Няма по-загубен форум от predpriemach.com

Статус
Not open for further replies.
От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com

Добре де, не е ли най-лесно най-отгоре на всеки раздел да се стикне една тема с правилата на сответния раздел и да пише че е задължителна и да се прочете от всеки нов потребители ( и за старите също ) вътре да е описано какво е забранено и готово.

При първо нарушение - предупреждение от админа, при второ бан за 1 седмица и при трето бан за месец. Да не правя реклама, но погледнете как е в неймпрос, там има правила и в същото време форума е достатъчно свободен и доста активен....
 
От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com

Дайте списък с тия тролове да се преброим бе?
 
От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com

Колкото потребители има един форум, толкова и мнения ще има за неговата модерация
Но, форумът е съвкупност от мнения, а ако се вземе страна се осакатява
Ако, ще забранявате нещо го направете генерално. Примерно когато влязах за първи път в "политика" веднага ми се нахвърли един стар потребител и ме обяви за трол
Ако не мога да си изразявам мнението свободно, тогава за какво ми е този раздел
Личното ми мнение за добър форум е свободното изразяване по всякакви теми

HjT_UYPYL9Ffbw-1-xLwTQjHpafh5mmOdS_Auw0vp5u8wuaIixqvs72whJMVdWXnI6HSpyfkJGjF_UAaNWPIWFQOr1lo=w426-h567-p
 
От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com

До всички коментиращи в темата, нека да направим едно просто упражнение - погледнете в горната част на браузърът ви и вижте какъв е УРЛ на форумър/сайта.
След това се сетети какво означава тази дума и с какво е свързна - пазарът. След като се опомните, се сетете каква е оснонвата функция на пазара - тя е само една да чисти неефективността.

Всеки има избор дали да продължава или да спира да коментира въпреки "трудностти". Мисля, че форумът се управлява повече от нормално, това че Вискярът е взел такова решение ок така да бъде, ще дойдат нови на негово място, след време може се върне, а може и да измисли нов сорт домати и да завземе целият БГ пазар и да ядем качествени домати, може всичко да стане.

Дали ще е загуба липсата му, времето ще покаже, но да се променят правилата и да се ограничава определени коментари е глупост. Това е форум и е пълно с всякви образи, както в реалният живот - както и в реалният живот всеки има право да избира с кого да комуникира и с кого не. В реалният живот няма модератори и в реалният живот, тези които не се държат според обществени норми биват отритнати по същият начин, по който пазара отритва всички. Може се отритват тролове с игнориране, репорт или липса на комуникация с "тролът". Някак си слабохаркетрно ми се вижда и непредприемческо съзнателно да отбягваш от проблемите, вместо да намираш решение.

Няма какво да го разубеждавам Вискяра, както и че е полезен за форума - това си е негово решение, но все си мисля Вискярски, че можеш да ползваш по пиперлив тон и да поставяш хората на мястото им, ако толкова много те нервят.

Сякаш сте са забравили преди години какви потребители имаше и какви "сериозни" спорове имаше - тогава не се промениха правилата, на дали и сега ще стане.
 
От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com

Mноо яка тема, преброихме се!
Все пак съм за Свободата, който се дразни от нещо - да не чете.
Политиката е част от живота ни, щем или нещем. Все едно на един магнит да отрежеш отрицателния полюс, и да остане само положителния. Еми, не става! Не мож пребори ни физиката, ни хората.
 
От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com

Дайте да ги видим тия дето осират темите и гонят зарзаватчиите?
 
От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com

За Свободата са се водили революции, искам Свобода
 
От: Re: От: От: Re: От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com

И наистина се опитваме да държим някакъв баланс, защото каквото и да си говорим, по-кофти от форум с тролове си остава мъртвия форум, и мисля, че ще се съгласите, но това по никакъв начин не означава, че ще се толерира някакви остри коментари и заяждания без никакво основание. ;)

Мислех да не пиша по тая тема - но искам да споделя нещо - защото и аз имам форум... позволих да се създават влиятелни хора във форума подлъган, че това е от значение за форума и е добре за него да има умни и умни хора отговарящи и насочващи всички тъпаци на тоя свят...

Е изведнъж умните хора се обърнаха срещу форума и почнаха да ме затрупват с изисквания. Част от тях бяха и модератори....

Осъзнах, че форума е по важен от потребителите му.
Осъзнах, че който иска да помогне на глупаците може да го прави и доброволно - без да полагам усилие да го чеша по гърба.
Осъзнах, че ако натрупам Съдържание - то ще помага повече отколкото умните хора и 1000 фалшиви модове.
Осъзнах, че ми трябва само 1 модератор - преводач - жена и да и е кеф, че го прави от сърце и сега тя за няколко години има над 5 000 творчески или буквални преводи - даващи отговори на всички глупаци.
Осъзнах, че мога да превърна форума в база от данни и без да имаме на ден по 30 поста от разнороден характер - може да се живее и с 3 поста на ден.
Осъзнах, че Гугъл ще оцени всичко осъзнато от мен и сега форума ми е номер 1 по важните за мен думи.

И чудото стана. Умните се преместиха във Фейса - няколко от тях се опитаха да копират идеята на моят форум. Чудото стана - дойдоха нови потребители - дойдоха повече роботи да обхождат форума.

Мария пуска на седмица поне по 3 нови превода / теми. А това е жена, която се грижи за две внучета и помага на още куп хора.

Дойдоха хора, които задават въпроси към Гугъл и той ги праща при нас - ако искат регистрация - правят си я - аз ги одобрявам.... а ако искат само четене - правят го.

Стотици хиляди линка има форума по цял интернет....

Мисията на форума е повече от правилно реализирана...

Постигнах едно нещо - ПОЛЕЗНОСТ и второ НЕЩО ПОЛЗВАЕМОСТ........... само с 1 мод и аз.
 
Re: От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com

Зооманяк форума на каква тематика ти е, ако не е тайна разбира се?

Според ника, на каква тема може да е форума. :)

Големи благодарности на зооманиака за споделянето на опит. Извинявам се много, но само да кажа, че социалните медийни сайтове трудно задържат контент, който да е добре видим и след време, всичко отива в небитието. А да скролваш няколко месеца назад е бич Божии. :)
 
От: Re: От: От: Re: От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com

позволих да се създават влиятелни хора във форума подлъган, че това е от значение за форума и е добре за него да има умни и умни хора отговарящи и насочващи всички тъпаци на тоя свят...

Е изведнъж умните хора се обърнаха срещу форума и почнаха да ме затрупват с изисквания. Част от тях бяха и модератори....

Точно това наблюдаваме и тук и това е проблемът на тоя форум. Не липсата на свобода! Не слободията! Проблемът е, че няколко човека тук се ползват с привилегии и управляват форума, качвайки се на главата на модератора, така че той е изцяло виновен за това, защото го е допуснал.
Не може тема, пусната в раздел ''оф-топик'', в който пише ''Тук можете да коментирате всичко'' да бъде изхвърлена в кофата по настояване на четирима човека, понеже са с привилегии. Та оф-топикът е своеобразна кофа - какво пречи една тема, в която на практика се коментираше това, което се коментира и тук?
Въпросът не е чия е темата (майната му, че беше моята), а принципът! Позволяваш на шепа злобни комплексарчета да се гаврят с останалите, а после обясняваш витиевато как ''Ама нееее, тук не търпим... тук реагираме на репорти и наказваме...'' Глупости на търкалета! Реагира се само на репортите на ''нашите'' хора и се наказват само тези, които не са ни ''батета''.
Хубава е свободата във форума, но щеше да бъде по-хубаво ако беше еднаква за всички и ако не се даваха модераторски права на хора, които в един момент се самозабравиха.

Преди да сте скочили срещу мен - няма значение коя съм и с какво допринасям за форума. Важно е дали е вярно това, което казвам, а то е! Мога да си направя нов акаунт, да се представя за препродавач с фейсбук страници с 200к посетителя и т.н. - тогава сигурно ще приемете мнението ми за меродавно?
Живи и здрави. Включвам се за малко, за да не развалям перфектната бизнес среда, която цари тук... Спете спокойно. Корабът потъва по план. :)
 
От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com

Във всеки форум има недоволни, интриги, стари превлигировани и нови доказващи се потребители, навсякъде има и спамери, и лийчери, но няма за момента по-стойностен форум от предприемач. Който не му изнася, да не влиза.
 
От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com

Не съм се и съмнявал, че форума е нещо свързано с животни:), надявах се да сподели за кой форум става въпрос по-скоро, може и на лични, ако се притеснява.
 
От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com

Във всеки форум има недоволни, интриги, стари превлигировани и нови доказващи се потребители, навсякъде има и спамери, и лийчери, но няма за момента по-стойностен форум от предприемач. Който не му изнася, да не влиза.

Добро мнение, харесва ми! (+) , но още повече ми харесва логиката на @ nandibandi, жалко че системата не ми позволява да и дам (+). Ето това вече е културна дискусия без заяждания и тровене на нерви.

Ще кажа само, че форумът си е форум... На които не ни харесва, да си ходим - други ще дойдат и света няма да се свърши без нас... Форумът е много готин, има супер полезни теми, Админите са ОК... останалото от нас, да се уважаваме и да работим под мотото Предприемач!

Искам само отново да повдигна темата за игнора?! Не е ли възможно при игнорирането на даден потребител, то той да не може да "пише" повече в темата ми, а не само на ЛС. Каква е ползата, например че аз съм го игнорирал, и той не може да ми пише на ЛС, а може да нацвъка с ла*на цялата ми тема?! Това за мен е пълен апсурд.

Надявам се, че този път някой от Админите ще отговори на въпроса ми! Благодаря!
 
Re: От: Re: От: От: Re: От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com

Спете спокойно. Корабът потъва по план. :)

Нищо не потъва и няма и да потъне - напротив! Форумът става все по-посещаем и все по-изпълнен със съдържание (колко полезно и колко не е друг въпрос). Опитът, който имам като администратор на форум почти 15 години е, че част от по-активните (стари) потребители приемат подобна общност като нещо "свое", което опитват да подредят и пренаредят както им е удобно и приятно лично за тях. Подобна отворена общност обаче е динамична и с увеличаването на интернет потребителите логично за по-големите форуми се увеличава и трафика от нови потребители, които нарушават "спокойствието" на старите. Резултатът е или адаптация към новите обстоятелства или оттегляне. Това обаче е естествен процес и не е никаква причина форумът да умре.

Основните причини за загиване на даден форум са:

1. Спад на нишовия интерес
2. Много строга (задушаваща) модерация
3. Неконтролируем спам
4. По-добра алтернатива в лицето на друг подобен форум/и

Нито една от тези причини в момента не е налице.

Така, че е съвсем нормално дадени потребители да си отиват и други да идват на тяхно място.

Напълно съм съгласен обаче, а и преди съм го казвал, че трябва малко по-строга и навременна модерация. Такава, че хем да дава свободата, с която е известен този форум, хем да не се прекрачват границите. Според мен най-добре работи моделът с няколко предупреждения (например 3-5) и впоследствие най-малко едномесечен бан без значение на репутацията на потребителя. Не трябва да се фаворизират определени потребители, защото това винаги създава конфликти.

Относно секцията политика съм се изказвал и друг път, че не й мястото в предприемачески форум. Аргументът, че е част от ежедневието за мен не е валиден - част от ежедневието ми са и физическите нужди всяка сутрин, но не смятам, че точно тук трябва да ги обсъждам. Компрометира се дадена политическа сила, агитира се за дадена политическа сила, даже има агитация за чужди държави! Това не е нормално и тази секция само създава раздори и конфликти между потребителите, които после афектирани започват да спамят и по други смислени теми.
 
От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com

Определено това не е потъващ кораб за мен, скромно но....
Най-много потребители онлайн са били именно тази година.

2015-12-03_124347.png
 
От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com

Тоя синдром - "форума вече не е същия" се наблюдава от както има форуми. Всеки го изживява в даден момент във форумния си живот. Възрастните и мъдрите, също, както е видно. Това са нормални работи... Той верно не е същия, защото и хората не са същите, ама няма и друг начин, той самия живот се променя всеки ден, можем ли да го напуснем, щото новото не ни харесва!? Ми не можем естествено, трябва да се адаптираме!


Чиче, почини си малко и се върни с нови сили, ще видиш, че помага:) Такива теми се пускат периодично от различни потребители от както аз съм регистриран тук, а то май не е малко :)

С това че всички са равни също не съм съгласен, защото не е вярно! За това са тея титли и репове, за да показват на новите кой колко е равен спрямо другите, съобразно заслугите си към общността. Няма вариант аз да съм с равни права с някой келеш дошъл вчера и вероятно утре няма да го има. Тука админите много добре се ориентират. Нищо ненормално няма в това да дават приоритет на някой, който познават пред някой новодошъл келеш, дето никой не го знае какъв е.
 
От: Re: От: Re: От: От: Re: От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com

...
Относно секцията политика съм се изказвал и друг път, че не й мястото в предприемачески форум. Аргументът, че е част от ежедневието за мен не е валиден - част от ежедневието ми са и физическите нужди всяка сутрин, но не смятам, че точно тук трябва да ги обсъждам. Компрометира се дадена политическа сила, агитира се за дадена политическа сила, даже има агитация за чужди държави! Това не е нормално и тази секция само създава раздори и конфликти между потребителите, които после афектирани започват да спамят и по други смислени теми.
Тука много народ били предприемачи. Продаването на Гейбук страници и лайкове - предприемачество ли е? Щото на мен ми се повдига от тоя бизнес, освен от самия лигав тефтер - сурат. Големи предприемачи, голямо чудо!
И какво значи конфликт м/у потребители? Да не би на някой да му е неприятно да участва в някаква тема, и да го карат насила да влиза и пише?
 
От: От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com

Определено това не е потъващ кораб за мен, скромно но....
Най-много потребители онлайн са били именно тази година.

2015-12-03_124347.png

Те и клюкарските сайтове са с по няколко хиляди онлайн, но са леш нали. Един кораб може да се пълни с водя неусетно до критичния момент когато с олемамале какво стана нещата няма да се оправят

Едно е форум с либерални правила, друго форум с неустановен брой малоумници дето хем не могат да изкарват пари, хем им прави кеф да насират темите на нормалните потребители.

На няколко човека им пречел раздела за политика... странно всеки бизнес и предриемачество са тясно свързани с политическата ситуация в държавата или света. Би трябвало да са наясно с това.

Позицията на админите е ясна, но видимо неефективна спрямо нарушители и дразнители във форума. Колкото и да не им се иска или да не им е приятно заразените крайници се изрязват докато е време защото малко да се забавят и нещата ще приключат доста бързо.
 
Статус
Not open for further replies.

Горе