Турско радио настъпва в България

Статус
Not open for further replies.
От: Резаците (Турчоляка) настъпват в България

То в Кърджали повече турци и помаци, отколкото българи, така че това е нормално. Не мисля, че някой ще обърне внимание на радиото в по-големите български градове.
 
От: Резаците (Турчоляка) настъпват в България

Е че то турското радио се чува чак в Каварна.. не знам надолу как е :))

Незнам защо се чува чак до там..но факт е, че ще има официално такова в България.

Колегите от Пловдив, Хасково, Разград, Шумен, Търговище, Варна, Русе и др общини да се чувстват поздравени ( :cry: )

То в Кърджали повече турци и помаци, отколкото българи, така че това е нормално. Не мисля, че някой ще обърне внимание на радиото в по-големите български градове.

Не е нормално!
Най-опасно е радиото за южната част от България.

Спред мен трябва да се обърне особено внимание на тези региони и да се спре това потурчоляване на българските земи и хора по тях - няма значение, че са турци!

В момента това става:
- забрадки в училищата (все някъде има?)
- говори се на турски - тук май някои беше казвал - в магазини и болници... WTF???
- джамии - и проповядване на радикален ислямизъм (не отричайте! има го, и то не от скоро!), високоговорителите по джамиите.
- сега радио
 
От: Резаците (Турчоляка) настъпват в България

Незнам защо се чува чак до там..но факт е, че ще има официално такова в България.
В момента това става:
- забрадки в училищата (все някъде има?)

със сигурност има...
 
От: Резаците (Турчоляка) настъпват в България

Честно казано никак не ми допада начинът, по който е написано заглавието, но освен агресивната турска медийна и културна експанзия /вършена с АКТИВНАТА подкрепа на Криминалния Сговор/,
повишено внимание трябва да се обърне и на набиращият сила Ислямски радикализъм в тази страна. Не знам дали сте гледали последната /нашумяла/ Турска филмова продукция: Fetih 1453
Първото ШОКИРАЩО нещо, е разбира се фактът, че създателите, бидейки турци, изобщо имат безсрамието да припомнят тази част от своята история. Филмът не отразява героичната защита на нещо свое, не представя отвоюването на нещо, което им е било отнето несправедливо, или им принадлежи по право: той отразява ЗАГРАБВАНЕТО, ПОРОБВАНЕТО И УНИЩОЖЕНИЕТО на една цивилизация от предтечите на днешните турци.
Няма да се спирам на гротескният начин, по който е представен Византийският император и общество: тук няма изопачение, а ОБРЪЩАНЕ на ролите - характерните ориенталски сцени с танцуващи кадъни и пиршества, са приписани, представете си, на Византия, а османският султан е високоморален и т.н. Смехотворно и жалко.
Важно обаче е друго послание, което ясно преминава през целият "филм" /доста долнопробен, в интерес на истината/ - отдаването на алах /каквото и да е това - нито ще му сложа второ "л", нито ще му туря главна буква/,
следването на мохамед и "пророците", утвърждаването на исляма: през целият филм се отправят "молитви към алаха", а на едно ключово място се казва директно /цитирам по памет/: "Нищо велико не може да се извърши без отдаването на алах" -- а филмът доста ясно изразява какво следва да бъде разбирано под "Велико дело".
Политическите реалности в съвременна Турция са крайно тревожни, колкото и да се спуска над това булото на БГ медийното затъмнение.
Ще припомня няколко красноречиви събития от последните години.
Жалко, че те бяха отразени единствено от Фрогнюз, а в момента и там явно статията е изтрита.

Особено внимание обръщам на следното:
Каква беше реакцията на полицаите в Турция?

Реакцията и държанието на полицаите и държавната администрация по време на тези събития беше потресаващо. Навсякъде по медиите се показа арестът на тези младежи, но той беше с подхилващи се полицаи, с развяващо се знаме “Убиецът на Хран Динк”. Това беше един вид показност. Тези убийци са представени като герои и те стават такива както в медиите, така и в очите на обществеността. Естествено, медиите правят така, че те да станат герои.

Далеч съм от мисълта да генерализирам тези явления спрямо всички турци, особено тези, които са български граждани и тяхното етническо определяне е с безкрайно по- ниска стойност от националното. Те са също така жертви на политиката на Криминалния сговор, целяща разслоение, неравенство, вътрежно напрежение /вкл. етническо/, създавани изкуствено с помощта на подобни, нямащи аналог абсурди, като турски новини, радио, преференции и т.н. Всичко това с надеждата, че няма да се обърнем единни, за да решим основните си проблеми - криминализацията на властта и порочността на властващата социално- икономическа система.
 
Последно редактирано:
Аз смених заглавието да е по политически коректно - че имам чуството че форума е под непрестанна атака и само се чудя къде да ни ударят за да ни свалят- не че ни гонят ама по добре да си се пазим
 
От: Турско радио настъпва в България

Докато по-голямата част от народа си ляга и става с втълпената и от продажните медии информация, ще е така. Няма да се събуди Българския Лъв, и ще става още по-зле.
Скоро няма да се учудя не радио, ами и турска национална телевизия да има в България, постепенно България пак да мине "даде тя май вече си е" отново под турско робство!

Жало много жалко е да виждаш как всичко живо, за което са се борили ВЕЛИКИ ЛИЧНОСТИ отива на кино а, Българина не милее ама грам за това което са му оставили, а напротив разрушава го с не дни а часове!

Но всички знаем, че от приказки смисъл няма, само действия могат да променят нещата, а в тях ни е най-слабата страна. :(
 
От: Турско радио настъпва в България

Официалният език в България все още е българският и като национална медия това ново радио трябва да уважава мнозинството и държавата като цяло. Говорене на неразбираем за болшинството език се нарича нетолерантност и дори може да се разглежда като грубост и държавна обида. Подозирам, че това с радиото се пробутва точно като за преди изборите. Идеята е да се разделят хората и като роби да ги квалифицират кой за кого Е ДЛЪЖЕН да гласува и кой кого трябва да мрази (ние турците и те нас, макар да няма смислена причина за това). Иначе за фереджетата и кой в какво вярва, мен това не ме бърка. Естествено, смятам, че аз съм правият във вярванията си, но всеки сам трябва да си решава в какво да вярва. Религията и държавата не би трябвало да имат пряка връзка. За съжаление точно това се пробутва. Идеята е да ти втълпят какъв трябва да си (щом си българин трябвало да си християнин, а щом си турчин - мюсюлманин) и какво трябва да правиш. А иначе не знам защо все го пробутвате това "турско робство". Тогава до колко нашите предци са били роби е спорно, но моментното ни състояние не е много далече от това понятие.
 
От: От: Турско радио настъпва в България

А иначе не знам защо все го пробутвате това "турско робство".

Не бе, не имало робство, ни сме си имали държава тогава. Изобщо не сме били и в пределите на османската империя просто турски туристи са дошли с ваучери за all inclusive за 500 години и добре, че са дошли руски туристи да ги изгонят от курортите ни, че много са се застояли.
 
От: От: Турско радио настъпва в България

А иначе не знам защо все го пробутвате това "турско робство". Тогава до колко нашите предци са били роби е спорно, но моментното ни състояние не е много далече от това понятие.

Баце не извъртай нещата тука, щом смяташ, че не е имало робство иди на разходка в Батак и тогава пак да говорим, ако не ти се ходи не ми пробутвай вариациите за присъствие или подтисничество.

А виновниците за всичко са ето тези тикви:

[video=youtube;BjtggapwqjI]http://www.youtube.com/watch?v=BjtggapwqjI[/video]

И плс. чуквай по някой друг ентер, че така е много трудно да се чете. ;)
 
От: Турско радио настъпва в България

АБЕ защо търсите под вола теле!
Какв ви бърка турско радио, турски вестник,турска телевизия.Големи патриоти сте все избягали в чужбина.Аз като
пусна кабеларката чувам сръбски,гръцки,френски,немски английски.Дай да правя митинги затова!Катo ne ти се слуша въртиш копчето и си на азис!
 
От: Турско радио настъпва в България

Аз съм чел немалко литература от времето на турското "робство" и хората макар и поддискани са имали (поне повечето от тях) свободна душа и самочувствие. Немалка част от нашата култура се развива през този период. Имаме си много будители и събудени. Робите нямат свободно мислене, те не творят (освен ако не им наредят), нямат самочувствие, нямат култура, не се грижат за душевното/духовното, не търсят нищо различно от това да оцелеят до следващия ден (а сега се сетете какво/кого описвам).
А това с баташкото клане е много подвеждащ и неправилен пример. Да, трагедия е и то голяма за нас, тъй като е свързана с наши предци, но погледнете какво става днес по света. Жертви от атентати, войни, бабаити и тем подобни колко искаш. Да не би Кадафи да беше роб за да го убият? Това, че са те убили по брутален начин по никакъв начин не те превръща в роб. Робите си живуркат послушно и рядко някой от тях пострадва сериозно, тъй като те са толкова безобидни, че никой не ги счита за някаква заплаха. Ако ти се е случило нещо подобно на баташкото клане, определено не си бил послушен и със сигурност си раздразнил някого с това. Това не е част от ежедневието на робите.
 
От: От: Турско радио настъпва в България

Защо ме разбрахте погрешно? аз не съм против турците живеещи в България - аз искам те да са част от нас.
В момента става точно обратното - Турция "обработва" турците живеещи в България и ги откъсва от нас.

А за турското робство - имало е, един го разбира по един начин, друго по съвсем различен. Факт е, че това е повлияло и все още влияе.
Аз никога не бих могъл да пренебрегна тази 1/3 част от съществуването на България.

АБЕ защо търсите под вола теле!
Какв ви бърка турско радио, турски вестник,турска телевизия.Големи патриоти сте все избягали в чужбина.Аз като
пусна кабеларката чувам сръбски,гръцки,френски,немски английски.Дай да правя митинги затова!Катo ne ти се слуша въртиш копчето и си на азис!

нямаш си на представа какво започва да става в България
 
От: От: Турско радио настъпва в България

Иначе за фереджетата и кой в какво вярва, мен това не ме бърка. Естествено, смятам, че аз съм правият във вярванията си, но всеки сам трябва да си решава в какво да вярва. Религията и държавата не би трябвало да имат пряка връзка. За съжаление точно това се пробутва. Идеята е да ти втълпят какъв трябва да си (щом си българин трябвало да си християнин, а щом си турчин - мюсюлманин) и какво трябва да правиш. А иначе не знам защо все го пробутвате това "турско робство". Тогава до колко нашите предци са били роби е спорно, но моментното ни състояние не е много далече от това понятие.

Ако това е продиктувано от моите бележки, обръщам ти внимание, че по никакъв начин не визирам като заплаха мохамеданството като религия (не бих го нарекъл мюсолманство, тъй като в превод това означава: "истинската, правата религия/вяра"), нито имам претенции към религиозните убеждения на някого. Става въпрос за набиращият сила в Турция Ислямски Фундаментализъм, който представлява радикално и крайно течение вътре в мохамеданството, чийто характерни черти са агресивното налагане на исляма, неговите представители считат себе си за изпълнители волята на алах – да построят царството на исляма на Земята, да установят господството на шариата в планетарен мащаб. Използват насилствени средства и всеки, който се отклони „от правия път” е обект на джихад /война за вярата/. Склонни са да се опират на „динамичните интерпретации на Корана”, направени от даден харизматичен лидер.

According to academic John Esposito, one of the most defining features of Islamic fundamentalism is belief in the "reopening" of the gates of ijtihad.

Лично мен тази тенденция в една модерно военизирана страна с едномилионна армия ме притеснява, също както и експанзията на тази страна в моята собствена. Към това беше насочен и постът ми.

Може да е спорно дали нашите предци са били роби - "Роб" е понятие, което не определя физическа реалия, а социални отношения. Затова няма да споря относно понятието - ще ти кажа каква РЕАЛИЯ се крие зад него:
Крият се зверски кланета не на десетки, не на стотици, не на хиляди, а на стотици хиляди твои предци в продължение на петстотин години. И не равнявай тази цифра с днешната популация. Крият се изнасилените ти прабаби с разпрани накрая кореми, от които са изтръгвали неродените още бебета и са ги хвърляли на кучетата; крият се набитите на кол, обезглавените, разчленените, умиралите в продължителна, понякога неколкодневна, ужасна агония твои неосъществени предци. Крият се камари от човешки глави и отрязани крайници. Крие се и най- зловещото, нямащо аналог зверство: отнемането на невръстните деца от родителите и превръщането им в същите кръвожадни мъчители на собственият си народ. Това не са слухове и предания, а документирани събития, така че спести си съмненията относно какви са ти били прадедите. Всичко това е плод не на турците per se, не на мохамеданството като религия, а именно на бесуващият ислямски фундаментализъм, въпреки че по него време не е съществувало това понятие.
 
От: Турско радио настъпва в България

Unwise

Правилно разсъждаваш!Значи ние робите,както се опитват да ни втълпят имаме писменост,манастири,домове,храна и добитък.Кой предаде Левски, уби Ботев?Славен народ сме - Клаха народа ,както турчин не го е клал!Защо предпочитаме
турдките и гръцки курорти пред нашите?А и сме били 2 века по гръцко владичество!Раята проста лесно се маниполира!
От това страда и Хасан и неговия съсед Иван.Сигурен съм тук писуещите изобщо не са виждали турчин а само са балалайки бла бла
 
От: От: Турско радио настъпва в България

АБЕ защо търсите под вола теле!
Какв ви бърка турско радио, турски вестник,турска телевизия.Големи патриоти сте все избягали в чужбина.Аз като
пусна кабеларката чувам сръбски,гръцки,френски,немски английски.Дай да правя митинги затова!Катo ne ти се слуша въртиш копчето и си на азис!

Едната ти репичка е от мен, още с първото си мнение предизвикваш потребителите. Аз съм си в България и за разлика от теб явно не съм избягал като тези които визираш!

А на теб като ти е кеф слушай си азис, газис и квото си искаш!

nortrant каза:
аз не съм против турците живеещи в България - аз искам те да са част от нас.
В момента става точно обратното - Турция "обработва" турците живеещи в България и ги откъсва от нас.

Братле разбирам те и аз нямам против турците живеещи в България защото те не са турци, а повечето Българи покръстени и приели чуждата вяра по време на Робството.
 
От: Турско радио настъпва в България

Аз съм чел немалко литература от времето на турското "робство" и хората макар и поддискани са имали (поне повечето от тях) свободна душа и самочувствие. Немалка част от нашата култура се развива през този период. Имаме си много будители и събудени. Робите нямат свободно мислене, те не творят (освен ако не им наредят), нямат самочувствие, нямат култура, не се грижат за душевното/духовното, не търсят нищо различно от това да оцелеят до следващия ден (а сега се сетете какво/кого описвам).
А това с баташкото клане е много подвеждащ и неправилен пример. Да, трагедия е и то голяма за нас, тъй като е свързана с наши предци, но погледнете какво става днес по света. Жертви от атентати, войни, бабаити и тем подобни колко искаш. Да не би Кадафи да беше роб за да го убият? Това, че са те убили по брутален начин по никакъв начин не те превръща в роб. Робите си живуркат послушно и рядко някой от тях пострадва сериозно, тъй като те са толкова безобидни, че никой не ги счита за някаква заплаха. Ако ти се е случило нещо подобно на баташкото клане, определено не си бил послушен и със сигурност си раздразнил някого с това. Това не е част от ежедневието на робите.

управлявани сме били от турците
сега за робство
казваш, че до като сме "послушни" няма да ни убиват

а като се разбунтуваме (въстания, Баташкото клане)?

Slavetreatment.jpg

Малтретиран роб в Съединените щати, 1862 г.

защо свързваш робите винаги със САЩ?

то пък оставеше да сме били подлагани на същите мъчения и унизения...
ако беше така - не вярвам дали бихме изтърпяли 500 години..

да не говорим за десетките видове данъци които сме плащали, принудителното отнемане на деца, църквата (нали се сещаш какво ни е било позволено?)

това свобода ли е?

напиши в гоогле - турско робство - първия резултат е Българските земи под османско владичество
което е вярното - но не може да пренебрегваме всичко на което е ил подложен българина само и само, че не сме били връзвани (всичките) с вериги и използвани само за работа.
 
От: От: От: Турско радио настъпва в България

Крият се зверски кланета не на десетки, не на стотици, не на хиляди, а на стотици хиляди твои предци в продължение на петстотин години. И не равнявай тази цифра с днешната популация. Крият се изнасилените ти прабаби с разпрани накрая кореми, от които са изтръгвали неродените още бебета и са ги хвърляли на кучетата; крият се набитите на кол, обезглавените, разчленените, умиралите в продължителна, понякога неколкодневна, ужасна агония твои неосъществени предци. Крият се камари от човешки глави и отрязани крайници. Крие се и най- зловещото, нямащо аналог зверство: отнемането на невръстните деца от родителите и превръщането им в същите кръвожадни мъчители на собственият си народ. Това не са слухове и предания, а документирани събития, така че спести си съмненията относно какви са ти били прадедите.

Те са били свободни, свободомислещи хора, творци, дейци на културата и сами, понежа са били свободни са се навили да ги колят. Питай Unwise ако не вярваш. Понеже не имало робство Левски и Ботев са се борили с вятърни мелници. :)
 
От: Турско радио настъпва в България

Unwise

Правилно разсъждаваш!Значи ние робите,както се опитват да ни втълпят имаме писменост,манастири,домове,храна и добитък.Кой предаде Левски, уби Ботев?Славен народ сме - Клаха народа ,както турчин не го е клал!Защо предпочитаме
турдките и гръцки курорти пред нашите?А и сме били 2 века по гръцко владичество!Раята проста лесно се маниполира!
От това страда и Хасан и неговия съсед Иван.Сигурен съм тук писуещите изобщо не са виждали турчин а само са балалайки бла бла

абе човек - нищо не ти разбирам..
кои сме/сте "ние"?

и какво значение има кой е убил Ботев и предал Левски ? - предателив инаги е имало и ще има вечно -в момента имаме доста такива в парламента и другите глупости.

Факт е, че в момента се обслужват сам чужди интереси - това не е патриотизъм.
 
Статус
Not open for further replies.

Горе