Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

Щом
Това е кампания на Предприемач.ком

предлагам админите да използват потенциала на форума - а именно многото свободни рекламни площи.
Защо не се помисли нещо за бартер>.
 
Re: От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

Щом


предлагам админите да използват потенциала на форума - а именно многото свободни рекламни площи.
Защо не се помисли нещо за бартер>.

затова няма никакъв проблем :) и без това само бартери правим :)
 
От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

Гледам всеки дава акъл, ще си позволя да дам и аз.

Когато става въпрос за печелене на пари, много хора забравят че това е добре да се прави легално. В смисъл, да се плащат данъци. Според мен големият проблем за малкият бизнес е точно тук = примерно 200 лева на месец доп доход вярвам е добре доъл за всеки, не зависиомо от социалното и финансово положение. Ако тези 200 лева са изкарани от хобито тогава щастието е пълно (много хора свързват хобито си с разходи).

Е, как ако печеля 200 лева на месец да го 'узаконя' ? Май не се сещам... и тук малкият прохождащ бинес удря на камък. Или се отказват или влизат в сивото... и после чакай да излязат от там...

Добре ще е ако някой с подходяща квалификация напише нещо по въпроса, което да е разбораемо и изпълнимо. Да им е ясно на хората. И да знаят следващият път за какво да се протестира, когато някой говори за подпомагане (пречене) на развитието на малкият бизнес като форма на борба с безработицата и мизерията.

И сега за да помогна с нещо и аз, бих споделил една моя идея за бизнес.

Предполагам тук повечето хора претендират че разбират от компютри. Вероятно има дори такива на които ремонт и поддръжка им е нещо хато професия или поне хоби. Не е задължително да е ремонт, може да е графичен дизайн или каквото можете да правите добре.

Идеята е да се статрира един сайт (блог, каквото и да е няма значение голямо, може да се ползва безплатен хостинг, даже е по-добре май) в който да се описва решаването да проблеми които са въникнали във вашата практика. По този начин се постигат няколко цели 1) помагате на хора които евентуално имат подобен проблем; 2) трупате уникално и стойностно съдържание; 3) доставяте си удоволствие.

Добре е това да се прави на английски.

Следваща стъпка е статиите които пишете да се превръщат в клипчета които да качвате в тубата и фейса. Че и в туитър.

Гарантирам, че ако правите това достатъчно дълго време и достатъчно качественно, ще изградите сайт с много читатели, които ви вярват. От тук печелено на пари е само на една лесна крачка.

Темата може да е всякаква - компютри, вируси, дизайн, фотошоп, отглеждане на цветя, риболов, всичко.

Мисля това е начина да се започне лесно. Ако човек го рпави достатъчно дълго време и се учи , като пита в този форум за съвеи, скоро ше има печели пари от хобито си. А от това по голям кеф няма (освен секса, ама то е друга бира) :)

П.П.

Сигърен съм че много хора ще обяснят както тази идея е стара, изтъркана, не работи и прочие. Ок.

НО!

Помислете от една друга страна. Това може да е вашето онлай CV при търсене на следваща, по-добра работа. И това е пак форма на увеличаване на доходите ви. Пълно е с хора предлагащи услуги, имащи огромна квалификация и опит, но на интервю за работа не можат да отгоровят на 2 важни въпроса - 1) какво можете (както сте направили, портфолио имате ли) 2) защо да ви наемем.
 
От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

Нас ни обединява форумът, така че всичко ще гледаме да е в него, за да се развива и той. Нещата тепърва ще се структурират и развиват. Благодаря ти за мнението.
 
Аз предлагам да вземете и счетоводители и адвокати да напишат, сами или с някой от доброволците писачи, по 1 пълен и завършен такст със съвети, разделен с подзаглавия и хронологично, както евнтуално биха могли да възникнат от започватено на едно начинание (вкл. writing, animation, coding, webmastering) до големите успехи.

Би било много полезно.
 
От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

Аз виждам така нещата: Цял раздел с полезна информация - отделен. Първата тема, означена като важна, включваща кратко резюме и представяне на раздела, например какви са целите, каква информация може да се открие и т.н. След това да се направи съдържание, разделено на раздели, което да се постави пак в темата, но под описанието като отделните раздели ще обхващат различни начини за печелене на пари и НЕпечелене на пари. И естествено някой готин клип, например като този по-горе, който да се постави също в темата - може преди или след съдържанието.

За всяка тема от съдържанието, да си има отворена такава в съответния раздел и така ще може да се дискутира по отделните теми, а където е съдържанието и резюмето да се заключи или да се дадат права за писане само на хората участващи в проекта, за да се избегне спамене, например или създаването на излишни спорове и караници, за да не се изгради лошо впечатление у потребителя, който за пръв път иска да се занимава с онлайн бизнес или иска да изкара по някакъв начин пари и търси полезен ресурс.

Ето един пример (да е по-нагледно, че иначе може някой да не ми е разбрал писанията по-горе):

РАЗДЕЛ: Безплатни обучения за начинаещи: Как да спечелим пари от интернет

Главна тема (заключената): Описание на проект:

1. Представяне/резюме - информация за идеята, какви са ползите, какво ще спечелят потребителите и т.н.

2. Рекламен клип или друго надъхващо :)

3. Съдържание:

3.1. Пари от услуги
- Как да печелим от SEO
- Пари от Копирайтинг
- Техническа поддръжка на сайтове
- Изработка на нещо си... и т.н.

3.2. Пари от сайтове
- Пари от реклама
- Пари от Афилиейт
- Как да печелим чрез SMS и т.н.

3.3. Програмиране

4. От какво не могат да се изкарат пари и как да се предпазим от измами в интернет

5. Наръчник за законен бизнес (тук може да се включат примерно счетоводители или други, които да напишат по някоя и друга тема как могат да се узаконят видовете бизнеси, посочени в т. 3.

6. Успешни истории (нека да има малко мотивация, да се надъхат новобранците - тук могат да се приложат графики за всеки един бизнес (само изображения пр. и малко описание като източника по желание може да остане анонимен, но просто да се покаже, че в действителност човека Х печели пари, а не си говори ей така...).

Това е само примерен модел и не включва всичко, но би могъл да се използва (поне според мен). Така един раздел ще се превърне в много полезно четиво. Да, и пропуснах да спомена, че ще е добре да се оптимизира и кл.думи да се определят още преди да се започне реализацията на проекта, за да може направо като се пишат текстовете и да са оптимизирани същевременно.

И когато всичко е готово, може да се направи една рекламна кампания. Немалко са хората, които имат собствени уеб сайтове и със сигурност някои от тях биха помогнали чрез поставяне на безплатен банер за определен период от време (примерно седмица, две или месец) особено имайки предвид, че са осъществявали не една и две успешни сделки в този форум, без да правят каквото и да било заплащане за това. Също може да се направи и нещо като (медийни партньори, примерно) или нещо такова, за сайтовете, които подкрепят инициативата и рекламират безплатно съответния раздел с помощните теми за новобранците.

Ако Blinky и другите организатори са съгласни, може да напиша един проект и те да си коригират после каквото не им харесва. (А за статиите отделно, ест.) :)

Но май е време да се действа дето се вика, защото в момента само говорим. :)
 
От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

Съгласна съм с почти всичко написано от колегата по-горе. Най-вече с това, че трябва да действаме, защото и малкото които сме се ентусиазирали до момента, може да ни отмине мерака, като почнат много да се провлачват във времето нещата. В крайна сметка няма да съставяме енциклопедия - имаме си я готова. Поне според мен, нещата са сравнително простички, а тука сме все способни хора и можем да спретнем проекта и да почне да функционира само за няколко дни. Образно и практически си го представям така:

Горе в менюто на форума да се добави бутон със съответното име, който да води към съдържанието, което подготвяме. Тъй като искаме да грабнем вниманието на хората, трябва да представим нещата графично добре. В случая графичната форма "форум" не е най-привлекателната за целта. За това можещите да сретнат нещо, което да наподобява форума... ама не съвсем. :wink: Нещо като страницата, която обяснява за премиум акаунтите. Там слагаме логото (което също не трябва да отива много далеч от сегашното), слоган, подслоган + кратък обяснително-мотивиращ текст (може и видео) и надолу, както предлага колегата горе - съдържанието, разделено по групи. :) Като се кликне на тема от съдържанието да се отива към страничка с въвеждаща в съответната материя статия - примерно обяснения какво е SEO и за какво служи. Статията може да е придружена с илюстриращи материали - инфографики, картинки, видео и прочие; най - долу да се сложат линкове към съответните теми във форума, където нещата се разглеждат/ вече са разгледани/обсъдени в дълбочина, има въпроси, отговори, офтопици и всичко, което може да бъде полезно. В крайна сметка във форума си имаме всичко :|

Кулайс да каже, дали и как технически може да стане това. После уточняваме разделите на съдържанието и сформираме групи, които да работят по всяка една и с течение на времето съдържанието да се надгражда и/или да се обновява.
 
От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

1. Написване на плана, написване на резюме към главната тема и работата по плана може да стартира - поне така си мисля аз. :)
 
От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

Утре ще направя статията, която да е лицето на кампанията, като ще се обогатява с видея, графики и слогани. А банери със сигурност ще присъстват, като си проличи, че сме в кампания. За момента е това. Кажете някой има ли готовност да публикува някой кратък материал за кампанията веднага щом се пусне тук. Ние от своя страна ще предоставим всичко, което имаме в наличност. Тази седмица стартираме. Няма как. Иначе верно ще огасне желанието. ;)
 
От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

Утре ще направя статията, която да е лицето на кампанията, като ще се обогатява с видея, графики и слогани. А банери със сигурност ще присъстват, като си проличи, че сме в кампания. За момента е това. Кажете някой има ли готовност да публикува някой кратък материал за кампанията веднага щом се пусне тук. Ние от своя страна ще предоставим всичко, което имаме в наличност. Тази седмица стартираме. Няма как. Иначе верно ще огасне желанието. ;)

Ми има.. нали има медийни партньори
 
От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

С каквото мога, ще помагам и аз :) Може да съм нов в доста сфери ... но са доста :)
 
От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

Здравейте бих искал да кажа нещо за себе си.
Занимавам се със фотошоп вече една година и мисля че съм станал много по добър от преди 6 месеца. Сега мога да кажа че работата ми с фотошопа ми е като децка игра даже ми прави голямо удоволствие. Бива ме в направата на логота,колажи,постери ,банери ,също така и в Facebook Cover.И бих искал да споделя някои мои неща направени с фотошоп наскоро.
969293_348794248576596_312886295_n.jpg
971602_613741835303692_990993056_n.jpg
994169_486884688048170_1009514845_n.jpg
тестстудио4MVA.jpgБАНРЕЕРРoFMUSICmva.jpg
 
От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

Утре ще направя статията, която да е лицето на кампанията, като ще се обогатява с видея, графики и слогани. А банери със сигурност ще присъстват, като си проличи, че сме в кампания. За момента е това. Кажете някой има ли готовност да публикува някой кратък материал за кампанията веднага щом се пусне тук. Ние от своя страна ще предоставим всичко, което имаме в наличност. Тази седмица стартираме. Няма как. Иначе верно ще огасне желанието. ;)

Аз мога да сложа банер и да направя малка статиика за това в моя сайт: www.elenkov.net

Поздрави
 
От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

Аз мога да сложа банер и да направя малка статиика за това в моя сайт: www.elenkov.net

Поздрави
Здравей. Много ще сме благодарни за което. :) Всякаква помощ и съдействие е добре дошла. Колкото повече, толкова по-добре. Очаква се днес-утре някакви финални графични материали и да почваме кампанията. ;)
 
От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

Здравей. Много ще сме благодарни за което. :) Всякаква помощ и съдействие е добре дошла. Колкото повече, толкова по-добре. Очаква се днес-утре някакви финални графични материали и да почваме кампанията. ;)
Ок, супер "keep me it touch" дет се вика :)

Поздрави
 
От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

И аз се включвам. :) Ако имате нужда от някакви статии - пишете!

Какво смятате за:
Facebook страница - Кампания "Успей с нас"
Видео уроци за начинаещи
Канали в youtube, vbox7
 
От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

идеята ми харесва подкрепям
 
От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие

Хубаво, че беше темата с рекламните материали, че да се грабна да чета тази тема..., но както и да е...

Да си призная инициативата наистина е добра и в миналото не веднъж съм мислил подобни неща, но факт е, че преди всичко си трябва доста работа и хора зад проекта, за да може той реално да просъществува в вида в който ще успее да повлияе на някого.

Аз едва ли бих ви бил полезен с кой знае какво, понеже виждам, че доста хора с моите, че и по-големи знания са писали по темата, затова евентуално мога да ви помогна с някоя др. статия по темата, когато я реализирате.

Освен това, ще си позволя да дам и няколко идеи:
- Може би е добра идея, цялата инициатива да стане малко по-официална с създаването на сдружение + членски внос. След определен период от време, събраните пари от членският внос да се инвестират в някакъв легален бизнес, който да носи допълнително доходи за сдружението, като идеята тук е всеки да бъде част от нещо успешно и нагледно да се учи в движение. Естествено добре ще е да се измисли и някакъв вид възнаграждение под формата на дял от новосъздадената компания. Ето и пример как аз си го представям това ( в суров вид ):
Да речем, че сдружението е събрало около 5000 лв. От тях може да си позволи да изхарчи 3000 лв. Събира се съвет, решава се в какво може да ги вложи и какви вложения трябват за стартов капитал. За пример-а, нека да предложим, че бизнес-а изисква, начален капитал от 6000 лв. Сдружението дава 3000 лв. ,а хората, които желаят да се включат заявяват с какво могат да помогнат за развитието на бизнес-а и съответно прибират процент от печалбата в зависимост от това, което са дали. В случая се получава следното - 50% се финансира от сдружението и останалите 50% от членове на сдружението. Съответно, когато има печалба - 50% от печалбата се заделя за фонд-а на сдружението, а другите 50% се разпределят между членовете, които развиват проекта.

Крайният ефект - нагледно и на практика виждаш какво е да имаш бизнес. Плюс е, че вероятно в проект-а ще има вече член, който има опит, което ще увеличи шанс-а за успех на започнатият бизнес. Сдружението получава допълнителен доход, освен членският внос (в случай, че фирмата генерира печалби). След като членовете с дял в бизнес-а печелят в случай, че има успех, то вероятността да вземат по на сериозно нещата е по-голям и т.н. :)

Естествено идеята звучи малко като научна фантастика, но с правилен managment предполагам ще се получат нещата... малко комерсиално става, но нищо не пречи зад проект-а "Успех с нас" да стои цялата организация и всеки от членовете да има задължението да помага с каквото може :)
 

Горе