул... не пишат тук, защото има едни потребители, които си купуват трафик на кило (100к импресии за 9.60лв.) и ги е страх да не попаднат на такъв потребител... :)

Не разбра за какъв авторитет говориш на сайт с 500 уникални?

Истината е, че

с 100 000 уникални може да правиш и 10 лева, може да правиш и 2К. Зависи колко ти е сивото вещество горе.
 
От: Голям рекламодател ме потърси за реклама в мой сайт - имам нужда от съвет.

Драгер чудя ви се как категорично заявявате че на някой му е миризлив трафика без да го знаете и в същото време обявявате как на друг дето и него не го знаете че трябва да му е скъп трафика.

Айде понеже сте големи специалисти ми кажете няколко БГ сайта в които си заслужава да се плащат по 10лв на клик и ще ги сравним със сайтовете за които аз говоря да видим дали разликата в класата им е 50 пъти
 
От: Голям рекламодател ме потърси за реклама в мой сайт - имам нужда от съвет.

Какво те кара да си мислиш че му се е обадил за да му дава по 5лв на клик вместо по 5ст ?!?!?!?

Все се чудя коя е тази оферта, кой е този идиот, който плаща 5 лева на клик? Не ставаш ли смешен с това сравнение... 5 лева на клик... я се чуй какви глупости говориш само!
 
От: Голям рекламодател ме потърси за реклама в мой сайт - имам нужда от съвет.

Добре, дай ги тези сайтове (може и на лично) да купя 1 мил импресии за 96 лева, при 1% ЦТР ще изкарам от адсенс 300-400 лева, а може и премиум да ми дадат.
 
От: Голям рекламодател ме потърси за реклама в мой сайт - имам нужда от съвет.

Погледнете примерно сайтовете на Нетинфо
хвърлих бърз поглед на 5-6 техни и какво се оказа: въртят най-много техни сайтове, в един имаше афф на грабо, малко реклами на някакви браузър игри
и един банер на голям спортен магазин

това е положението :oops:
сигурно перат пари...
но поне днес (и в последно време) не са пускали пералнята :twisted:
 
Да, НетИнфо са го закъсали последно време. Но то е и до кампании. От има-няма две години забелязвам, че не са доволно пълни реклалните им позиции както е редно за такава медийна група.

Всичко пере пари. Тук обаче се получава добре, поради естеството на бизнеса. И все така ще е. Но има и нормална реклама на импресии, коята, @мантаман, не е на тези цени от 10 лв. Те се слагат....ох пак ли ще си го говорим това. Зае*и.

Миризлив е трафика, защото е на тези цени. Как иначе да преценя. Или викаш има добри самаряни дето са решили да са щедри с качествен трафик. Някоя голяма медийка група е решила да направи благотворителна кампания към бедните уебмастъри, които искат само топло обеало. :) Абсурдите продължават. Последния път, в който някой ми говореше за трафик на тези цени, после ми плесна един буксо сайт.
 
Re: От: Голям рекламодател ме потърси за реклама в мой сайт - имам нужда от съвет.

Добре, дай ги тези сайтове (може и на лично) да купя 1 мил импресии за 96 лева, при 1% ЦТР ще изкарам от адсенс 300-400 лева, а може и премиум да ми дадат.
Няма да стане с Адсенс това. Доста акаукти улетяха, заради такъв тип трафик. Нали се сещате защо? Защото не мерише. Хахахха. НетИнфо смело си въртят другите проекти на премиум позициите, а там си имат адсенс. Делек, този тафик някак ке смърди. Но нека мантаман си мисли, че си взима несмрадлив трафик. :)
 
От: От: Голям рекламодател ме потърси за реклама в мой сайт - имам нужда от съвет.

Все се чудя коя е тази оферта, кой е този идиот, който плаща 5 лева на клик? Не ставаш ли смешен с това сравнение... 5 лева на клик... я се чуй какви глупости говориш само!

Странник колко ти е ЦТР-а на твоите рекламни позиции 1-2-3-5 клика ????? Дори и да приемем че правиш по 5 клика на цена от 5лв и себестойността е 1лв имаш ли представа на колко светлинни години си от таргетираният трафик на гугле за 5-20ст ???

Ниидс Драгер - Преди да продължим този разговор чакам да ми назовете няколко БГ сайта дето според вас да си струва да се рекламира на 5-10лв на хиляда импресии
 
Да, видяхме го таргетирания трафик на Google, който с една добре настроена кампания в спонсорираните резултати, издумкваш 100-150 лева и я направиш една продажба я не. Поне с продукти на EN пазара, в силноконкурентни ниши. Не го прехвалвайте чак толкова. Моля. ;)

Пак ще се повторя - Дир, Днес.бг, АБВ.бг, Инвестора - защо не (но форума и икономиката). Горе долу тези се класират в този клас, може и да не са добри примери за някой, но за момента това знам като авторитетни сайтове. И вземи чети, за втори път ги пиша, нещо от емиции не следиш кой какво пише. :)

Сега ти ни посни тези чудеса на интернета, където несмърдлив трафик върви по 10$. Да му видим качеството....как всички си махаме адсенса като пуснем такъв трафик.:)
 
От: Голям рекламодател ме потърси за реклама в мой сайт - имам нужда от съвет.

Ниидс имам специална изненада за теб ама първо ще изчакам и другият крупен бизнесмен да си даде неговите виждания за сайтове дето си заслужавало да се плаща по 5-10лв за 1000 импресии

През това време ще ти обърна внимание че говорим за БГ сайтове и за ситуацията на рекламният пазар в БГ - А тя е следната цената на таргетираната Г реклама в БГ е все още приемлива от икономическа гледна точка и за това както на няколко пъти съм го правил силно препоръчвам на хората да я ползват докато все още е достъпна.
Защото както и ти отбеляза в по белите от нас страни вече е почти невъзможно да избиеш от продажби цената на рекламата - Давам пример с УК пускал съм няколко кампании за различни видове бизнеси - като цяло под 2 паунда на клик въобще не иска да те прожектира а с 2 паунда те върти в опашката на рекламите. При тази цена на клик бизнесите които съм рекламирал им се е изплащало да продължат да рекламират. Така че радвайте се че все още има евтина достъпна реклама и я ползвайте да си развивате бизнесите щото няма да я бъде още много време тази работа.
 
От: Голям рекламодател ме потърси за реклама в мой сайт - имам нужда от съвет.

Сега ти ни посни тези чудеса на интернета, където несмърдлив трафик върви по 10$. Да му видим качеството....как всички си махаме адсенса като пуснем такъв трафик.

А този експеримент не го правя за да ви показвам чудеса а точно обратното да ви покажа че и при цена от 5ст на 1000 импресии вероятно няма полза да се рекламира а вие сънувате за 5лв

Реално от тези 160 000 импресии ще съм доволен ако се хванат 90-100 клика - Реално обаче едва ли ще са повече от 30
 
От: Голям рекламодател ме потърси за реклама в мой сайт - имам нужда от съвет.

редактиран..
 
Последно редактирано:
От: Голям рекламодател ме потърси за реклама в мой сайт - имам нужда от съвет.

Реално от тези 160 000 импресии ще съм доволен ако се хванат 90-100 клика - Реално обаче едва ли ще са повече от 30

Абе не знам, ти ли грешно смяташ, аз ли не те разбирам... ама това ми се струва много нереално. Мога да ти дам пример с мой опит, който преди съм правил - в сайт с 15-20к импресии правех минимум по 30 клика дневно, и то забележи - от банер забит във футъра на сайта, а за 170к импресии имам над 300 клика! Смятай ако го сложа на по-добра позиция - вероятно ще имам близо 1000 клика! Много на дребно смяташ. Обаче в същото време друг банер пак до футъра правеше на ден по около 5 клика. В единия случай едната реклама е успешна, в другия случай - неуспешна. Така, че има много фактори от които зависи една реклама дали е успешна или не.

Има много променливи за това, включително и вида на банера, от посланието което е вложено. Сложи грозен банер за реклама - всички ще го подминат, сложи хубав банер, хубава реклама - хората ще искат да видят рекламата. А за да стане това се иска опитен човек, дизайнер да го направи, а не тукашните "пайнтаджии" (не е мое това сравнение, видях го тук във форума, но не помня от кого).

А и има нещо друго, което се спомена, но ти го пропускаш - тези цени са основата, след това се правят отстъпки, които в немалко случаи достигат и до около 50%, а тогава цената значително намалява.

Също така недей забравя и нещо друго. Постоянно говориш за конверсии, за успехи, колко успешни продажби има реализирани. Но това вече зависи от конкретния магазин. Може да има и милиони дневен трафик, няма ли хубави стоки, не е ли направен хубаво, да привлича хората, да е интуитивен, с екип, който помага - той няма да спечели нищо и собственика ще смята рекламата за неуспешна, защото ще си мисли, че е привлякъл нетаргетиран трафик.
 

Горе