Бунак ТВ с нова компания - fairplay.bg поредната простотия

От: Re: От: Бунак ТВ с нова компания - fairplay.bg поредната простотия

Според мен правят кампании на база "проба-грешка". Ако не са го доказали в предишния клип, то с този последния го затвърдиха на 100%. :)
Не вярвам да се усещат бързо на къде духа вятъра. По тази причина чакам следващ (трети) клип. Кой ли "артист" ще изгори този път?
 
Имаме актьор, музикант, очаквам писател. То в друга сфера май май. Но съм по-склонен да сложа пари, че следващия ще е пак музикант, там е трагичното. Само дано не е някой, на който симпатизирам, защото вднага ще сменя посоката. Даже мисля, че ще е някой залязващ, защото това е PR все пак. Да негативен, но някакъв, нали? :)
 
От: Бунак ТВ с нова компания - fairplay.bg поредната простотия

Братлета подкрепете битката Кой е по-голям крадец?l

:) Благодарско за което и сори, за спамчето, ама трябва да си помагаме. :) Връщам услуга на всеки който пожелае. :)
 
От: Бунак ТВ с нова компания - fairplay.bg поредната простотия

Братлета подкрепете битката Кой е по-голям крадец?l

:) Благодарско за което и сори, за спамчето, ама трябва да си помагаме. :) Връщам услуга на всеки който пожелае. :)

и двамата са ги притиснали с нещо, а втория са го излъгали с надежди най-вероятно

553480_510972875594956_1330225343_n.jpg
 
От: Бунак ТВ с нова компания - fairplay.bg поредната простотия

Аз малко да сипя, защото за да им купувам на тези двамата (и по-специално на втория) творчеството ще трябва да е много висок стандарта в БГ. :) Или всичките да сме султани. :) Както казваше един приятел (много начетено и наперено момче) хората започват да си купуват глупости, когато започнат да имат излишни пари.

Що са толкова отворени да претендират с авторски права и т.н., нека хвърлим един поглед върху него. Не съм хейтър, но мразя да ми обясняват, че съм престъпник, защото свалям тяхното творчество. Първо, нямам интерес към техните продукти и услуги и второ, не свалям пиратски неща от доста време и поради технически причини и поради слаб интерес. Каквото искам си го купувам или използвам youtube или ходя на кино. Та да си продължа:

Да анализираме текста на Криско - Почивни дни

В песента има онова приятно чувство на море, вълни, весело прекарване и летни купони. Докато не се засича и малко простотия, която може да се роди в компании-дегенерати:

Бременно момиче, как ухаеш на аборт!

Това е много свежо и сигурно доста се гордее, че му го е родило мозъчето. Нека продължим:

Гордея се с черния ми дроб.

Ясно става, че момчето има издържливи органи. Ще са му нужни, защото има още какво да твори:

Всяка сутрин на земята те намирам, бърза помощ набирам - Да не би да е дрогиран?

Тук поне влиза в ролята си. Няма как да му го отрека, че не е друсалка. Нищо, че пее за съквартиранта си. Достатъчно е да му видиш погледа. Милият, дано съдбата е милостива към него. Нататък:

Колко ми липсваш, начин по-който в чашата ми сипваш. Колко ми липсва сега. Колко ми липсваш, начин по-който в чашата ми сипваш. Колко ми липсва сега.

Не можем да отречем романтиката в него. Но какво толкова, на фона на другото това направо е бижу.

Сещам се за още една негова песен - Криско и Ангел [ Х - Factor ] и Моисей - Кой ден станахме?

Започваме и да видим, но припева цепи мрака:
Сутрин лягане, вечер ставане, де попаднахме.. (К-к-кой ден станахме?) Сутрин лягане, вечер ставане. А-aбе, вие к`во си говорите, я-я-я да си ходите!

Това е нещо в стила "Къде сме в пространството и времето". Не знам, но имаше една точна фраза, която казваше дядо ми, Бог да го прости, "с тези капитализъм не можем да градим" и така приключваше.

Къв е тоя панаир, пореден пир, и тая нощ не издържам, ай сиктир!

Тук все едно слушам крясъците на някоя пиана свиня в селска таверна. Тук текста слиза на по-ниско ниво от тази на родната поп фолк музика.

Аз за такова нещо не знам как нормален човек би платил. Нито обвивката на продукта е добър, нито съдържанието му. За тях интернет е нещо като спасителна сламка. За това да обърнат стратегията и да не се правят на голямата работа, защото тези текстове никога няма да се пеят като тези на Сигнал, БТР, Атлас и т.н. Това са некви долни шитни, които заливат масово ефира.
 
От: Бунак ТВ с нова компания - fairplay.bg поредната простотия

salam-za-asen-blatechki.jpg
 
От: Бунак ТВ с нова компания - fairplay.bg поредната простотия

Това е първият гангста шит на Криско (а.к.а. Талев) - http://vbox7.com/play:d188e3cf
Съжалявам, че ви го причинявам!
 
От: Re: Бунак ТВ с нова компания - fairplay.bg поредната простотия

Да, това и за нета не става. :) Все едно 2 пияни копилета на по 5 големи пеят в някакъв парк. :)
'Що бре? Мен си ме кефи песничката (ако може да се нарече така). Точно простото звучение го прави забавно. Навремето си спомням за едно в пъти по-бездарно подобно парче, в което се пееше за Ямбол.
 
От: Бунак ТВ с нова компания - fairplay.bg поредната простотия

Някой случайно да е гледал btv? Щото аз съм не съм им оказвал тази чест :) Обаче по-рано днес виждам пуснато съобщение от един от моите абонати във фейса: "ьтв сутринта пуснаха пиратски запис на гага от ютуба. ся кво, гага ше дойде да им открадне юксел?" via @borislavka (която и да е тя) от туитер

Сега се поразтърсих из сайта на бтв и видях това:

пиратско съдържание в btv

Мисля, че това е показателно. След всичките клипове и борби които направи против пиратството, след всичките обвинения тази телевизия си позволява да публикува пиратско съдържание в сайта си. И го афишира като такова. Мисля, че това е много нагло от тяхна страна. Обаче кой ще им каже нещо - те са "големите", те "дават парите", мислят си, че те са тези, които казват кой ще кара влака.

Тук има още кадри от концерта: виж
Не знам за това, което са вкарали в новините си дали са имали разрешение да снимат, на мен ми прилича отново на снимки с телефон, а не с камера.

Както знаем и както беше обявено официално от организаторите - не се допускат никакви камери, фотоапарати, телефони и снимачна техника на концерта. Следователно всичко което е от там е пиратско съдържание, незаконно такова. Ако допуснем варианта организаторите да са им разрешили да снемат десетина секунди от концерта, което да влезе в новините на телевизията, то във всички случаи качения клип в сайта на телевизията "Лейди Гага в София - TELEPHONE LIVE" е пиратски и незаконен.

Ами сега!
 
От: Бунак ТВ с нова компания - fairplay.bg поредната простотия

Хахахха ама от господарите знаят как да ги настъпят по мазола :)

http://vbox7.com/play:5b941511
 
От: Бунак ТВ с нова компания - fairplay.bg поредната простотия

Хаха евала - харесват ми. Накяра ще се превърнат като реклмите на Кока Кола и Пепси
 
От: Бунак ТВ с нова компания - fairplay.bg поредната простотия

Хора видяхте ли новата реклама? Аз ей сега преди половин час я зърнах докато превъртах каналите, тази поне горе долу им се е получила и са си изкарали някаква поука от грешките на предишните две. Не че ги защитавам нещо и мен ми бъркат някъде като ги видя, но определено ако бяха започнали кампанията си с такава реклама щеше да се приеме по коренно различен начин. Иначе в интерес на истината както казаха хората направо си очаквах в третия клип вече някой известен да почне да трепе наред за това че са му свалили филма, музиката, клипа ....
 
Да, видяхме я. Сега са идея по-сериозни и наблягат на идеята, че ако "пиратстваме", каквото и да означава това за тях, няма да може идеите на творците да видят бял свят, което е тъпотия, защото такова нещо сефте ще се случи. Който може го прави. Пък и като знам какви тъпотии ще наизлязат, малко е спорно дали спираме някакво творчество.

Поуката е на лице. Сега не е в стила, крадни защото е честно. Малко по-възпитано предават идеята. Важното е да има ползи. Това е в основата на всяка една кампания. Но самата идея, че почнаха глупаво, едвали ще успеят по нататък. ;)

И аз имах чувството, че следващата им щеше да е неква с ножове и отрязани тела, защото му дръпнали творчеството. :)
 
От: Бунак ТВ с нова компания - fairplay.bg поредната простотия

Я дайте да я видим, ако я има някъде качена де :)
 
От: Re: От: Бунак ТВ с нова компания - fairplay.bg поредната простотия

Май я няма, нали се борят с пиратството. :) Шегувам се, не е качена още, новичка е.
Абе, ти се шегуваш, но шегата си изглежда бая реалистична за шега. Поне като пускат послание да се възползват от интернет разпространението освен ако и от това не очакват да получат пари. И преди съм го казвал и пак ще го кажа. Пари за авторския труд трябва да се дава, но те (парите) не може да са в стотици проценти от вложеното от тях (визирам най-вече продуцентите, а не самите изпълнители) и да се изплащат в продължения на над век на няколко поколения.
 

Горе