Първите 10 мнения в Предприемач

Какви трябва да са ограниченията за нови членове преди пускането на линкове?


  • Общо гласове
    163
От: Първите 10 мнения в Предприемач

Аз гласувах да ги трепеме с камъни, въпреки че си мислех за 100 мнения + положителна репутация!

Колкото до това да паднат ограниченията не съм много навит, тъй като от опита ми по форумите,
никак не обичам някакви непознати личности и гледам да не правя бизнес с тях. Още повече,
че повечето форуми са доста стари. А бе не се доверявам на новоизлюпените, които мани другото
ами в много от случаите се оказват баннати стари познайници.....
 
От: Първите 10 мнения в Предприемач

Не мисля, че е добра идея посещенията да се вдигат на 50 или 100+, това е предпоставка за значително увеличаване на излишния спам. Може би е по-добре потребителите да имат възможност от самото начало да поставят линкове, но nofollow или редирект и едва след известно време (определен брой постове или репутация) да имат правото да поставят реални линкове.
 
От: Първите 10 мнения в Предприемач

Ха, сега виждам, че и аз най-накрая съм постигнал броя от 10 мнения (за година и нещо присъствие във форума)
 
От: Първите 10 мнения в Предприемач

Ограничения трябва да има. Не може някой да дойде тук и веднага да почне да гребе с шепи и да взима наготово. Първо трябва да допринесе с нещо полезно към общността. Къде ще му излезе краят ако всеки почне само да взима без да дава? Ще стане като държавно предприятие по време на комунизма.
 
От: Първите 10 мнения в Предприемач

Не мисля, че е добра идея посещенията да се вдигат на 50 или 100+, това е предпоставка за значително увеличаване на излишния спам
10 мнения и мързеливите не ги бъркат а по-голям брой ще откаже повечето, но най добре е да е с време и постове. 50 поста и/или 2-4 седмици от регистрацията.
 
  • Like
Реакции: Test
От: Първите 10 мнения в Предприемач

Ами направете го без някакви конкретни ограничения за линковете.
Примерно един потребител няма да има право да пуска линкове докато не бъде одобрен за тази цел. За да не се губи времето на админите да преглеждат постоянно нови профили, може да се направи примерно първите 30 или 60 човека с най голяма репутация да могат да одобряват потребителите за пускане на линкове. Все някой от тях ще е из форума докато разпуска. С ръчен преглед най добре ще се тунингова системата. Може да се направи примерно поне 3 човека да са "ЗА" конкретния потребител.
 
От: Първите 10 мнения в Предприемач

ThinkFast, готина идея, но е свързана с много къстъм модификации. Не вярвам някой от админите да се навие да я приложи. Иначе на приказки всички сме добри :)
 
  • Like
Реакции: Test
От: Първите 10 мнения в Предприемач

Специално линковете не са никакъв проблем. Всеки може да пуска, дори с първото си мнение. Просто линкът няма да е жив и при изписването му трябва да се приложи малко фантазия. Примерно predpriemach . com вместо http://www.predpriemach.com/ .
 
От: Първите 10 мнения в Предприемач

ThinkFast, готина идея, но е свързана с много къстъм модификации. Не вярвам някой от админите да се навие да я приложи. Иначе на приказки всички сме добри :)
Не е чак толкоз къстъм. Глас "ЗА" може да се сметне даването на репутацийка. Ако потребителя има поне 3 репутации от първите 30/60 потребителя от списъка автоматично му се активира линкването и толкоз.
При даването на репутация трябва да се сложи една проверка дали кандидат предприемача е събрал нужния реп и се записва из базата като тръстед мембър.
 
От: Първите 10 мнения в Предприемач

Правилата в момента дават възможност човек бързо да си изгради представа за новия юзър.

Ако започне внимателно с инфо или конкретни въпроси, то е ясно...
Обаче ако подпука наред с "Полезна тема мерси" или "Ахахахаха..... хахаха", то е още по-ясно - червената точка и "УУууУУУУуУууу.... трепете го беееееее!"
 
  • Like
Реакции: Test
От: Първите 10 мнения в Предприемач

Аз гласувах за "Все ми е тая - важното е сеир да има"
Гласувах за този вариант, защото спамера си е спамер и каквито ограничения да му наложиш, тои винаги ще намира начин да си върши работата, освен ако небъде баннат разбирасе.
Колкото и да се ограничават новите потребители спам ще има.Въпросът е в какво количество, ако се увеличът мненията или престоя ще има сравнително по-малко спам, защото повечето ще се откажат от този форум и ще си намери нов, но всички знаеме, че има много големи инати и дори 500 мнения и 3 месеца престой няма да го спрат, той си знае, че рано или късно ще може да спами и това все повече и повече го стимулира.
Ако можеше да ги трепем с камани щеше да бъде най-добрия вариант, но тъй като трябва да ги лежим, като за хора все още не е това начинът.
 
От: Първите 10 мнения в Предприемач

И на мен ми е все тая, аман от спамери
 
От: Първите 10 мнения в Предприемач

Моето скромно мнение е, че с 3-4 стъпки, спама в форума може да се редуцира доста като цяло, без да се пипат ограниченията и изискването в времето. За тая една седмица и 10 мнения е достатъчно на нов член, да си изгради някаква представа и да види как се работи в форума. Ограниченията който ви предлагам са следните :

1. Заключване на собствена тема. Тук съм от скоро но е пълно с теми който са си изживяли живота ( зделката е направена, истекъл е срока, или поради друга причина такава зделка не може да има) и все се намира някой който да прочете само първото мнение, и да постне отговор. Ако даден предприемач има правото да заключи темата ( никой друг освен администраторите да нямат право да пишат/ променят по темата) Ще се избегнат около 10 - 15% от излишните мнения.

2. Давност на темата.- За тази опция имам няколко варианта. При липса на на нови отговори в темата от 1 месец примерно, новите предприемачи да нямат право да постват в нея, до достигане на 50 мнения или 1,2,3 месеца... престои. Втората опция е да се въведе период от около 3 месеца в който ако няма нови мнения, темата се заключва автоматически. И 3тата вариация на това нещо, е най-леката и мисля, че ще е и най -добрата (според мен) При опит да се постне отговор в тема в която няма отговор от 20 - 30 дена и нагоре,, да изкача един прозорец върху който пише " в тази тема няма публикуван отговор от (х броя дни). Сигорни ли сте, че искате да публикувате" с 2 бутона, да или не. Обеден съм, че половината от хората който пишат в стари теми не осъзнават това, и напомнянето ще ги разобеди. Според мен и тук се режат до 10 - 15% от спама.


3. Проблема с старите анкети е малко по сериозен. Но ако се изисква конкретен срок за която анкетата да е активна, и след изтичането на срока, да остане само за четене. Съответно да се комбинира с горните правила и за отговора. И тук ще отпадне около 10% от спама.

А за спам с цел пускане на тема няма да стане с овеличаването на мненията, това просто ще увеличи спама. Аз влязох тук и наспамих няколко теми само и само да мога да си пусна офертата, не заради друго а защото видях, че в форума има сериозни хора, с който може да се върши работа.Повярвайте ми за някой задачи не е лесно да се намерят читави хора. Чак след това почнах да спамя за да стане възможно това. Но ако трябваше да генерирам 50 съобщения за да мога да го напарвя, просто щях да си тръгна. Хубаво е форума да е чист за желаещите да го ползват, но не трябва да се орязват напълно и новите членове.
 
Последно редактирано:
От: Първите 10 мнения в Предприемач

Извинявам се предварително, че мнението ми ще е в разрез с изказванията на хората преди мен, не желая да влизам в конфликти. Наскоро научих за Вашия сайт и реших да се регистрирам, написах тема, в която предлагах услугите си срещу заплащане / в крайна сметка всеки иска да има някой лев в джоба/, но се появи проблем - нямах достатъчно постове, за да отговоря на личното съобщение на човек, заинтересувал се от работата ми. И да, лично аз в бързината изкоментирах накратко няколко теми, за да натрупам нужните постове. И какво това ме прави спамер? Или некоректен човек?
 
правите точно коректен ползвател ако постовте са смислени и по темата :) помисли ли сме и за начинаещите които нищо не разбират от материята на форума :) и точно затова е тази секция да могат лесно да отговроят на някоя анкета хем статистическа информация за форума хем така и другите ползватели на пазара като погледна мненията ще могат да предценят що за човек има отсреща :) да ли е спамър пищеш "да така е" "съгласен съм" или е мислещ човек :) един вид създава се първо впечатление
 
От: Първите 10 мнения в Предприемач

Една мисля че нова идея:

Юзърите с престой по-малко от определемо време (1 месец например) при пускането на тема да въвеждат каптча и да не мога да пускат теми.отговори повече от определен брой дневно/на час.

и да се махне ограничението за публикация на линк и получаване на Лс-та (някой може да се е регистрирал специално за дадена оферта, тогава не може дори мейла си да публикува ако не го напише по друг начин...)за нови юзъри
 
хъм... така е доста сложно да се изпълни технически все пак ще се мисли

идеята преди да пишат за сделка е да имат някакви мнения... за да може човек да си предцени с кои работи... не някакви тъмни субекти да правят сделки мисля че редуцира измамите в някаква степен ...
 
От: Първите 10 мнения в Предприемач

Аз съм за ограниченията, все пак трябва да има даден стандрт. Ако потребителя е про форума настроен няма да ги усети тези 10 мнения, алтернатива е всичко да се одобрява - това е скъпа алтернатива и пак ще породи дадени емоции в потребителите с дълга история.
 
От: Първите 10 мнения в Предприемач

Аз съм за текущите ограничения. На мен 10 мнения ми стигнаха да стана по-редовен тук.
 

Горе