Защо според вас не работи този бизнес модел в България

От: Защо според вас не работи този бизнес модел в България

@v.vasilev, не го приемай лично, никой тук не 'храни' точно твоя сайт, обсъждаме бизнес модела. (сайта беше като пример, защото това излиза в гугъл :) )

Когато е по-темата 'хейта' е ок, защото така може да видиш страни на идеята, които не са иделани и не можеш да ги видиш сам, а и да сондираш мнение.
 
От: От: Защо според вас не работи този бизнес модел в България

Колега, не ти е лош проекта, но си доказателства, че всеки талантлив програмист трябва да се обедини с човек с бизнес знания
 
От: От: Защо според вас не работи този бизнес модел в България

някой беше написал че не желае да рови в нета да търси сайт за зъболекар а да му звънне. защо да ровиш и какво да търсиш? стъпките са:

Аз не търся какъвто и да е било зъболекар, а точно определен! Каква е вероятността да го има в сайта - минимална. В същото време - колко време ще ми отнеме да си запиша час по телефона - 10 сек. (може и докато върша нещо друго).
Това ми беше идеята...
 
От: От: От: Защо според вас не работи този бизнес модел в България

Аз не търся какъвто и да е било зъболекар, а точно определен! Каква е вероятността да го има в сайта - минимална. В същото време - колко време ще ми отнеме да си запиша час по телефона - 10 сек. (може и докато върша нещо друго).
Това ми беше идеята...

явно не си прочел, това което написах по-горе. Идеята не е да търсиш зъболекар, а да си запазиш час при твоят зъболекар.
 
От: Защо според вас не работи този бизнес модел в България

GeorgeG, не го приемам лично, даже с интерес следа темата за да видя недостатъци и предимства:)
но както виждате.. както и преди, така и сега, така и винаги, ще се появи някой който го сърбят пръстите и просто иска да напише нещо за да се отбележи.
може написаното да е напълно безсмислено но важното е коментар да има и да пълним базата на даден форум..

nortrant - да прав си. но това каква е вероятността да го има ти не знаеш и не може да я изчислиш:) - както написах потребителят на услугата е моята реклама. той/тя след като я използва ще се опита да каже на своите пациенти/клиенти да я използват. (пример - принтиран график за деня на пациенти - в края стои линк към профила и текст - за запазване на час моля посетете този линк..)
тоест ти вече няма да търсиш, а ще знаеш че трябва така да направиш.

tanipo - да, търсих. не си мисли че просто съм проснал нещо някъде и съм си казал.. хайде това е то работи да се оправя. напълно ми е ясно че аз не съм единствен на света който знае всичко. за всичко си трябва човек с поглед на нещата. за всичко си трябва пари и време. отделих повече от 2 години в търсене на помощ, на съдействие, като не исках нищо, просто това да стане.. е никой не ми протегна ръка. всеки иска цифри - как ще печелиш, колко ще печелиш.
 
Последно редактирано:
От: Защо според вас не работи този бизнес модел в България

Васко, нали знаеш - отрицателните мнения са най-полезните за всеки един проект. Аз лично се радвам да чета храната тук.
 
От: Защо според вас не работи този бизнес модел в България

Какво означава, че се е увеличила ? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Адски смешно. Да видим сега и статистиките, за които говори тоя експерт:
Източник - Световната банка.

https://www.google.bg/publicdata/ex...egion&idim=country:BGR&ifdim=region&ind=false

Средната продължителност на живота се е увеличила с 2 години спрямо онзи нелеп строй, приключил 89та година. С безплатното здравеопазване. Само за 25 години - ръст 2 години.
 
От: Защо според вас не работи този бизнес модел в България

tprodanov, и аз :) едно време се ядосвахме .. но това беше преди 10 години :)
имаше една платформа "mirc" ако си спомняте и там постоянно.. а ако си опер или админ.. мазнене мазнене :).. ако си приятел на админ или опер - храниш другите.
и хората се дразнят. даже се стигаше до бой в залите. е аз не съм се палил чак толкова.

сега вече е забавно.
но все пак аз няколко пъти апелирах, все се надявам някой който влиза тук (било то във форума като цяло или в тази тема) за да напише някакво изречение без дори да е прочел за какво става на въпрос, да прочете и тогава да напише и да не си коригира коментарите по сто пъти.. ама а де :)
 
От: От: Защо според вас не работи този бизнес модел в България

nortrant - да прав си. но това каква е вероятността да го има ти не знаеш и не може да я изчислиш:)

Естествено, че мога да я изчисля :) В България има хиляди зъболекари, в твоя сайт са регистрирани (а не задължително Активни) 7 броя, аз ползвам само един и то точно определен.
Вероятността да е регистриран и моя е много малка, без да съм я смятал. Ако я сметна, ще стане още по-малка.
 
От: Защо според вас не работи този бизнес модел в България

Ми аз не виждам проблем в това, напротив - потенциал за израстване...
 
От: Защо според вас не работи този бизнес модел в България

Скоро бях на гости в Щатите и там запазването на час за каквото и да е, от зъболекар до масаж и козметик се прави от външна платформа и там този бизнес е много сериозно развит. В България единствения сайт който намерих е http://zapazi.bg/ и като гледам от 2013 е стартиран, общо има 20 потребителя от които 1 активен.

Та, защо не работи този модел на запазване на час онлайн в България според вас? И втори въпрос, вие бихте ли ползвали такава услуга, ако я има и е добре разработена?

щот не съм решил още да направим с колегите такъв сайт
изглежда интересно :D

edit: сега прочетох малко мнения в темата, както и от собственика на сайта

лично аз смятам, че идеята е готина, ама много куцо реализирана. Никога не съм чул за този сайт, значи никъде няма реклама. Сайта също не те кара да направиш нещо - не е атрактивен. Според мен сайта е направен с цел да изкара пари от някакъв абонамент по следната сметка - има 363653853 потенциални бизнеси, 5% от тях са - 57657465 лв. значи прайм го" и до там.
Понеже и аз съм правил така, не става тоя модел. Работещия е друг - правиш нещо готино, сайт, който да е супер готин, хората да се кефят и когато даден бизнес види ползата от него и че води хора, тогава му вкарваш екстри за доплащане, а всичко друго е фрии. Ако се потрудят и се направи направо на ново с реклама и достатъчно пари може и да го бъде, ама пак е късмет.
Но иначе ме кефи. Аз бих ползвал ако е много разработено и има много неща, не 5 бизнеса...
 
От: Защо според вас не работи този бизнес модел в България

Напротив, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Е БИЗНЕС. Да мислиш противното е наивно, да не кажа глупаво.

Бизнес е не само тук, но и навсякъде. А това, което ти предлагаш е близко до реалността по време на комунизма и дори няма да го коментирам.

Ако още не си убеден, ще ти кажа, че моята "чиста" заплата като млад лекар е 600лв, НО забележи плащам всеки месец такса 180лв за специализация (плащам, за да работя). Сметни колко пари остават и после ми кажи дали трябва да работя на частно или не.

Извинявам се за острия тон, но нещо на силно промит мозък намирисва. Какъв комунизъм бе!!! Здравеопазването е бизнес единствено в САЩ и забележи ... Китай в момента. В страни като забележи Канада, Англия, Франция здравеопазването е безплатно и не е бизнес.

Гледах едно филмче на един американец, което беше точно насочено към здравната система на САЩ и въпросните страни. В САЩ човек без здравна застраховка трябва да плати $2000 за да му зашият кутрето, коeто той е отрязал при инцидент. В Канада също човек без застраховка загубва при инцидент 10-те си пръста, но там му зашиват всички пръсти безплатно (това е отнело цял работен ден на хирурга, за да го направи). В Англия например, като отидеш в болница на преглед, то след това отиваш на касата, където ... забележи ти плащат цената транспорта, който си ползвал за да стигнеш до болницата. И други фрапиращи неща имаше във въпросното филмче. Като например как лекарство за $200 в САЩ струва $2 в Куба.

Наскоро гледах едно друго филмче за един англичанин, който снимаше (професионално с екип от хора) филмче за пътуване в Китай. Като научи, че здравеопазването в Китай е станало платено след промените, то човекът направи много интересна забележка. Не разбирам как Китай е комунистическа държава, като здравеопазването е платено. А пък Англия е капиталистическа, но с безплатно здравеопазване.
 
Re: От: Защо според вас не работи този бизнес модел в България

За БГ това няма как да работи. Нито е супер добра идея. Кво й е хубавото?
Както казаха ходиш при точно определени хора за услуги.

От 9 г съм в ЮК, тука такова нещо не съм виждал, и по-важното, не ми се е налагало да ползвам. Просто всичко си се прави на масто (разбирай телефон).
 
testkiwi :)

реклама ли трябваше да пусна за да намеря хора като теб които искат да направят нещо подобно и да го направим заедно ?
не мислиш правилно.
аз пусках теми за екип, няколко ми писаха но нямаше как да ми помогнат. нито имаха финансова възможност нито бяха девелопъри.
ако искаш направи отначало, ако искаш участвай. не сме тук на тоя свят единствено за да си мерим.. някой неща.
не си прав за това твърдение защо е направен сайта. само аз знам защо е и вече го казах :)
нека да не правим грешни изводи.
не е популяризиран - ест, след като няма реклама не е популяризиран. надали имам време да обикалям от врата на врата и да предлагам на всеки сам, няма да ми стигне един живот:)

направил съм възможност за запазване на всякакъв вид услуги, защото ми беше интересно дали мога да го направя, не защото съм се целил в част от бизнеса.
това че фирми за автобуси не ми обърнаха внимание, защото пускат поръчки и само сериозни фирми участват а такива като мен не.. с това няма как да се преборя. аз не съм фирма а човек с идеи.
 
От: От: Защо според вас не работи този бизнес модел в България

В САЩ човек без здравна застраховка трябва да плати $2000 за да му зашият кутрето, коeто той е отрязал при инцидент. В Канада също човек без застраховка загубва при инцидент 10-те си пръста, но там му зашиват всички пръсти безплатно (това е отнело цял работен ден на хирурга, за да го направи). В Англия например, като отидеш в болница на преглед, то след това отиваш на касата, където ... забележи ти плащат цената транспорта, който си ползвал за да стигнеш до болницата. И други фрапиращи неща имаше във въпросното филмче. Като например как лекарство за $200 в САЩ струва $2 в Куба.
Сега да те питам, какъв е проблема да си сключиш застраховка. Разбираш, че безплатното не е безплатно никога, просто се плаща от общите пари. Западните системи са доказано неефективни и единствената причина поради която оцеляват е, че могат да печат безконтролно пари. Аз не виждам защо някой трябва да учи 15-20 години, а после да излизат разни индивиди, които да му говорят как трябвало да работи без пари и колко промит мозък бил, че иска да печели от работата си. Искам да ти кажа, че аз съм супер доволен от платените услуги, а адски недоволен от безплатните. Дори бих се отказал от тях, ако можех. Според теб нормално ли е човек да няма право на избор да се откаже от безплатното и да не му взимат данъци за това? По-голям комунизъм от солидарните системи няма, като в ролята на буржоазията са всички нормални работещи хора, а в ролята на пролетариата всички мързеливи и некадърни маргинали.
 
От: От: Защо според вас не работи този бизнес модел в България

Сега да те питам, какъв е проблема да си сключиш застраховка. Разбираш, че безплатното не е безплатно никога, просто се плаща от общите пари. Западните системи са доказано неефективни и единствената причина поради която оцеляват е, че могат да печат безконтролно пари. Аз не виждам защо някой трябва да учи 15-20 години, а после да излизат разни индивиди, които да му говорят как трябвало да работи без пари и колко промит мозък бил, че иска да печели от работата си. Искам да ти кажа, че аз съм супер доволен от платените услуги, а адски недоволен от безплатните. Дори бих се отказал от тях, ако можех. Според теб нормално ли е човек да няма право на избор да се откаже от безплатното и да не му взимат данъци за това? По-голям комунизъм от солидарните системи няма, като в ролята на буржоазията са всички нормални работещи хора, а в ролята на пролетариата всички мързеливи и некадърни маргинали.
Значи филмът който гледах го цитира ziggy. Това което аз опитах да кажа в един абзац беше само някакво съвсем бегло представяне на фрагменти от филма. Това с липсващата здравна застраховка беше САМО пример за сравнение, който се даде в самото начало на филма, преди да авторът на филма да каже нещо от вида, че филмът не е посветен на тези, които нямат застраховка, а на тези които ИМАТ такава. След това се разглеждат около 5 случая на хора със застраховки, които не получават финансиране по най-различни изсмукани от пръстите причини от застрахователните корпорации.
Това което исках да кажа е, че "безплатното здравеопазване е възможно само при комунизма" може да го твърди само промит мозък. Такъв, който не знае реалностите какви са и че много капиталистически, но богати страни имат точно такъв работещ добре модел.
 
От: Защо според вас не работи този бизнес модел в България

Богатите западни страни са социалистически - взимат огромни заеми и обират нормалното население, за да могат да обслужват с най-различни социални услуги хора, които лешкунят по цял ден. Аз не желая да плащам за чуждо задравеопазване и за хора, на които не желая да помагам. Системата трябва да е с лични партиди, които ти да можеш да споделяш с който пожелаеш.
 
От: Защо според вас не работи този бизнес модел в България

Разгледах сайта. Мисля, че проблема е, че има много малко регистрирани лекари и зъболекари. Трябва да се регистрират лекари и зъболекари от различни градове. Трябва да осъществиш контакт с тях. След това да им обясниш да дават визитка със името на сайта ти на пациентите или да оставят визитка или брошура в чакалнята със кратко обяснение на сайта.
 

Горе