Искате ли да живеете на село?

От: Искате ли да живеете на село?

Защо не.
Аз и сега не живея в голям град, той направо си е като едно по-голямо селце:lol:.
Но, ако имам пари, бих си направил една хубава виличка на село и бих си заживял там.
 
От: Искате ли да живеете на село?

не знам.. ама след ония двамата от биг брадър...
някак си даже и не ми с еминава около русие

:)
те просто ви закопаха тотално...

"завиждайти кучкииии"

нали ткаа викаше оня мис русие тотал

Ето и фейса http://www.facebook.com/Mariq.Plami.Shopovi виждам че си и фен. :)
Ама стоян шопа е много луд да знаеш. :)
А иначе си чатя от доста време с една от София голяма пичка полурускиня е. Гордее се се, че е Софиянка малко не и разбирам какво пише ама то било, защото е от Айтос родом. Поне лапа яко сухо по 2 к и отгоре на месец и обикаля света :)
 
От: Искате ли да живеете на село?

Не искам. Боли ме глава от чистия въздух :) и трудно оцелявам сред летящи и пълзящи твари.
 
От: Искате ли да живеете на село?

Селото си е специфична работа... Има много плюсове, ама и много минуси.
Скоро харесах една къща на много прилична цена, двор, направена - и като пуснах гугльо - сънародници, създаващи проблеми...
А и да няма сънародници, българският селянин е колоритен... абе незнам кое е по-добре. Май, ако може човек в някое чуждестранно селце да се намести...
 
От: Искате ли да живеете на село?

Не искам да живея на село. Искам да живея в къща близо до града.
 
От: Искате ли да живеете на село?

От две години вече си живея на село. Вярно е, че има много недостатъци, но като си помисля какво е в тези жеги да се затвориш в апартамент 50 кв.м., не не. Тук си ми е добре - тишина, спокойствие, интернета ми е повече от читав. Даже в момента съм в градинката на двора. Не се занимавам със селскостопанска работа - майка ми се грижи за това. Грижата за отоплението е на баща ми и мъжа ми. Най-близкия град е на 6 км от тук, а най-близкия областен град на 60 км. Съседите ми са горе-долу разбрани, нямам проблеми с никой. Зимата като не ще да пали колата има кой да ми помогне. Цигани има, ама са страхливи - не смеят много да се правят, защото си знаят мястото. Иначе келеши има като на всякъде. Та на мен си ми е добре сега, ако съм сама - не знам. Сигурно ще направя целия двор с райграс и ще сложа по един климатик във всяка стая.
 
От: Искате ли да живеете на село?

Абе какво пречи да съм на село и да си бачкам по проектите, даже плюсовете са следните:

1. Няма много шум и дистракции от съседи.
2. Няма нужда да пилееш време да търсиш къде да паркираш и да изминаваш големи разстояния.
3. Имаш широта, а за нас колкото по нашироко толкова по добре за акъла, можеш да си направиш офисче, ако ще от дъски да си сковеш на двора, да има къде да си закачиш едно табло със схемите на проектите.

И всякакви такива неща....Седиш си на село, трупаш парите по банковите сметки, вечер гледаш звездите докато пушиш една хаванска и пиеш едно шотландско...сутринта ти носи Пена яйца пресни, Гана мляко, дядо Вучко месце....ти хем ядеш истинска храна, а не химическите формули на някой луд лабораторен плъх впрегнат на работа от лошите корпорации...палиш на двора един огън...врътваш шишчетата...през това време може да си цъкаш на лаптопа...
Офиса ми е под ореха, на 15-20 м от леглото.
Комшиите са поне на 350 м и три двора от мен.
 
От: Искате ли да живеете на село?

Не искам да живея на село. Искам да живея в къща близо до града.
Това е най-удачния вариант и за мен. Класическото село - повечето ще избягат на 2-я месец от там от скука, въпреки че tanipo го описа доста зъблазнително:)
 
От: Искате ли да живеете на село?

Абе във Варна просто всеки месец нова простотия, я някой нов строеж ще започнат в радиус от 50 метра, я някой ще слуша "Славито" ужасно силно, а от 3-4 месеца се е заселила някаква студентка селяндурка отсреща и дъни яко музиките все едно е на нивата на баща си, яко чалга и всякакви простотии, ама изобщо не се съобразява с никой, че и си припява. Това във Варна, а сега съм в София по работа по един проект, и няма такъв стресов живот. От Варна знам шофирането не е весело, ама тука е още по гадно защото пешеходците и шофьорите са още по нервни и безумни, да не говорим за тая синя зона. Само разни хора се тълпят наляво надясно и не знам за какво работят - явно да да си плащат бензина, такситата, цигарите, кафетата и алкохола без които живота тука не функционира. Не знам защо ще напусна малък град със заплата 500лв където нямам никакви разходи и ще дойда в София да взимам илядо лева, при положение че 500лв са ти разходите за щяло и нещяло - имам предвид масата, която се тълпи в София. Пара има навсякъде, даже в малките градове е по-лесно да си предприемач защото с Интернет света вече е глобален пазар. Пари има във всичко, дори и съчки да продаваш има пари, сега зависи какви съчки и как и на кого, но не мисля да изпадам в подробности и наистина имам предвид съчки, като казвам съчки.

Има хора по селата и малките градове много щастливи, всеки по-умен си е хванал нещо, я да отглежда нещо, я да събира нещо, ако щете и цял ден злато да промиваш от някоя река примерно.
 
От: Искате ли да живеете на село?

Определено бих живял на няколко километра извън града или директно на село. Повече спокойствие, по-чист въздух, къща с двор (не някакъв апартамент, който за абсолютно нищо не става) - това са едни добри мечти, които се надявам един ден да станат реалност.
 
От: Искате ли да живеете на село?

Защо не?
Но, аз не искам да живея в село, може да е къща до града...
 
От: Искате ли да живеете на село?

Аз пък искам даже в някоя планина и на 10 километра да няма къщи, само нет да има здрав. Като се събудя сутрин докато си пия кафето и си бачкам да слушам как ми чуруликат готино птичките, а вечер като си сложа една ракия с салата да се наслаждавам на чистия и приятен въздух и хладнината на планината. :)
 
От: Искате ли да живеете на село?

От Варна знам шофирането не е весело, ама тука е още по гадно защото пешеходците и шофьорите са още по нервни и безумни, да не говорим за тая синя зона.

Аз на тея в София не мога да им хвана логиката по какви правила и на какъв принцип карат. Мигачите явно не ги учат за какво са щото не ги ползват много. И от време на време ти изкопчи на среша изоглав пешеходец самоубиец. Преди ме караха да хода да живея там - викам не ща. :)
 
От: Искате ли да живеете на село?

Питаш ли ме кво ми е ...в София ще съм известно време, няма такава лудница. То и във Варна беше така ама тука е на квадрат...
 
От: Искате ли да живеете на село?

Аз лично ако имах възможност като развия едно проектче. Съм готов да живея във всяко село с офис на Еконт :D по цял ден с козите вечер си оправям пратките и си почивам :D За жалост основният бизнес не го позволява... като се пенсионирам след 45 години.
 
От: Искате ли да живеете на село?

С риск да обидя Софиянци.... ама София е баси гадното село!!! Няма по-ужасен град, а "софиянци" тоест тези, които все пак си идват от провинцията са едни надути.... Случай: звънят ми за реклама от някакво си сайтче и ми викат: "Ако желаете може да се видим, за да уточним" аха, значи вие вече сте решили, че аз няма как да не съм от София, защото явно България = София.
Пушак, лудница, пълно с мошенници, прибирам се от чужбина и от гарата ме почват - да имаш крони за размяна, а долари, а евро, а аз - да ви изглеждам на тъп? Наистина се разочаровам все повече и повече от манталитета в нашата страница. Всеки се тъпче в София, защото там има повече работа, а не си прави сметката, че разходите се удвояват.

Когато бях на 18 смятах, че София е върха на сладоледа, сега вече нещата са други. Пари се правят навсякъде и по-много. Аз лично познавам хора от този сайт, които си правят супер доходи и са от много малки градчета. В миналото хората са били роби по принуда, а сега робите сами си търсят господарите. Като ще робуваме, поне да не си разваляме и малкото останала психика. Това, което ми харесва в София е, че наистина може да се намери всичко, от което може да се нуждаеш, но начина на живота и населението.... без допълнителен коментар.
 
От: Искате ли да живеете на село?

О, чудо е София! За съжаление живея на главен път. "Най-обичам" когато посред нощ мине някой безумец с мотор :twisted: и сякаш нарочно минава колкото се може по-шумно с безумна скорост. Много често се случва да минават и по няколко пъти. Има и мотористи, които се състезават, но те са по-рядко. Това не мога да разбера, наблизо минава новата магистрала за Перник - защо не използват тази отсечка?

Друго което не мога да разбера е защо толкова негативно се приема да живееш на село?? За мен негативно е да живееш в апартамент, по-голямо безумие от това няма, сам си правиш затвор. Простия човек го има и в градовете. Типичен пример е едно идиотче, което чака да стане 2-3 часа през нощта и започва да хвърля боклуци през балкона. Нарочно го прави, то са дискове, хартийки, други тежки неща, които се чуват като паднат на земята. И ги хвърля точно пред метростанцията, там където сутрин хората, които ходят на работа се пъплят по много.

За мен идеалното място е къща с огромен двор на 20-50км от голям град, някъде на зелено и на чист въздух. Или в близост до малко градче.
 
И аз много се дървя когато под прозореца ми прелети някой кретен с махнато гърне и надута чалга в около 2-3 вечерта. Така, че не се знае кое е селото и кое града. :) Или някакви мотористи, ентусиасти, които не смятат протекторите и каските за нещо задължително, особено когато от преките излизат гореспоменатите неандерталски ембриони. Не знам какъв кеф им доставя. Явно е нещо в главата, което не съм съзрял, за да разбера. Но факт е, че не ме интересува. Или правил Седефчо каквото правил и си изхвърля кондома през прозореца. Ако това не е висша форма на кретения, не знам какво е. Добре, че поне използва, че такъв да се размножи си е направо катастрофа. Наскоро минавахме покрай едни балкони и оп пред мен цигара. Копелето беше щастливец, че не падна на някой от нас. Но и това се причислява към слабоумните изцепки на т.нар. "граждани".

Ако зависеше от мен, бих си взел къща на около 15-20 км. от голям град и все си мисля за Търново. Където да имам една китна къщурка, в която да си ми е офис и всичко. Голяма веранда и местенце, където да има зеленина. Всичко друго е добре дошло. Селянията е тук в София и другите големи градове, рядко ще видите някой да се прави на кретен по улиците на малко селце, освен ако не му е признание. В големите градове е мода, защото ако имаме толкова луди, значи не вървим на добре. Пък и тук нали ги гледам всичките. Едни нервни, забързани, сдухани. Голяма оферта. Единствения плюс е, че тук е бизнеса. Но е и минус, че не може да си хванеш чукалата.
 
От: Re: Искате ли да живеете на село?

И аз много се дървя когато под прозореца ми прелети някой кретен с махнато гърне и надута чалга в около 2-3 вечерта.
И край нас има такива. Проблемът е сезонен и повсеместен. За съжаление на полицията не й пука и оставя идиотите да правят каквото си искат. На всичкото отгоре повечето мотори са нерегистрирани, без номера и застраховки.
 
От: Re: Искате ли да живеете на село?

Наскоро минавахме покрай едни балкони и оп пред мен цигара. Копелето беше щастливец, че не падна на някой от нас. Но и това се причислява към слабоумните изцепки на т.нар. "граждани".

О, Блинки, съвсем насокоро това с цигарата ми се случи. Падна до мен, добре че минах по-вдясно, а не по тротоара. "Човека" дори не беше на балкона, май по инерция си я беше хвърлил.
 

Горе