фирмата е RePack - разделно събиране на отпадъци в цялата страна.
"Не знам, но тука по Пловдив повечето адвокати не ги искат трудовите дела, защото ако е голяма фирма тя ще има юристконсулт и той ще е направил трудовия договор така, че работникът да няма къде да бяга"
С адвокат няма да има проблем има достатъчно които си разбират от работата и биха се наели. Бих му препоръчал Светозар Арнаудов, но той е доста зает и не знам дали ще се съгласи да поеме делото (а и не знам от къде е питащия).
И още нещо, ако ще да е най-реномирания юристконсулт, какво то и да е писал в трудовия договор, няма опция да спечели дело за неизплатени възнаграждения и обезщетения. Единствения начин да спечели такова дело е да докаже, че са платени. В противен случай си ги плаща заедно с лихвите и разходите по делото.
Иначе наистина има вратички с които може да се проточи делото и да се загуби повече време.
Всичко може, предприемачите са изобретателни хора и може да го обвини за някаква липса във фирмата и Бог знае още какво и да предяви насрещен иск.
Безплатни са частично само това, че няма държавни такси, но останалото адвокатски хонорари, изпълнителни дела, проучвания на имущества са за сметка на работника. А едно дело винаги си е риск, защото не знаеш какво ще измисли другата странаНай малкото се брой че предприемачите могат по добре от останалите хора да предценяват и менажират рисковете
С насрещен иск който е несъстоятелен диркетно влизаме в презюмцията за лъжесвидетелсво и от гражданско дело.. отиваме на криминално което се разслева от прокоратурата и риска ако загуби е до 5 години затвор плюс криминално досие плюс една камара забрани ... за 2000 лв струва ли си ? май по добре управителя на фирмата да открадне един трактор / камион с него да обере > извлече банкомат от някоя стена и да си плати 2000 лв на работника и да задържи остатъка - риска е горе долу един и същ...
по България он Еър гледах предаване за тези дела преди няколко месеца - минават бързо и били доста ефективни и са безплатни за работника трябва да го има качено във youtube канала на медията стигала проста жалба до съда но има и адвокати който миналваили
[video=youtube;Nodglxu2YIY]http://www.youtube.com/watch?v=Nodglxu2YIY[/video]
Безплатни са частично само това, че няма държавни такси, но останалото адвокатски хонорари, изпълнителни дела, проучвания на имущества са за сметка на работника. А едно дело винаги си е риск, защото не знаеш какво ще измисли другата страна![]()
Това ли са тия убавци мамини: repack.bg
Хахха, това от 3токласник ли е сглабяно?Тия са пълни аматьори.
![]()
То щом Цветан Василев не си плащал здравните осигуровки за 7,8 и 9-ти месец, дето са по 16.80 лева на месец, представи си останалите какво трябва да правятЕдин типичен бизнес в БГ, абсолютна коака. Как си се навил да работиш за тия мешки. Като им видиш сайта и ти става ясно, че това са некви селяци с черни джипове, които реално или перат или са на доизживяване.
То щом Цветан Василев не си плащал здравните осигуровки за 7,8 и 9-ти месец, дето са по 16.80 лева на месец, представи си останалите какво трябва да правятСега като се поразрових в съдебната практика видях, че повечето дела за неизплатени трудови възнаграждения се печелят от работниците, но в повечето дела все отхвърлят някаква част от иска и на работника му се налага да плаща държавна такса върху отхвърлената част. Но все пак ще вземе нещо, от което да плати
![]()
"Не знам, но тука по Пловдив повечето адвокати не ги искат трудовите дела, защото ако е голяма фирма тя ще има юристконсулт и той ще е направил трудовия договор така, че работникът да няма къде да бяга"
С адвокат няма да има проблем има достатъчно които си разбират от работата и биха се наели. Бих му препоръчал Светозар Арнаудов, но той е доста зает и не знам дали ще се съгласи да поеме делото (а и не знам от къде е питащия).
И още нещо, ако ще да е най-реномирания юристконсулт, какво то и да е писал в трудовия договор, няма опция да спечели дело за неизплатени възнаграждения и обезщетения. Единствения начин да спечели такова дело е да докаже, че са платени. В противен случай си ги плаща заедно с лихвите и разходите по делото.
Иначе наистина има вратички с които може да се проточи делото и да се загуби повече време.
Съберете се и заведете колективен иск.Ходих на консултация при всеизвестния Арнаудов, платих 40 лева, уточнихме някои неща ала-бала и накрая ми поиска 600 лева хонорар за дело, в което ще спечеля не повече от 1200 лева. Вярно, че на 99 % ще спечеля делото и хонорара ще бъде заплатен от губещата страна, но в момента няма как да извадя такава сума, а и си мисля, че нарочно ми предложиха такава оферта, че "сам да се откажа".
Съберете се и заведете колективен иск.